Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin Ikkuna Oy_Signal Window-hanke 1 Kategoria: Referenssit

Signal Window®-ikkunoilla ja -parvekeovilla parempaa kuuluvuutta: Kohteena As Oy Suopunki, Espoo

Lammin Ikkuna Oy on aloittanut As Oy Suopungin ikkuna- ja parvekeoviremontin Espoossa. Hanke on toistaiseksi suurin taloyhtiöasiakkaalle toteutettava Signal Window-hankkeemme: kohteessa käytännössä jokaiseen huonetilaan tulee jokin Signal Window-tuote.

Hanke on taloyhtiöhankkeeksi laaja, sillä As Oy Suopunki on iso, yhteensä kolme asuinrakennusta sisältävä taloyhtiö, jossa on yhteensä 173 huoneistoa. Tästä syystä hanke on myös valikoitunut Lammin Ikkunalle erityiseksi laatuprosessien hallinnan mallityömaaksi, jossa tarkkailemme laatustandardiemme toteutumista erityisellä tarkkuudella ja kehitämme uusia toimintamalleja palvellaksemme asiakkaitamme yhä paremmin.  

Taloyhtiön koon takia on hanke kestoltaan myös tavallista pidempi. Hankkeessa uusitaan myös osa rakennuksen julkisivun lämpöeristeistä aina sisäverhouslevyihin saakka, sekä parvekkeiden taustaseinät. Vanhat julkisivulevyt ikkunoiden välitauluista korvataan uusilla osin aaltokuvioiduilla, osin tasaisilla julkisivulevyillä. Hanke alkoi elo-syyskuun vaihteessa 2023 ja jatkuu porrashuone kerrallaan edeten aina elokuulle 2024. Kohteen asennustöistä vastaa Murto-Rakennus Oy.

  • Alkanut: elokuu 2023
  • Arvioitu valmistumisaika: elokuu 2024
  • Kaupunki: Espoo
  • Kohdetyyppi: Taloyhtiö, kerrostalo
  • Asiantuntija: Antti Juvonen

Miksi kohteeseen valittiin Signal Window®-ikkunat?

Lammin Signal Window on ensimmäinen suomalainen ikkunaratkaisu, joka parantaa mobiiliverkon kuuluvuutta sisätiloissa. Signaali-ikkunan koko pinta-ala toimii reittinä signaaleille, jonka vuoksi matkapuhelinsignaalit läpäisevät ikkunan jopa tuhat kertaa tehokkaammin kuin tavalliset ikkunat. Lammin Signal Window -teknologiaominaisuus voidaan lisätä vapaasti rakennuksen mihin tahansa ikkunan tai oven lasiin. 

Signal Window-antenni-ikkunan lasiin tehdään ohut kuviointi,joka helpottaa signaalien pääsyä sisätiloihin ikkunan läpi. Tekniikkaa on testattu ja tutkittu jo vuosia niin käytännössä kohteissamme, kuin suomalaisten yliopistojen ja arvostettujen tutkimuslaitosten kanssa. Tällä hetkellä valmistamme antenni-ikkunan neljättä, kaikista kehittyneintä versiota. Se toimii kaikilla taajuuksilla, mukaan lukien 5G-yhteydet. 

Tutkimukset osoittavat selkeitä eroja tavallisen ja antenni-ikkunan välillä. Lammin Signal Window® -tekniikka helpottaa moninkertaisesti radiosignaalien pääsyä sisätiloihin. Mitä voimakkaammin signaalit pääsevät sisätiloihin, sitä vähemmän mm. nettiyhteydet pätkivät ja on mukavampaa käyttää esimerkiksi suoratoistopalveluja.

Signal Window-tuotteet sopivat erinomaisesti sekä uudis-, että saneerauskohteisiin joissa halutaan varmistaa langattomien verkkojen toiminta myös rakennusten sisätiloissa.

Lammin Ikkuna Oy_AsOySuopunki1
Malliasennuksen katselmus kesäkuussa 2023

Lammin Ikkunan ikkunat ja parvekeovet

As Oy Suopungissa oli ennen hankkeen aloitusta alkuperäiset ikkunat ja parvekeovet vuodelta 1963. Ne olivat erityisesti osalta seiniä jo pahasti kärsineet ja remontissa ne korvataan uusilla Lammin MSE-A-ikkunoilla. Ikkunat varustettiin tuloilmaventtiileillä ja sälekaihtimilla. Parvekkeille aukeavat ikkunat toteutettiin ratkaisulla, jossa sisälasi on kiinteä, ja alumiininen ulkopuite ulospäin aukeava. 

  • Ikkunoihin valittiin rakennuksen alkuperäisten ikkunoiden väritystä mukailevat vaaleanharmaat ulkopuitteet ja välilevytykset ja valkoiset sisäpuitteet
  • Parvekeovet vaihdettiin Lammin EPO-A 41 dB parvekeoviksi, joissa pitkäsuljin kahvatoimisella aukipitolaitteella

Lue lisää muista taloyhtiöreferenssikohteistamme muun muassa täältä ja täältä. Ovimalleihimme voit tutustua Ovistudiossamme.

Lammin Ikkuna Oy_Taloyhtiö_pyydätarjous