Signal Window ammattilaisille_Lammin Ikkunat ja ovet

Signal Window ammattilaisille

Tiesitkö, että energiatehokas rakentaminen on mahdollista myös ilman mobiiliyhteyksien ja internetin kuuluvuuden menettämistä sisätiloissa? Ratkaisuna mediassakin lähiaikoina esillä olleisiin uusien rakennusten kuuluvuusongelmiin on Lammin Signal Window ammattilaisille.

Energiatehokas rakentaminen on mahdollista myös ilman kuuluvuusongelmia

Energiatehokas rakentaminen on nykypäivää. Energiatehokkuuden huomiointi rakennusmateriaaleissa ja -tekniikoissa tuo mukanaan useita hyötyjä (esim. ekologisuus, lämmityskulujen pienentyminen ja liikennemelun vähentyminen). Energiatehokkaan rakentamisen hyötyjen ohella on kuitenkin havaittu myös uudenlaisia haasteita: puhelimen huono kuuluvuus, mobiiliverkkoyhteyden toimintahäiriöt ja signaalien heikko laatu. Uudet, energiatehokkaat rakennusmateriaalit blokkaavatkin kylmän ilman, kosteuden ja metelin lisäksi ulkopuolelleen myös matkapuhelintaajuudet (2G, 3G, 4G/LTE, 5G). Me Lammin Ikkunalla olemme kehittäneet kotimaisen, kustannustehokkaan ratkaisun tähän ongelmaan: Lammin Signal Window -teknologiaominaisuuden, joka auttaa matkapuhelinsignaaleja läpäisemään olosuhteista riippuen ikkunat jopa tuhat kertaa tehokkaammin, kuin mitä ne läpäisevät nykyaikaiset tavalliset ikkunat. Signal Window on aito ja alkuperäinen antenni-ikkuna, jonka toimivuuteen luottavat mm. Jämerä Kivitalot ja Lammi Kivitalot. Alla olevalla videolla on esitelty Signal Window -ratkaisua tarkemmin Tuusulan asuntomessuilla 2020:

Miten signal window toimii_signaali-ikkunat ammattilaisille
Avainlippu

Miten Lammin Signal Window toimii?

Lammin Signal Window -ikkunat ovat optimoitu rakenteensa ja lasituksensa puolesta siten, että matkapuhelinverkkojen taajuudet läpäisevät ne tehokkaammin. Laseihin lisättävä ominaisuus on täysin passiivinen: se ei vaadi toimiakseen sähköä tai muuta energianlähdettä. Teknologiaominaisuus ei myöskään heikennä ikkunan U-arvoa. Energiatehokkaan rakentamisen kaikki hyödyt siis säilyvät, mutta signaalien laatu ja matkapuhelinten kuuluvuus paranee. Ominaisuus voidaan asentaa kaikkiin Lammin ikkuna- ja ovimalleihin, joten tuotteiden tyyli- tai tarveominaisuuksista ei tarvitse tinkiä. Lammin Signal Window -lasit eivät vaadi huoltoa eikä eroa käytettävyydeltään tai ulkonäöltään tavallisista laseista. Lammin signaali-ikkuna on kustannustehokas, ekologinen ja vaivaton tapa puhelimen huonon kuuluvuuden ja heikkojen mobiiliverkkoyhteyksien parantamiseen. Tutustu aiheeseen tarkemmin Signal Window -oppaasta:

Lammin Signal Window -ikkunoiden edut pähkinänkuoressa:

  • Sopivat kohteeseen kuin kohteeseen: signaalilasi voidaan asentaa kaikkiin Lammin ikkuna- ja ovimalleihin ja toiminta ei ole riippuvainen operaattoreista.
  • Ekologisuus: Signal Window -ominaisuus ei kuluta lainkaan energiaa eikä vaikuta ikkunoiden energiatehokkuuteen.
  • Kustannustehokkuus: signaali-ikkunat eivät vaadi sähköä tai muuta energianlähdettä toimiakseen, eivätkä ne vaadi lainkaan huoltoa.
  • Huolettomuus: Signal Window -ikkunat eivät eroa asennukseltaan, ulkonäöltään tai käytettävyydeltään tavallisista ikkunoista*.
  • Nopea toimitus: antenni-ikkunoiden lasiin tehtävä muotoilu tapahtuu suoraan lasitehtaalla, minkä myötä myös ikkunatoimitukset saadaan työmaille nopeasti.

*Suomessa yleisimmin käytetty puualumiininen MSEA-ikkuna on sisään aukeava, kaksipuitteinen, sivusaranoitu ikkuna, jonka sisäpuite on varustettu kaksinkertaisella lämpölasilla ja ulkopuite tasolasilla.

Paras lopputulos saavutetaan huolellisella suunnittelulla_signaali-ikkunat_signal window
Avainlippu

Paras lopputulos saavutetaan huolellisella suunnittelulla

Harvoin voidaan varmuudella sanoa, mistä suunnasta matkapuhelinverkon signaalit läpäisevät rakennuksen ulkoseinät ja lisäksi operaattorit saattavat muuttaa signaalien suuntaa. Tästä syystä suosittelemme Signal Window -lasien käyttöä kaikissa rakennuksen ikkunoissa parantamaan matkaviestinsignaalien läpäisyä. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä ja ennakkosuunnittelemaan kanssamme ikkunoiden sijoittelun. Signal Window -ikkunoiden sijoittelussa voidaan huomioida esimerkiksi rakennuksen ympäristöä, geometriaa, ulkoseinien rakennusmateriaaleja ja signaalien mahdollisia tulokulmia. Oheisessa kuvassa on esitelty ihka ensimmäisen signaali-ikkunakohteen, Janakkalan paloaseman, suunnittelukuva. Ratkaisuun liittyvästä tekniikasta ja tutkimustuloksista löydät lisätietoa alla olevasta painikkeesta.

Signal Window on kustannustehokas ratkaisu_antenni-ikkuna
Avainlippu

Signal Window on kustannustehokas valinta

Lammin Signal Window -ikkuna on tällä hetkellä tarjolla olevista vaihtoehdoista edullisin ratkaisu matkapuhelinkuuluvuuden ja mobiiliverkkoyhteyksien parantamiseksi osana rakennus- tai remontointiprojektia. Ratkaisun ainoa lisäkustannus muodostuu ikkunoihin asennettavan lasin käsittelystä: tämän jälkeen ikkunat ovat täysin huoltovapaat eivätkä ne vaadi minkäänlaista energianlähdettä toimiakseen. Ikkunoiden ja ovien laajasta valikoimasta sekä ominaisuuksista johtuen signaali-ikkunoiden hintaeroa verrattuna tavallisiin ikkunoihin on haastavaa määritellä ilman lisätietoja suunnitellusta kohteesta. Olohuoneen normaalin, valmiiksi asennetun ikkunan kokonaishinnasta signaali-ikkunan hintaero voi olla noin 5 %. Pyydä tarjous ja kerro lisää kohteestasi, niin laskemme sinulle tarjouksen signaali-ikkunoista.

Signal Window -ikkunat_Ikkunastudio

Signal Window -ikkunat

Signaali-ikkunat ovat ammattilaisille keino viestiä asiakkaille laadukkaasta rakentamisesta. Lisätietoa Signal Window -ikkunoista löydät materiaalipankista.