Signal Window tekniikka ja tulokset_Lammin ikkunat ja ovet

Signal Window -tekniikka ja tulokset

Signal Window on maailman ensimmäinen radiosignaalit läpäisevä lasiratkaisu, jonka Lammin Ikkuna Oy kehitti 2010-luvun alussa. Se on aidosti tutkituin ja toimivin signaali-ikkunaratkaisu, joka on kehitetty yhdessä suomalaisten tutkimuslaitosten kanssa. Signal Window -tekniikka soveltuu kaikenlaisten ikkunalasien käsittelyyn.

Lammin Signal Window – erikoisikkuna verkkoyhteyksien ja kuuluvuuden parantamiseen

Lammin Signal Window -erikoisikkuna on markkinoiden ensimmäinen ja tutkituin signaaleja läpäisevä ikkuna. Signal Window -erikoisikkuna helpottaa jopa tuhatkertaisesti signaalien (2G, 3G, 4G/LTE ja 5G) pääsyä sisätiloihin, mikä parantaa matkapuhelimen kuuluvuutta sekä nettiyhteyksiä. Signal Window -teknologia perustuu lasiin tehtävään ohueen kuviointiin, joka helpottaa signaalien pääsyä sisätiloihin ikkunan läpi. Tekniikkaa on testattu ja tutkittu mm. asiakkaiden, suomalaisten yliopistojen ja arvostettujen tutkimuslaitosten kanssa. Signal Window ei vaadi sähköä tai muuta energianlähdettä toimiakseen. Se ei myöskään eroa asennukseltaan tai käytettävyydeltään muista ikkunoista. Ikkunoissa käytetty Signal Window -tekniikka ei myöskään heikennä ikkunan U-arvoa (lämmöneristävyyttä). Energiatehokkaan rakentamisen hyödyt siis säilyvät, mutta signaalien laatu paranee. Lisätietoa Signal Window -ratkaisuista ja tutkimustuloksista löydät alla olevasta Signal Window -webinaarin tallenteesta:

Miten Signal Window toimii_signaali-ikkuna_lammin ikkunat ja ovet

Miten Signal Window toimii?

Signal Window -teknologia perustuu yli 100 vuotta sitten keksittyyn ja toimivaksi todettuun tekniikkaan. Teknologiaa sovelletaan lämpöä eristäviin selektiivilaseihin. Lasin pintaan on valmistettu kaistanpäästösuodatin muodostamalla lasin lämpöä eristävään, lämpösäteilyä peilaavaan sähköä johtavaan metallipinnoitteeseen hiuksen ohuita viivoja. Lasissa käytetty kuvio on kuin elektroninen piiri, jonka avulla muokataan tulevaa signaalia halutulla tavalla. Suodatuksella voidaan muokata (sana selektiivi poistettu) lasin taajuuskäyttäytymistä ja rajoittaa signaalin kaistanleveyttä halutulla tavalla. Tarkemmin määriteltynä kyseessä on alipäästösuodatin (low-pass filter), joka päästää läpi matalataajuiset ja vaimentaa eli suodattaa korkeataajuiset signaalit. Signal Window -erikoisikkunan toimintaa voi verrata mikroaaltouunin oveen: oven suojaverkon toiminta on vain käännätetty päinvastaiseksi.

Miten Signal Window ikkunoiden toimivuus on testattu

Miten Signal Window -ikkunoiden toimivuus on testattu?

Ikkunoiden läpäisymittaukset on tehty omassa laboratoriossamme. Mittausmenetelmä on sama, jota yliopistot käyttävät rakennusten eri osien mittaamisessa. Signal Window -ikkunoita on testattu kattavasti myös LuxTurrim5G-hankkeessa. Keskeisimmät yhteistyökumppanit tekniikan kehittämisessä ovat olleet Aalto YliopistoVTTTampereen teknillinen yliopisto sekä Nokia Bell Labs. Testauksiin on sisältynyt simulaatioiden ja laboratoriomittausten lisäksi kenttätestausta Nokia Bell Labsin tutkimustiloissa Espoon Karaportissa. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat vuodelta 2020, joista osa on tehty Tuusulan asuntomessuilla aidoissa asiakaskohteissa. Lue lisää tekniikasta ja uusimmista tutkimustuloksista Signal Window -oppaasta:

Signal Window tekniikka ja tulokset_matkapuhelinkuuluvuus ja hyvä internetyhteys

Haluatko sinäkin nauttia pätkimättömistä yhteyksistä ja paremmasta kuuluvuudesta?

Tavanomaisissa ikkunoissa käytetään aina vähintään yhtä lämpöä eristävää selektiivilasia: mitä useampia selektiivilaseja ikkunoissa käytetään, sitä suurempi vaikutus niillä on ikkunoiden signaalien vaimennukseen. Signal Window -ominaisuuden avulla et joudu tinkimään ikkunoiden toivotuista ominaisuuksista, kuten energiatehokkuudesta, mutta nautit paremmista yhteyksistä. Ominaisuus on saatavissa kaikkiin Lammin ikkunoihin ja myös ovien lasituksiin. Suosittelemme Signal Window -erikoisikkunoita erityisesti rakennuksiin, joiden ulkovaipassa on käytetty signaaleja voimakkaasti vaimentavia materiaaleja. Lisäksi operaattorit suuntaavat tukiasemien antenneja uudelleen aika ajoin, minkä vuoksi Signal Window -ikkunoita kannattaa sijoittaa jokaiseen huoneeseen. Esimerkiksi tiuhaan asutetuissa kaupunkikeskuksissa antenni-ikkunat kannattaa ehdottomasti valita sekä uudis- että remonttikohteisiin.

Asiantuntija auttaa signaali-ikkunoiden valinnassa

Asiantuntijamme ovat apunasi jo suunnitteluvaiheesta lähtien, ja halutessasi hoidamme myös ikkunoiden mittauksen sekä asennuksen. Signal Window -ikkunat valmistetaan tilauksesta muutamassa viikossa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Signal Window -erikoisikkunoista sekä niiden asennuksesta! Muista kysyä myös muita tuotteita ja palveluitamme.

Signal Window -ikkunat_Ikkunastudio

Signal Window -ikkunat

Signaali-ikkunat edesauttavat matkapuhelinten ja internetin toimivuutta sisätiloissa. Signal Window sopii niin omakotitaloon kuin kerrostaloon tai vaikkapa toimitiloihin. Suunnittele uusien antenni-ikkunoiden ulkonäkö Ikkunastudiossa: