Ovien valinta

Oven valinta

Oven valintaan vaikuttavat mm. rakennuksen erikoisvaatimukset. Lisäksi valintoihin vaikuttavat erityisesti omat mieltymykset. Tällä sivulla esitellään tarkemmin ovien valintaan liittyviä asioita ja annetaan vinkkejä sopivan oven valintaan.

Valitse sopiva ovi käyttökohteen mukaan

Oven valintaan vaikuttava ensimmäinen asia on käyttökohde. Oletko ostamassa ovea kotiin, ulkorakennukseen tai mökille? Ympäri vuoden käytössä olevissa rakennuksissa ovilta edellytetään hieman eri asioita kuin lämpimään aikaan käytettävissä rakennuksissa, mökeissä tai kylmemmissä varastoissa. Ota huomioon myös kohteen erikoisvaatimukset. Voit kysyä itseltäsi esimerkiksi: Haluatko ovelta hyvää paloturvallisuutta vai riittääkö tavanomainen lämpöulko-ovi? Onko lähistöllä kovia melulähteitä, joiden vuoksi tulisi valita ääneneristysovi? Vai haluatko oviaukkoon riittävästi tilaa tavaroiden siirtelyyn, jolloin tarve voisi olla pariovelle? Alla on avattu useita konkreettisia asioita ovien valintaan liittyen. Älä kuitenkaan kanna huolta valinnoista – myyntiedustajamme auttavat mielellään sinulle sopivien ovien suunnittelussa ja valinnassa!

Lammi ovien valinta_2
Avainlippu

Erilaisia vaihtoehtoja eri kohteisiin

Lammin lämpöulko-ovi on suosittu vaihtoehto kaikenlaisiin kohteisiin Suomessa. Ovi voidaan maalata asiakkaan haluamalla värillä ja sen lasiaukkojen määrä ja koko ovat täysin yksilöitävissä. Lammin puu- ja alumiinipintaiset parveke- ja terassiovet sopivat niin isoihin kerrostaloihin kuin pieniin rivitaloihin tai vaikkapa mökille. Parvekeoviemme kehärakenne on markkinoiden kestävin. Toisaalta rakennuksissa voi olla erityisvaatimuksia, jotka edellyttävät mm. palo-oven, parioven tai ääneneristysoven valintaa. Jos taas haluat kotiisi näyttävyyttä, valintasi on ehdottomasti Lammin liukuovi. Eri ovien eroihin kannattaa tutustua etukäteen ja kysyä lisää asiantuntijoiltamme, jos jokin askarruttaa.

Oven valinta käytännössä:

1. Määritä tarkoitus

Sinun tulee ensin määrittää, mitä varten olet ovea hankkimassa: etsitkö vain perusovea vai haluatko siltä jotakin erityistä. Mieti myös, mihin olet ovea sijoittamassa, tarvitaanko ovelta ääneneristävyyttä tai palonsuojaa. Jos tarvitset kotisi tai varastorakennuksen uloskäyntiin tilaa, kannattaa harkita pariovia. Joka tapauksessa oven käyttötarkoitus ja sijainti rakennuksessa määrittää ison osan valinnasta.

2. Valitse tuote

Kun oven tarkoitus ja sille asetetut erityisvaatimukset ovat selvillä, tulee valita tuote. Keskeistä on tehdä valinta eri ovimallien välillä. Ovimalleja voit selailla kätevästi Ovistudiossa tai Pro Studio -applikaatiossa. Keskeinen kysymys tässä kohtaa on, haluatko umpinaisen vai ikkunallisen oven? Jos on kyse terassiovesta, kysymykseen tulee, haluatko rustiikkisen puu- vai modernin alumiinipintaisen oven?

3. Tuotteen yksilöinti

Seuraavaksi tulee tehdä valinnat oven yksilöimiseksi. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Minkä värisen oven haluat? Haluatko ovien olevan maksimaalisen lämmönpitävät, ääneneristävät tai radiosignaalit läpäisevät? Haluatko ovet puunvärisillä yksityiskohdilla vai kokonaa maalattuna? Näihin kysymyksiin vastaamalla autat Lammin myyntiedustajaa mudostamaan sinulle juuri sellaiset ovet kuin haluat.

4. Valitse lisävarusteet

Lopuksi tulee valita ovien lisävarusteet. Suosituimpia ovien lisävarusteita ovat esimerkiksi aukipitolaitteet, älylukot, sälekaihtimet ja korvausilmaventtiilit. Lisävarusteiden avulla helpotat ja monipuolistat ovien käyttöä. Esimerkiksi oven sälekaihtimilla vaikutat asuntosi yksityisyyteen tai siihen, kuinka paljon valoa pääsee sisälle asuntoon.

Vertaile ja tutustu Lammin ovituotteisiin:

Ovien valinta_lämpöulko-ovet
Perinteiset LÄMPÖULKO-OVET
Ovien valinta_parveke- ja terassiovet
Näyttävät PARVEKE- JA TERASSIOVET
Ovien valinta_palo-ovet
Turvalliset PALO-OVET
Ovien valinta_ääneneristysovet
Tehokkaat ÄÄNENERISTYSOVET
Oven valinta_pariovet ja levikkeet
Käytännölliset PARIOVET
Oven valinta_liukuovet
Ainutlaatuiset LIUKUOVET
Oven valinta_mökkiovet
Energiatehokkaat MÖKKIOVET
Oven valinta_ovien lisävarusteet
Monipuoliset LISÄVARUSTEET
Ovien valinta

Pyydä tarjous uusista ovista!

Autamme mielellämme uusien ovien suunnittelussa ja valinnassa. Lammin ovet sopivat kaikenlaisiin kohteisiin aina iäkkäistä omakotitaloista isoihin kerrostaloihin ja yksilöllisiin vapaa-ajan asuntoihin.