Ulko-oven valinta

Kodin ulko-ovi vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä kotisi julkisivu näyttää. Siksi ulko-oven valintaan kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa. 

Käyttökohde ja omat mieltymykset oven valinnan perustana

Tärkeintä oven valinnassa on pohtia omia tarpeita ja mieltymyksiä. Haluatko ovelta ääneneristävyyttä, paloturvallisuutta tai energiatehokkuutta? Oletko hankkimassa ovea kodin etuoveksi vai terassille? Pidätkö perinteisistä vai moderneista ovimalleista? Millainen värimaailma sinua miellyttää? Kun nämä asiat ovat kirkkaana mielessä, olet jo lähellä oikean oven valintaa. 

Valitse energiatehokas, säänkestävä ja turvallinen ovi

Myös energiatehokkuuteen, laatuun ja teknisiin ominaisuuksiin liittyvät kysymykset ovat ratkaisevan tärkeitä. Valitse kotiisi sellainen ovi, jonka pintakäsittely kestää pohjoiset sääolosuhteen ja joka on valmistettu siten, että oksankohdat eivät nouse oven pintaan. Lisäksi oven turvallisuus on otettava huomioon: kestävät rakenteet ja laadukkaat heloitukset, saranat ja lukot suojaavat kotiasi murtomiehiltä. 

Ulko-ovi on päivittäisessä käytössä – laatuun panostaminen kannattaa

Muista myös käyttömukavuus! Jos avaat oven kahdesti päivässä vuoden jokaisena päivänä, kertyy ovenavauksia viiden vuoden ajalle yli 3 500. Jokainen avaus rasittaa lukkoa ja saranoita. Lammin ovien korkealaatuiset helat ja lukot eivät kiukuttele, vaan kestävät vuosien käytön moitteettomina. 

Ovistudion avulla ulko-oven valinta käy helpommin

Ovistudio on valintatyökalu, jonka avulla voit vertailla helposti Lammin ulko-ovien malleja ja värivaihtoehtoja.