Lammin muotoikkunat

Muotoikkunat

Erilaisilla muotoikkunoilla, kuten vinoilla, pyöreillä ja kaari-ikkunoilla teet rakennuksesta ainutlaatuisen ja näyttävän. Muotoikkunat valmistetaan käsityönä suoraan Lammin tehtaalla.

Ainutlaatuista tyyliä muotoikkunoilla

Muotoiltu ikkuna on valintasi silloin, kun haluat tehdä kodistasi ainutlaatuisen nimenomaan ikkunoiden avulla. Erilaisia muotoikkunoita valmistetaan niin omakotitaloihin kuin isompiin rakennuksiin. Kysytyimpiä muotoikkunoita ovat vinot ikkunat, kaari-ikkunat ja pyöreät ikkunat. Kaikki muotoikkunat valmistetaan asiakkaan toiveet ja kohdetalo huomioiden. Muotoikkunoihin voidaan valita mm. pintakäsittelyt ja värit vapaasti tavanomaisten ikkunoiden tapaan. Useimmin muotoikkunat valmistetaan kiinteinä puuikkunoina tai kiinteinä puualumiini-ikkunoina. Kaikki muotoikkunat valmistetaan Lammin ikkunatehtaalla ovitehtaamme Virepuun jalostamasta puutavarasta.

Vinot ikkunat_lammin muotoikkunat
Avainlippu

Vinot ikkunat ovat suosittuja katonrajan ikkunoita

Vinot ikkunat sijoitetaan usein katon rajaan tai paikkaan, jossa ikkunan yhden tai useamman reunan vinous mukautuu rakennuksen julkisivuun. Vinoja ikkunoita voidaan valmistaa esimerkiksi kolme-, neljä- tai viisikulmaisina. Vinot ikkunat valmistetaan usein kiinteitä ikkunoina, joita ei voi avata, toki poikkeuksiakin on. Yksi tunnetuimmista Lammin muotoikkunoita kantavista rakennuksista (mm. vinot ikkunat ja kaari-ikkunat) on Hämeenlinnan Linna Golf. Tärkein syy hankkia kotiin vinot ikkunat, on näyttävän ja modernin julkisivun rakentaminen – näillä saattaa jopa tehdä naapurin kateudesta vihreäksi!

Kaari-ikkunat_lammin muotoikkunat
Avainlippu

Kaari-ikkunat sopivat perinteitä vaaliville

Kaari-ikkunat ovat perinteikäs valinta niin omakotitaloon, mökille kuin muihinkin kohteisiin. Perinteisesti kaari-ikkunat valmistetaan siten, että ikkunan yläosa tehdään kaarevaksi. Kaari-ikkunat ovat erityisen suosittuja esimerkiksi Museoviraston suojelemissa kohteissa sekä perinteistä tyyliä vaalivissa kohteissa. Olemme valmistaneet paljon kaari-ikkunoita mm. Venäjälle erilaisiin arvokiinteistöihin, Tampereen sähkölaitokselle ja EU:n kemikaaliviraston uusiin kokoustiloihin Helsingissä. Kaari-ikkuna voidaan sijoittaa myös oven yläpuolelle tekemään esimerkiksi pääsisäänkäynnistä entistä näyttävämmän.

Pyöreät ikkunat_lammin muotoikkunat
Avainlippu

Pyöreä ikkuna on aito käsityön taidonnäyte

Pyöreän ikkunan valmistaminen vaatii paljon osaamista ja aikaa – niitä ei jokainen ikkuna-alan ammattilainenkaan lähde rakentamaan. Lammin Ikkunalla pyöreät ikkunat valmistetaan alusta lähtien käsityönä, erikoisosastomme ammattilaisten toimesta. Pyöreät ikkunat ovat lähtökohtaisesti aina kiinteitä puu- tai puualumiini-ikkunoita. Ne voidaan sijoittaa mihin tahansa, mutta näyttävimmän sisustuskokonaisuuden saa aikaiseksi, kun ikkuna sijoitetaan sellaiselle korkeudelle, että siitä voi tarkastella ulos. Pyöreät ikkunat ovat normaalisti kooltaan 0,5-1 metriä halkaisijaltaan.

Miksi valita Lammin muotoikkunat?

  • Laadukasta ja näyttävää käsityötä suoraan Lammin ikkunatehtaalta
  • Huipputason lämmönpitävyys ja ääneneristävyys, kuten muissakin Lammin ikkunoissa
  • Tekee asunnostasi ainutlaatuisen ja erilaisen
  • Meiltä saat kaikki asunnon ikkunat (ja ovet) ”saman katon alta” ja ”avaimet käteen” -periaatteella
  • Kaikki ikkunavalmistajat eivät muotoikkunoita valmista

Lammin muotoikkunat maailmalla:

Lammin muotoikkunat_kaari-ikkunat_1
Lammin muotoikkunat_kaari-ikkunat_3
Lammin muotoikkunat_vinot ikkunat_1
Lammin muotoikkunat_kaari-ikkunat_5
Lammin muotoikkunat_kaari-ikkunat_4
Lammin muotoikkunat_pyöreät ikkunat_1
Suunnittele uudet ikkunat_Ikkunastudio

Suunnittele muotoikkunat

Suunnittele sinulle sopivat vinot, pyöreät ja kaari-ikkunat Ikkunastudio-palvelussa!