Lammin tuloilmaikkunat_lammin by mobair_2

Tuloilmaikkunat

Lammin by Mobair -tuloilmaikkuna on tehokas ratkaisu asunnon sisäilman laadun ja ilmanvaihdon parantamiseen. Tuloilmaikkunat myös lämmittävät asuntoa kiertoilmamekanisminsa ansiosta.

Tuloilmaikkuna on ratkaisu sisäilmaongelmiin

Huono sisäilmanlaatu on uhka rakennuksessa asuvien tai työskentelevien terveydelle. Esimerkiksi huoneissa seisova ilma voi pilaantua helposti ja hiilidioksiditasot nousta nopeasti. Onkin tärkeää, että huoneisiin virtaa esteettä riittävä määrä suodatettua korvausilmaa. Ratkaisuna sisäilmaongelmiin ja riittävään korvausilmaan on Lammin by Mobair -tuloilmaikkuna, jossa ikkunan tuuletusluukkuun sijoitetaan Mobair-tuloilmalaite. Tuloilmaikkuna samaan aikaan tuo ulkoa uutta puhdasta ilmaa sisälle asuntoon ja lämmittää kylmän korvausilman sekoittaen sen huoneessa jo olevaan ilmaan. Tutustu ratkaisuun tarkemmin ja pyydä tarjous!

Miten tuloilmaikkunat toimivat_2
Avainlippu

Miten tuloilmaikkuna toimii?

Lammin by Mobair -tuloilmaikkunassa ikkunan tuuletusluukun yläosaan asennetaan Mobair 2030i -tuloilmalaite. Se lämmittää ulkoa tulevan kylmän ilman katonrajassa olevan lämpimän ilman avulla. Tuloilmaikkunassa oleva yhden watin tehoinen puhallin aikaansaa sisäilman ja ulkoa tulevan ilman sekoittumisen minimiteholla. Tuloilmaikkunan korvausilmantuottoa ei tarvitse rajoittaa pakkasella ja siinä on tehokas ääniloukku, joka estää rakennuksen ulkopuolisen melun pääsyn sisätiloihin. Oheisessa kuvassa on esitetty tuloilmaikkunan tekninen toimintaprosessi.

Tuloilmaikkunat_Lammin by mobair
Avainlippu

Miltä tuloilmaikkunat näyttävät?

Tuloilmaikkuna ei eroa ulkoapäin katsottuna Lammin vakio tuuletusluukullisesta ikkunasta mitenkään. Sisältäpäin katsottuna ainoa ero on tuuletusluukun yläosassa oleva tuloilmasäleikkö, josta sekoitettu ilma virtaa huoneen kattoa kohti. Tuloilmalaite ei rajoita tuuletusluukun käyttöä, joten se voidaan avata tuuletusta varten myös vakio tuuletusluukun tapaan. Tuuletusluukku voidaan myös yksilöidä tavanomaisten ikkunoiden sisäpuitteen tapaan esimerkiksi eri värein. Ohessa kuva tuloilmaikkunasta sisäpuolelta kuvattuna Tuusulan asuntomessuille rakentuneessa Villa Mikaelissa.

Tutustu tuloilmaikkunan toimintaan videolta

Tuloilmaikkunan toimivuutta ja käytännön hyötyjä on vaikea selittää kirjoittamalla. Onneksi Mobair on tehnyt avuksemme esittelyvideon, jolla näytetään, miten ikkunoihin asennettava tuloilmalaite toimii käytännössä. Videolla on yksinkertaisen esimerkin avulla näytetty mm. miten tuloilmalaitteella voi vaikuttaa asunnon lämmittämiseen.

Miksi valita Lammin tuloilmaikkunat?

  • Varmistat paremman sisäilman laadun rakennuksessa
  • Asuntosi saa riittävästi korvausilmaa, mikä on terveen asumisen yksi edellytys
  • Ulkoa tullut kylmä ilma lämpenee ennen huoneeseen pääsyä
  • Tuloilmaikkuna on yksilöitävissä ja helppo asentaa
  • Käyttää minimimäärän tehoa toimiessaan (1 watti)
Suunnittele uudet ikkunat_Ikkunastudio

Pyydä tarjous tuloilmaikkunasta

Kysy lisää asiantuntijoiltamme ja jätä meille tarjouspyyntö. Vastaamme sinulle pikimmiten!