Lammin Ikkuna Oy – jo 50 vuotta ikkunoita suomalaisiin koteihin

Lammin Ikkunan juuret kantavat vuoteen 1969, jonka jälkeen vuonna 1972 Kanta-Hämeeseen Lammille perustettiin ikkunatehdas. Tehdas on käynyt vuosien varrella läpi monia muutoksia, mutta yksi asia on pysynyt samana: toimintamme perusajatuksena on alusta lähtien ollut käytännöllisten ja kestävien ikkunoiden tehokas valmistus. 

Tänä päivänä Lammin Ikkuna työllistää noin 110 henkeä. Lammin lisäksi valmistustoimintamme on levinnyt Kangasniemelle, jossa valmistamme ovet. Palveluverkostomme kattaa koko Suomen.

Asiakkaan tarpeet toiminnan perustana

Toimintamme perustuu korkealaatuisille ikkunoille ja oville, jotka vastaavat ajan haasteisiin ja jokaisen asiakkaan omiin tarpeisiin. Tehtävämme on auttaa asiakasta toteuttamaan käytännöllinen ja kaunis koti, jonka hän tuntee omakseen. Tähtäämme toiminnassamme kestävään laatuun ja käytännöllisiin tuotteisiin. Tämä näkyy asiakastyytyväisyydessä: Lammin ikkunat ja ovet ovat alan vähiten reklamoituja. 

Jatkuvaa kehitystyötä asiakkaamme parhaaksi

Keskitymme toiminnassamme jatkuvaan valmistuksen ja tuotteiden parantamiseen. Olemme jo vuosikymmeniä olleet ikkuna- ja ovituotteiden kehityksen eturintamassa ja tuoneet Suomeen monia tärkeitä innovaatioita: Aloitimme ensimmäisenä Suomessa mittatilausikkunoiden sarjavalmistuksen 1970-luvulla. Otimme ensimmäisinä Suomessa käyttöön elektrostaattisen puuosien maalaustekniikan vuonna 1989. Vuonna 2008 meidät palkittiin INNOSUOMI-palkinnolla markkinoiden ensimmäisestä Eko Watti -matalaenergiaikkunasta. 

Ikkunat ja ovet pohjoisiin olosuhteisiin kotimaisista materiaaleista

Olemme suunnitelleet ikkunat ja ovet suomalaisia sääolosuhteita varten, ja kaikilla tuotteillamme on Avainlippu®-merkin käyttöoikeus. Pääasiallinen markkina-alueemme on Suomi, ja tuotteitamme käytetään myös muilla pohjoisten sääolosuhteiden alueilla. 

Panostamme toiminnassamme kotimaiseen työhön ja suomalaisiin raaka-aineisiin. Ovissamme ja ikkunoissamme käytetään vain suomalaista puuta. Jokaisessa tuotteessamme näkyy vahva ylpeys kotimaisesta valmistuksesta. Vaalimme suomalaista luontoa: kierrätämme tehtailla syntyvän jätteen tehokkaasti ja ohjaamme hukkapuun energiantuotantoon.

Osaamisemme näkyy asiakkaamme jokaisessa arkipäivässä ovina ja ikkunoina, jotka toimivat juuri kuten pitääkin. Siksi Lammin ikkunat ja ovet ovat oikea valinta jokaiseen suomalaiseen kotiin.