Door accessories and individualization

Ovien lisävarusteet ja yksilöinti

Lammin ulko-ovien sekä parveke- ja terassiovien yksilöintiin voi vaikuttaa ovien lisävarusteilla. Meiltä löydät suomalaisiin Lammin oviin kaikki tarvittavat lisävarusteet kattavasta lisävarusteiden listasta. Tällä sivulla esitellään myös muut ovien yksilöintiin liittyvät mahdollisuudet.

Ovien yksilöinti lisävarusteilla

Ovien lisävarusteet helpottavat Lammin ovien käyttöä ja tekevät niistä näyttävät. Yleisimpiä ovien lisävarusteita ovat lukot ja helat, sälekeihtimet, aukipitolaitteet ja korvausilmaventtiilit. Lisävarusteiden lisäksi ovien yksilöinnin keskiössä ovat mm. lasivalinnat, värit ja totta kai ovimallin valinta. Tällä sivulla kerrotaan tarkemmin, millaisia ovien lisävarusteita on tarjolla. Kerromme myös, miten muilla tavoin ovia voidaan yksilöidä.

Lammin ovien lisävarusteet:

Helat ja painikkeet

Ovien helat ja painikkeet ovat keskeinen osa ovien lisävarusteita. Esimerkiksi voit valita oviin haluamasi painikkeet mm. kromin tai messingin värisenä. Parveke- ja terassiovissa käytetään erilaisia painikkeita kuin normaaleissa ulko-ovissa (esim. lämpöulko-ovet ja palo-ovet).

Sälekaihtimet

Sälekaihtimet asennetaan oviin vaijeriohjattuina, oven sisäpuolelle. Ovien sälekaihtimia voi käyttää monella tapaa: kaihtimilla voi estää auringonvalon pääsyä sisätiloihin ja huolehtia perheen yksityisyydestä. Sälekaihtimista löytyy erivärisiä vaihtoehtoja.

Aukipitolaitteet

Ovien aukipitolaitteilla helpotetaan esimerkiksi asunnon tuulettamista. Aukipitolaitteiden avulla ovi pysyy paikoillaan ja avoinna vetoisammassakin paikassa. Tarjolla on erilaisia aukipitoratkaisuja riippuen oven mallista.

Lukkoratkaisut

Lammin ulko-oviin on mahdollista ostaa valmiiksi tehtaalla asennetut lukot. Kauttamme saat oveen perinteisen Abloy-lukon, Yale Doorman -älylukon tai Rollock-älylukon. Vaihtoehtoisesti voit ostaa ovet ilman lukostoja ja asennuttaa oveen itse lukot. Tutustu tarkemmin lukkoratkaisuihin.

Korvausilma- ja tuloilmaventtiilit

Oven karmin yläosaan kiinnitettävät korvausilma- ja tuloilmaikkunat parantavat huoneiston sisäilman laatua ja mahdollistaa tarvittavan korvausilman saannin. Lammin oviin on tarjolla erilaisia venttiilivaihtoehtoja riippuen mm. ovien mallista ja niiden sijoittelusta rakennuksessa.

Lammin ovien Plus-rakenne

Osaan Lammin ovista on tarjolla paksumpi ja energiatehokkaampi Plus-rakenne. Plus-rakenteisissa ovissa ovilehti on paksumpi ja pitää siten kylmän tehokkaammin loitolla. Plus-rakenteen valinnasta kannattaa keskustella myyntiedustajamme kanssa: hän auttaa sinua valitsemaan sopivan ovikokonaisuuden.

Ovien puuosat

Lammin ovien puuosat voidaan tarvittaessa käsitellä eri tavoin kuin muu ovi. Esimerkiksi ovien lasiaukkojen lasituslistat voidaan jättää puun väriseksi tuomaan ovien lasiaukoista entistä näyttävämmät. Kysy tämänkaltaisista vaihtoehdoista lisää myyntiedustajalta.

Muut lisävarusteet

Muita yleisimpiä ovien lisävarusteita ovat esimerkiksi ovisilmät ja potkupellit. Ovisilmä porataan oven runkoon ja potkupelti asennetaan oven alareunaan. Mikäli sinulla on idea ovien lisävarusteista, etkä löydä tästä listasta etsimääsi, kysy ihmeessä lisää – autamme mielellämme!

Ovien värit ja pintakäsittely

Ovet voidaan yksilöidä eri värein ja pintakäsittelykeinoin. Lähtökohtaisesti ovet peittomaalataan asiakkaan haluamalla värillä tai väreillä. Oven ulko- ja sisäpuoli voidaan maalata eri värein. Puupintaisten ovien (esim. paneloitu terassiovi) voidaan kuultokäsitellä ja lakata. Käytettävissä on kaikki RR ja RAL-värikarttojen mukaiset värit. Valkoinen värimme on vakiona NCSS 0502-Y. Alla esimerkinomaisesti perusvärikartan mukaisia värejä ja muutama esimerkki kuultokäsitellyistä malleista:

Ovien lisävarusteet_värikartta
RR-värikartan mukaisia suosittuja värejä. Huomioi, että värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista.
Ovien-lisavarusteet_kuultokasittely
Woodex-kuultokäsittelyn mukaisia suosittuja värejä. Huomioi, että värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista.
Suunnittele-uudet-ovet_ovistudio

Selaa Lammin ovimalleja Ovistudiossa

Lammin Ikkunan yleisimmät ovimallit löydät Ovistudio-palvelusta. Ovistudiossa voit selata eri ovimalleja ja testata, miltä ovet näyttävät eri väreillä. Nappaa kuvakaappaus suunnittelemastasi ovesta tarjouspyynnön liitteeksi. Ovien lisävarusteista voit keskustella tarjouspyyntöösi vastaavan myyntiedustajan kanssa tarkemmin.