Tillbehör till dörrar_2

Tillbehör till dörrar och individualisering

Individualiseringen av Lammins ytterdörrar samt balkong- och terrassdörrar kan påverkas med dörrtillbehör. Här hittar du alla nödvändiga tillbehör till finska Lammin dörrar från en omfattande lista med tillbehör. Den här sidan introducerar också andra möjligheter relaterade till dörrindividualisering.

Individualisering av dörrar med tillbehör

Dörrtillbehör gör dörrarna lättare att använda och gör att de ser snygga ut. De vanligaste dörrtillbehören är lås och beslag, persienner, öppningsanordningar och ersättningsluftventiler. Utöver tillbehören är fokus för dörrindividualiseringen t.ex. glasval, färger och självklart val av dörrmodell. Den här sidan förklarar mer i detalj vilken typ av dörrtillbehör som finns. Vi kommer också att berätta hur dörrarna kan identifieras på andra sätt. Alla våra dörrar kan individualiseras med dörrtillbehör.

Lammins dörrtillbehör:

Beslag och knappar

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Beslag och knappar

Dörrbeslag och knappar är en integrerad del av dörrtillbehör. Du kan till exempel välja vilka knappar du vill ha till dörrarna, t.ex. i krom eller mässing. Balkong- och terrassdörrar använder andra knappar än vanliga ytterdörrar (t.ex. termiska ytterdörrar och branddörrar).

Persienner

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Persienner

Persienner monteras på dörrarna med en trådledare, innanför dörren. Dörrgardiner kan användas på många sätt: persienner kan förhindra solljus från att komma in i interiören och ta hand om familjens integritet. Persienner finns i olika färger.

Hållande enheter

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Hållande enheter

Dörröppnare och hållaranordningar gör det lättare att ventilera till exempel lägenheten. Med hjälp av hållaranordningarna stannar dörren på plats och öppnas även på en mer blåsig plats. Olika hållarlösningar finns tillgängliga beroende på dörrmodell.

Låslösningar

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Låslösningar

Det finns möjlighet att köpa fabriksmonterade lås till Lammin ytterdörrar. Genom oss får du ett traditionellt Abloy-lås, ett Yale Doorman-smartlås eller ett Rollock-smartlås. Alternativt kan du köpa dörrar utan lås och själv montera låsen på dörren. Läs mer om låslösningar.

Ersättningsluft- och tilluftsventiler

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Ersättningsluft- och tilluftsventiler

Ersättningsluft- och tilluftsventiler fästa på toppen av dörrkarmen förbättrar kvaliteten på lägenhetens inomhusluft och möjliggör nödvändig ersättningslufttillförsel. Olika ventilalternativ finns för Lammin-dörrar, beroende på t.ex. dörrarnas utformning och deras placering i byggnaden.

Lammin dörrars Plus-struktur

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Lammin dörrars Plus-struktur

Vissa Lammin-dörrar finns med en tjockare och mer energisnål Plus-struktur. I Plus-strukturerade dörrar är dörrbladet tjockare och håller därmed kylan borta mer effektivt. Du bör diskutera valet av Plus-design med vår säljare: han hjälper dig att välja rätt dörrsats.

Trädelar av dörrar

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Trädelar av dörrar

Vid behov kan dörrarnas trädelar behandlas annorlunda än resten av dörren. Till exempel kan glaslisterna i dörrarnas glasöppningar lämnas i en träfärg för att göra dörrarnas glasöppningar ännu mer spektakulära. Fråga din säljare för mer information om alternativ som detta.

Övriga dörrtillbehör

Tillbehör till dörrar och individualisering_dörrtillbehör_Övriga dörrtillbehör

Andra vanliga dörrtillbehör inkluderar dörröglor och sparkdämpare. Dörröglan borras in i dörrbladet och sparkdämparen monteras i botten av dörren. Om du har en idé om dörrtillbehör och inte hittar det du letar efter i den här listan, fråga bara efter mer information – vi hjälper dig gärna!

Dörrfärger och ytbehandling

Dörrarna kan individualiseras med olika färger och ytbehandlingar. I princip täcks dörrarna med den eller de färger kunden önskar. Utsidan och insidan av dörren kan målas i olika färger. Trädörrar (t.ex. panelade terrassdörrar) kan glasas och lackas. Alla färger enligt RR och RAL färgkarta finns tillgängliga. Vår vita färg är NCSS 0502-Y som standard. Nedan finns exempel på färger i basfärgkartan och några exempel på genomskinliga modeller:

Tillbehör till dörrar och individualisering_Populära färger enligt RR färgkarta
Populära färger enligt RR färgkarta. Observera att färgåtergivningen på skärmen kan skilja sig från de målade modellerna.
Tillbehör till dörrar och individualisering_Populära färger enligt Woodex genomskinlig behandling
Populära färger enligt Woodex genomskinlig behandling. Observera att färgåtergivningen på skärmen kan skilja sig från de målade modellerna.
Designa nya dörrar_Dörr Studio

Bläddra bland Lammins dörrutbud i Dörr Studio

Våra vanligaste dörrmodeller hittar du i tjänsten Dörr Studio. I Dörrstudion kan du bläddra i olika dörrmodeller och testa hur dörrarna ser ut i olika färger. Ta en skärmdump av dörren du designade som en bilaga till offertförfrågan. Du kan diskutera dörrtillbehören mer i detalj med säljaren som ansvarar för din förfrågan.