Tillbehör till fönster

Tillbehör till fönster och individualisering

I hjärtat av individualiseringen av Lammins fönster är tillbehör till fönster För äkta finska Lammin fönster kan du välja de tillbehör du behöver från en omfattande lista med tillbehör. Den här sidan introducerar också andra alternativ för att anpassa dina fönster.

Individualisering av fönster med tillbehör

Fönstertillbehör kan göra fönstren lättare att använda och få dem att se bra ut också. De vanligaste tillbehören som ska installeras på Lammins fönster är beslag och knappar, persienner och olika insektsnät (t.ex. avtagbar myggram). Dessutom kan fönster göras mer individuella redan på designstadiet genom att uppmärksamma till exempel glasval, modellserier och färger. Den här sidan ger mer information om fönstertillbehör och andra fönsterspecifika anpassningsalternativ.

Lammin fönstertillbehör:

Beslag och knappar

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_beslag och knappar

Beslag och knappar är viktiga tillbehör i fönstren. De kröner också fönstrens skådespel. Du kan till exempel välja krom, mässingsfärgade eller målade beslag till fönstret. Beroende på placeringen av fönstren är till exempel träknappar lämpliga för bastufönster. Som standard har vita fönster vita och övriga fönster har krombeslag och knappar.

Persienner

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_persienner

Persienner har flera användningsområden: till exempel kan de förhindra solljus från att komma in i interiören eller ta hand om din egen integritet. Det är möjligt att välja persienner antingen utanpåliggande eller integrerade. Persienner är försedda med traditionella vridspakar eller knappar.

Ventilationsfönsterutrustning

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Ventilationsfönsterutrustning

Ventilationsfönsterutrustning gör det lättare att ventilera lägenheten med fönster. Ventilationsmekanismer, såsom hållaranordningar, är förinstallerade på fönstren på fabriken. De håller fönstret på plats och öppnar även på en mer blåsig plats. Ventilationsfönstertillbehör är olika beroende på fönster.

Insekts- och pollenfiltreringsnät

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Insekts- och pollenfiltreringsnät

Avtagbara insekts- och pollenfiltreringsnät tillåter ventilation utan att sporer eller pollen kommer in i lägenheten. Lammins löstagbara myggbågar tillverkas på beställning på fabrik. Pollenfiltreringsnätet har däremot ett tätare nät utvecklat speciellt för dammfiltrering. Insekts- och pollennät byggs alltid som en löstagbar ram med ytterkant i aluminium.

Ersättningsluft- och tilluftsventiler

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Ersättningsluft- och tilluftsventiler

Ersättningsluft- och tilluftsventiler fästa på toppen av fönsterkarmen hjälper till att förbättra kvaliteten på inomhusluften och tillförseln av nödvändig ersättningsluft till lägenheterna. Det finns flera olika ventilalternativ tillgängliga för Lammin-fönster, beroende på fönstren och deras placering. Våra säljare hjälper dig att välja rätt ventiler.

Använder fönstret som nödutgång

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Använder fönstret som nödutgång

Fönstret kan även användas som nödutgång. I det här fallet är antalet tillbehör och identifieringen av fönster begränsat. Om du behöver placera ett fönster som nödutgång på din planerade plats, prata med vår säljare.

Lammin fönstermodellserie:

Elegant

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_elegant fönster

I modellserien Elegant är träinsidan av fönstret fasad. Elegant-modellen är den grundläggande modellserien av Lammin-fönster, som är standard för alla fönsterbeställningar. Elegant passar alla typer av fastigheter från moderna småhus till äldre småhus i behov av renovering.

Pikant

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_pikant fönster

I modellserien Piquant är träinsidan av fönstret rundad. Piquant-modellen är en separat beställd modellserie som inte produceras kontinuerligt. Piquant lämpar sig speciellt för föremål som håller ett traditionellt utseende, där man vill ha en mer spektakulär fönsterbåge än konventionella fönster.

Fönsterfärger och ytbehandling

Fönster kan individualiseras med olika färger och ytbehandlingar. Fönstrens insida kan behandlas med andra färger eller ytbehandlingar än utsidan. På motsvarande sätt kan både insidan och utsidan av fönstret målas på samma sätt. De olika alternativen för att måla fönster eller andra ytbehandlingar beskrivs mer i detalj nedan:

Trädelar av fönster

Standardfärgen på de målade fönstren är vit NCSS 0502-Y. Andra nyanser på specialbeställning enligt RR / RAL färgkarta. Populära färger förutom vitt inkluderar t.ex. mörkgrå RR23 och svart RR33.

Standardfärgerna för genomskinliga fönster är Woodex 1802-1807, 1809, 1812, 1814-1815 och 1824. Andra genomskinliga nyanser på specialbeställning enligt Woodex färgkarta. De mest populära genomskinliga nyanserna inkluderar t.ex. 1802 och 1824.

Fönstrens skyddsbehandling förhindrar t.ex. fingeravtryck och damm från att fastna på fönstrets trädelar. Skyddsbehandlingen bör förnyas regelbundet, till exempel av en boende. Alternativt kan du beställa en förnyelse av skyddsbehandlingen av oss.

Färdigt trä gör att ingen behandling appliceras på fönstrets trädelar. Detta är ett populärt alternativ, till exempel i bastufönster som kunden vill vaxa själv.

Aluminiumdelar av fönster

Standardfärgerna på de målade aluminiumdelarna (ram och ytterram) är vit RAL9010, mörkgrå RR23 och mörkbrun RR32. Andra nyanser på specialbeställning enligt RR / RAL färgkarta. Utöver standardfärgerna är även svart RR33 en populär färg.

Dekor, eller träimitation, syftar på målning av aluminiumdelar så att aluminiumet ser ut som trä. Den yttre aluminiumramen och ramens aluminiumbeklädnad görs sedan för att se ut som trä, därav namnet träimitation. Alla dekorationer tillverkas på specialbeställning.

Anodisering av aluminiumdelar innebär en ytbehandling som gör aluminiumdelar mer motståndskraftiga mot korrosion. Behandlingen gör även fönstrets aluminiumdelar hårdare och mer hållbara.

Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Populära färger enligt RR färgkarta
Populära färger enligt RR färgkarta. Observera att färgåtergivningen på skärmen kan skilja sig från de målade modellerna.
Tillbehör till fönster_fönstertillbehör_Populära färger enligt Woodex genomskinlig behandling
Populära färger enligt Woodex genomskinlig behandling. Observera att färgåtergivningen på skärmen kan skilja sig från de målade modellerna.
Designa nya fönster_fönster studio

Fönster Studio

Designa nya fönster med olika färger i Fönster Studio.