Lammin Fönster och Dörrar_ansvar

Ansvar

Lammin fönster och dörrar är ett ansvarsfullt val för alla bygg- och renoveringsprojekt. När du handlar hos oss kan du vara säker på att fönstren och dörrarna har tillverkats ansvarsfullt och med finsk arbetskraft.

Ett ansvarsfullt val nu och i framtiden

Lammin Ikkuna har åtagit sig att verka ansvarsfullt i all sin affärsverksamhet. Vi odlar ett ansvarsfullt och miljövänligt förhållningssätt. Vi använder certifierat material och finska underleverantörer. Vi tar även hänsyn till hälsa och säkerhet i vår verksamhet. Kolla in våra ansvarsfulla rutiner nedan:

Ansvar_Lammin Fönster och Dörrar_1

Lönsam verksamhet

Lönsam verksamhet är en förutsättning för all vår verksamhet. Vår verksamhet ska vara lönsam då vi har ett ansvar gentemot våra medarbetare, kunder och partners. Vi har också tagit ansvar för utvecklingen av snickeri- och byggbranschen genom att delta i flera olika organisationer (t.ex. Träproduktindustri, Byggindustri, Finska Arbetarförbundet). Vi säkerställer alltid soliditeten hos våra partners och arbetar endast med pålitliga aktörer.

Ansvar_Lammin Fönster och Dörrar_2

Transparent underleverantörskedja

Lammin Ikkunas underleverantörskedja är transparent och pålitlig. Det sågade virket är certifierat av UPM och förädlas av vår Kangasniemi dörrfabrik till fönster och dörrar. Aluminiumprofilerna, glasen och färgerna vi använder kommer från finska underleverantörer. Våra produkter säljs av finska återförsäljare, som är utbildade för uppgiften och vars verksamhet övervakas. Installationerna utförs i samarbete med finska byggföretag eller med egna kontraktsinstallatörer. De ansvarar även för återvinning av gamla produkter och avfall i enlighet med vårt avtal.

Ansvar_Lammin Fönster och Dörrar_3

Hälsa och säkerhet

Hälsosäkerhet är av största vikt för oss. Fönster och dörrar tillverkas i fabriker som hanterar t.ex. stora maskiner. Av denna anledning görs investeringar i arbetarskydd genom kontinuerliga investeringar och utbildning. De anställdas hälsa tas om hand av företagshälsovårdsavtal. Vår installation och försäljning är covid-säkrad: du kan bjuda in oss att besöka ditt hem för att mäta fönsteröppningar eller installera nya produkter. Vi följer myndigheternas anvisningar i all vår verksamhet.

Ansvar_Lammin Fönster och Dörrar_4

Miljöansvar

För att rädda miljön har vi åtagit oss att använda certifierade material. Till exempel använder vi 100 % UPM-certifierad furu som sågade trävaror. Nästan alla våra underleverantörer har ett miljöcertifikat (t.ex. PEFC eller FSC). I vårt miljöansvar ingår även att städa byggarbetsplatser och att underhålla miljön. Vi återvinner renoveringsavfall på rätt sätt och på större anläggningar använder vi specialiserade underleverantörer (t.ex. Revisol). För att minska vårt koldioxidavtryck har vi t.ex. gick över till att använda vattenbaserade färger på 1990-talet, utvecklade Finlands mest energieffektiva Eko Watti-fönster och vi värmer upp våra produktionsanläggningar med träspån och pulver.

Offertförfrågan_Lammin Fönster och Dörrar_ansvar

Begär offert på ansvarsfullt producerade fönster och dörrar

Närproducerade fönster i Lammi och dörrar tillverkade i Kangasniemi är ett ansvarsfullt val för vilken byggnad som helst.