Öppningsbara träfönster (MSE)

Öppningsbara träfönster är det rätta valet för någon som uppskattar klassisk stil. Tack vare den moderna ytbehandlingen håller Lammi-träfönster i tiotals år.

Träfönster passar bra till renoveringsobjekt och för klassisk stil

Träfönster är populära speciellt i äldre renoveringsobjekt där man vill behålla den klassiska stilen. I träfönster är träfibret synligt vilket skapar en klassisk, naturlig finish. Många som blir förtjusta i träkarmarnas utseende väljer träfönster även till nyproduktion. Trots sitt traditionella utseende är våra träfönster väldigt täta och energisnåla.

Öppningsbara träfönster passar fint som mindre fönster i hemmet, t.ex. i sovrummet eller köket. Däremot lönar det sig att välja ett fast träfönster då fönstret ska vara stort. Därför är det populärt med fasta träfönster i vardagsrum.

Lammi-träfönster ruttnar inte

I Lammi-träfönster kombineras gammal byggtradition med modern ytbehandling. Vi vet att våra fönster klarar utmärkt av tid och nordiska väderförhållanden, och därför ger vi dem branschens bästa garantier.

Från oss får ni även myggnät, persienner och andra tillbehör färdigt monterade på fönstren. Bekanta dig närmare med fönstrens tilläggsutrustning!

Teknisk information

U-värde:

0,76 – 1,00 W/m2K, beroende på glaset.

Ljudisolering (Rw):

45-48 dB, beroende på karmdjup och glas.

Flygljudisolering (Rw+C):

44-47 dB, beroende på karmdjup och glas.

Trafikljudisolering (Rw+Ctr):

40-44 dB, beroende på karmdjup och glas.

Lufttäthet:

Enligt EN-standard 12207, klass 4.

Vattentäthet:

Enligt EN-standard 12208, klass 1200.

Lufttrycks hållbarhet:

Enligt EN-standard 12210, klass C3.

Glasning på insidan:

Dubbelt selektiv isoleringsglas med Argon-gas.

Glasning på utsidan:

Planglas.

Material på insidan:

Kvistfri fingerskarvad tall.

Karmens material:

Kvistfri fingerskarvad tall.

Utsidan och karmens utsida klädsel:

Kvistfri fingerskarvad tall, nedre karmens stormskydd av aluminium.

Tätningar:

Trefaldig tätning.

Tjänster

Finansiella tjänster

Om du behöver finansstöd till dina fönster- och/eller dörrbehov, är det lätt att ansöka om det. Du fyller i ansökan själv på vår hemsida, kreditbeslutet kommer direkt.

Måttbeställning

Vid behov kommer vi på plats för att mäta dörrarnas och fönstrens karmar. På så sätt försäkrar vi att de nya fönstren och dörrarna passar ditt hem perfekt.

Hemleverans

Vi levererar fönstren och dörrarna ända hem inom avtalad tid. Vi hjälper även då du behöver fönster och dörrar till ditt byggarbetsplats på kort varsel: du får lagerprodukter inom 1-2 dagar. 

Beställ de fönster du behöver

Vi designar och tillverkar fönster som passar just ditt hem. Detta betyder en skräddarsydd finish, fantastisk väderbeständighet och branschens bästa garantier.