Specialfönster

Specialfönster

Vårt urval av specialfönster erbjuder också en lösning för mer unika behov. Du får bland annat säkra brandfönster och individuella designfönster från oss som skapar ett personligt utseende för ditt hem. Specialfönster tillverkas alltid på beställning.

Brett utbud av specialfönster

Lammin Ikkuna tillhandahåller fönster till alla bygg- och renoveringsprojekt. Lamminfönster passar såväl stora bostadsföretag som småhus och sommarstugor. Från ett brett utbud av specialfönster hittar du stugfönster, brandfönster, traditionella fönster, rökutsugsfönster, tilluftsfönster, olika formade fönster och skiljefönster. Alla specialfönster tillverkas på beställning, med hänsyn till kundens önskemål och byggnadens speciella egenskaper. Specialfönster har samma individualiseringsmöjligheter som andra fönster – du kan till exempel välja färger och tillbehör på produkterna. Ta en närmare titt på det breda utbudet av specialfönster och begär en offert!

Specialfönster_Stugfönster för varma stugor och fritidshus
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Stugfönster för varma stugor och fritidshus

Som sådana passar Lammin-fönster även som stugfönster. Vill du ha energieffektiva, hållbara och lättanvända fönster till din stuga kan du välja Lammin öppningsbara och fasta trä-aluminiumfönster. Om du däremot vill hålla stugan så varm som möjligt och nu en gång producerat värme inne effektivt bör du överväga Lammin energifönster. Be om tips för val av stugfönster och begär offert!

Specialfönster_Brandfönster ökar säkerheten i byggnaden
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Brandfönster ökar säkerheten i byggnaden

Syftet med brandfönster är att förhindra att branden sprider sig utanför lägenheten. Lammin brandfönster liknar konventionella trä-aluminiumfönster. Brandfönster tillverkas med brandklassning EI15 och EI30. Färgen på Lammin brandfönster kan väljas fritt, men fönstertillbehören som används i dem är strikt begränsade enligt byggreglerna. Vid behov kan du även få branddörrar från Lammi Ikkuna. Behöver du nya brandfönster begär offert!

Specialfönster_Traditionella fönster är lämpliga för bevarade byggnader
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Traditionella fönster är lämpliga för bevarade byggnader

Lammin träfönster och traditionella fönster finns i en mängd olika bevarade byggnader i hela Finland. Vi har levererat många traditionella fönster (t.ex. museifönster) till Helsingfors värdefulla fastigheter och andra byggnader som skyddas av Museiverket, till exempel. De traditionella fönstren är mer traditionella till utseendet och passar ”gammaldags stil”. Dessa fönster är på nivå med konventionella fönster och det finns ingen anledning att kompromissa med till exempel energieffektivitet eller ljudisolering. Be om en offert!

Specialfönster_Röksugningsfönster för hårt kontrollerade byggnader och offentliga utrymmen
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Röksugningsfönster för hårt kontrollerade byggnader och offentliga utrymmen

Användningen av rökutsugningsfönster regleras av ett dekret från miljöministeriet om byggnaders brandsäkerhet. Lammin rökutsugsfönster är en lösning för de områden där reglering förekommer vid utformning av en byggnad. Röksugsfönster tillverkas på beställning, med hänsyn till kundens speciella behov. Dessa specialfönster levereras ofta till gemensamma utrymmen i flerbostadshus, till exempel trapphus. Be om mer och skicka oss en offertförfrågan!

Specialfönster_Tilluftsfönster är lösningen för bättre inomhusluftkvalitet
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Tilluftsfönster är lösningen för bättre inomhusluftkvalitet

Lammin tilluftsfönster är en bra lösning för en byggnad där man vill säkerställa bättre luftkvalitet inomhus. Tilluftsfönstret har även en värmande effekt på lägenheten. I vårt sortiment ingår tilluftsfönstret ”Lammin By Mobair”, som har en elektrisk fläktmekanism som styr den inkommande luften och värmer lägenheten. Tilluftsfönstret (d.v.s. ersättningsluftsfönster) har varit en populär lösning de senaste åren, t.ex. på boende för personer med svåra allergier eller luftvägssjukdomar. Be om en offert!

Specialfönster_Formade fönster gör hemmet unikt och stilrent
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Formade fönster gör hemmet unikt och stilrent

Olika formade fönster, som snedfönster, välvda fönster och runda fönster, är valet för den som bryr sig om det unika. Alla designfönster är handgjorda på Lammins fabrik och med kundens önskemål i åtanke. Snedfönster är till exempel populära takfönster som överensstämmer med takets form. Däremot kan välvda fönster och runda fönster ge hem ett skådespel som inte riktigt finns hos alla. Det är populärt att ha formade fönster som fasta trä-aluminiumfönster eller fasta träfönster. Om du är i behov av ett specialformat fönster, fråga gärna mer och skicka en offertförfrågan.

Specialfönster_Skiljefönster skapar känslan av rymd i lägenheter
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Skiljefönster skapar känslan av rymd i lägenheter

Lammin Ikkuna tillverkar även mellanvägsfönster på specialbeställning. Skiljefönster är särskilt populära på sjukhus och kommersiella utrymmen. Å andra sidan har produkterna växt i popularitet även vid byggande av småhus, när man vill ha känslan av rymd i sitt hem. Dessa produkter tillverkas alltid på beställning, med hänsyn till produktens placering. Till exempel i skiljefönster är det viktigt att välja säkerhetsglas för att säkerställa personsäkerheten inomhus. Be om mer och skicka oss en offertförfrågan!

Designa nya fönster_fönster studio

Fönster Studio

Testa fönster med olika utseende och färger i Fönster Studio. Bifoga designbildskärmbilderna till offertförfrågan och berätta mer om ditt projekt.