Val av dörr_Lammin dörrar

Val av dörr

Att välja ytterdörrar påverkas av t.ex. särskilda byggnadskrav. Dessutom påverkas valen särskilt av ens egna preferenser. Den här sidan ger dig mer information om valet av dörrar.

Välj lämplig dörr för din byggnad

Det första som påverkar valet av ytterdörrar är byggnaden dit dörrar köps till. Ska du köpa en dörr till ditt hem, uthus eller stuga? I byggnader som används året runt ställs lite andra krav på dörrar än i byggnader som används i varmt väder, stugor eller kallare lager. Ta också hänsyn till byggnadens speciella krav. Till exempel kan du fråga dig själv: Vill du ha bra brandsäkerhet eller räcker det med en vanlig termisk ytterdörr? Finns det några höga ljudkällor i närheten som borde få dig att välja en ljudisolerad dörr? Eller vill du att en dubbeldörr ska ha tillräckligt med utrymme i dörröppningen för att flytta in och ut varor? Nedan har ett antal konkreta saker öppnats angående val av dörrar. Men oroa dig inte för dina val – våra säljare hjälper dig gärna att designa och välja rätt dörrar för dig!

Val av dörr_Olika dörralternativ för olika byggnader
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Olika dörralternativ för olika byggnader

Lammin värmeytterdörr är ett populärt alternativ för alla typer av byggnader i Finland. Dörren kan målas i den färg som kunden önskar och antalet och storleken på dess glasöppningar är helt individualiserade. Lammin balkong- och altandörrar i trä och aluminium passar till såväl stora flerbostadshus som små radhus eller till och med en stuga. Omkretsstrukturen på våra balkongdörrar är den mest hållbara på marknaden. Däremot kan byggnader ha särskilda krav som kräver t.ex. valet av branddörr, pardörr eller ljudisolerad dörr. Om du däremot vill att ditt hem ska vara spektakulärt är Lammins skjutdörr definitivt ditt val. Det är värt att kontrollera skillnaderna mellan de olika dörrarna i förväg och be våra experter om mer information om något stör dig.

Att välja ytterdörrar i praktiken:

1. Ange ett syfte

Du måste först bestämma vad du skaffar dörren för: letar du bara efter en basdörr eller vill du ha något speciellt av den? Fundera också på var du ska placera dörren, om dörren behöver ljudisolering eller brandskydd. Om du behöver utrymme för att lämna ditt hem eller lagerbyggnad kan du överväga dubbeldörrar. Hur som helst kommer syftet med dörren och dess placering i byggnaden att avgöra en stor del av valet.

2. Välj en produkt

När syftet med dörren och de speciella kraven för den är tydliga bör produkten väljas. Nyckeln är att välja mellan olika dörrmodeller. Du kan enkelt bläddra bland dörrmodellerna i Dörr Studio (Fin) eller Pro Studio-smarttelefonapplikationen. Nyckelfrågan vid det här laget är, vill du ha en stängd eller fönsterdörr? Om det är en balkong- eller terrassdörr är frågan, vill du ha en rustik trä- eller modern aluminiumdörr?

3. Produktindividualisering

Därefter måste val göras för att individualisera dörren. Nyckelfrågorna är: Vilken färg på dörren vill du ha? Vill du att dörrarna ska vara maximalt värmebeständiga, ljudisolerande eller radiosändande? Vill du ha dörrarna med träfärgade detaljer eller målade överallt? Genom att svara på dessa frågor hjälper du din Lammins säljare att bygga de dörrar du vill ha.

4. Välj tillbehör

Slutligen måste dörrtillbehören väljas. De populäraste dörrtillbehören är till exempel öppningsanordningar, smarta lås, persienner och ersättningsluftventiler. Med tillbehör kan du göra dörrarna enklare och mer mångsidiga. Dörrgardiner påverkar till exempel integriteten i din lägenhet eller hur mycket ljus som kommer in i lägenheten.

Jämför Lammins mest populära dörrprodukter:

Val av dörr_värmeytterdörrar
Traditionella VÄRMEYTTERDÖRRAR
Val av dörr_balkongdörrar och altandörrar
Snyggt BALKONG- OCH ALTANDÖRRAR
Val av dörr_branddörrar
Toppsäker BRANDDÖRRAR
Val av dörr_Ljudisolerande dörrar
Effektiv LJUDISOLERADE DÖRRAR
Val av dörr_Lammin dörrar

Begär offert på nya dörrar!

We will be happy to help you design and select new doors. Lammin doors are suitable for all kinds of buildings, from elderly detached houses to large apartment buildings.