Val av fönster

När man väljer fönster bör man ta i beaktande objektets specialkrav och vilka detaljer man själv gillar bäst. Du kan använda vårt Fönsterstudio-verktyg till hjälp.

Rätt fönster på rätt plats

När man ska välja fönster bör man börja med att fundera på vad fönstren används till. Kommer fönstren hem, till en utebyggnad eller till stugan? I byggnader som används året om är kraven annorlunda än t.ex. på sommarstugan eller i svala uteförråd.

Du bör även ta i beaktande eventuella specialkrav. Vill du att fönstret ska vara brandsäkert eller räcker det med ett vanligt fönster? Finns det en hårt trafikerad väg nära som gör att fönstret kräver extra ljudisolering? Vill du att en del av fönstren ska vara stora, fasta utsiktsfönster, eller passar en öppningsbar fönstermodell i hemmets varje rum?

Trä-aluminiumfönstret är ett hållbart val till alla objekt

I Norden föredras trä-aluminiumfönster som har skyddande aluminiumbelägg för krävande väderförhållanden. Trä-aluminiumfönster är ett utmärkt val med tanke på hållbarheten och lätt underhåll. Det passar bra både hem och till sommarstugan. 

Välj de fönster som passar till fasaden på ditt hem

Fönstren har förvånansvärt stor betydelse för fasadens utseende, och därför bör man fundera ordentligt på vilka faktorer som påverkar fönstrens utseende. T.ex. fönstrens färg, modell och ytbehandling påverkar fasadens stil avsevärt. Aluminiumbelagda fönster är ett bra val för sin väderbeständighet och snygga finish, men för någon som uppskattar klassisk stil är kanske träfönster ett alternativ istället.

Få hjälp med valet i Fönsterstudion

Lammin Ikkuna erbjuder ett stort sortiment olika fönster i diverse färger, modeller och egenskaper. Bekanta dig med alternativen med hjälp av Fönsterstudio-verktyget, där du kan jämföra modeller och färger!