Val av fönster

Val av fönster

Vid val av fönster måste man ta hänsyn till byggnadens speciella krav och de detaljer som är tilltalande för ögat. Den här sidan ger tips om hur du väljer fönster.

Välj rätt fönster för byggnaden

När du väljer fönster är det viktigt att tänka på byggnaden först. Kommer fönstren till ditt hem, uthus eller stuga? I en byggnad som används året runt är kraven på fönster annorlunda än i en sommarstuga som endast används i varmt väder eller i ett svalt uteförråd. Eventuella särskilda krav bör också beaktas. Fråga dig till exempel: Vill du ha stark brandsäkerhet från fönstret eller räcker grundfönstret? Finns det en trafikerad väg i närheten som kräver uppmärksamhet på fönstrets ljudisolering? Vill du ha några rum med stora fasta liggande fönster, eller passar den öppningsbara fönstermodellen in i alla rum i ditt hem? Nedan listas specifika tips för att välja dina fönster. Men oroa dig inte för dina val – våra säljare hjälper dig gärna att designa rätt produkter!

Val av fönster_Olika fönsteralternativ för olika byggnader
Producerad_i_Finland_Avainlippu

Olika fönsteralternativ för olika byggnader

I Finland föredras trä-aluminiumfönster, där de yttre ramarna är skyddade med väderbeständig aluminium. Trä-aluminiumfönstret är ett utmärkt val, särskilt på grund av dess hållbarhet och enkla underhåll. Den passar bra till både hem och sommarstuga. Å andra sidan kommer att välja ett träfönster få ditt hem att se ut och känna respekt för traditionen. Energifönster är däremot mest effektiva sett till U-värden och sparar därmed mest värmeenergi av alla. Du bör kolla upp skillnaderna mellan de olika fönstren och fråga experterna om mer information om du har några funderingar.

Att välja fönster i praktiken:

1. Ange ett syfte

Du måste först bestämma vad du skaffar fönstret för: om du bara letar efter ett grundläggande fönster eller vill ha något speciellt av det. Tänk också på var du ska placera fönstret och om fönstret behöver öppnas eller fixas. Vill du ha stora fönster är ditt val definitivt ett fast fönster; om du vill göra fönsterputsningen enklare och eventuellt ventilera med fönster är ditt val ett öppningsbart fönster.

2. Välj en produkt

När syftet med fönstret och de speciella kraven för det är klart, bör produkten väljas. Det första valet bör göras mellan ett öppningsbart eller ett fast fönster. Efter det kan du fundera på om du vill ha träfönster eller trä-aluminiumfönster. Slutligen kan du fundera på om du vill ha Lammins bästa energieffektiva energifönster eller om du behöver någon form av specialfönster. Du kan designa nya fönster i Fönster Studio (Fin) eller genom att använda mobilapplikationen Pro Studio.

3. Produktindividualisering

Därefter måste val göras för att individualisera fönstret. Nyckelfrågor inkluderar: Vilken färg på fönster vill du ha? Vill du att fönsterglasen ska vara maximalt värmebeständiga, ljudisolerande eller radiosända? Vill du ha fönster med en modern inredning eller en traditionell? Genom att svara på dessa frågor hjälper du din säljare att skapa precis de fönster du vill ha.

4. Välj fönstertillbehör

Slutligen väljer du nödvändiga tillbehör för fönstren. De populäraste fönstertillbehören är t.ex. Persienner, ventilationsfönsterutrustning, ersättningsluftventiler och insektsnät. Tillbehör gör fönster lättare att använda och har många andra fördelar. Till exempel kommer att välja persienner påverka integriteten i din lägenhet. Läs mer om fönstertillbehör.

Jämför Lammins mest populära fönsterprodukter:

Val av fönster_trä-aluminium fönster
Underhållsfri TRÄ-ALUMINIUM FÖNSTER
Val av fönster_träfönster
Traditionella TRÄFÖNSTER
Val av fönster_energifönster
Toppeffektiva ENERGIFÖNSTER
Val av fönster_signal window
För bättre förbindelser SIGNAL WINDOW
Val av fönster

Begär offert för nya fönster!

Vi hjälper dig gärna att designa och välja nya fönster. Lamminfönster passar alla typer av byggnader, från äldre villor till stora flerbostadshus.