Ikkunoiden valinta

Ikkunoiden valinta

Ikkunoiden valinnassa on otettava huomioon kohteen erikoisvaatimukset ja se, millaiset yksityiskohdat miellyttävät omaa silmää. Tällä sivulla on esitelty tarkemmin ikkunoiden valintaan liittyviä vinkkejä.

Valitse oikea ikkuna käyttökohteen mukaan

Ikkunoiden valinnassa on syytä ottaa aivan ensimmäiseksi huomioon käyttökohde. Tulevatko ikkunat kotiin, ulkorakennukseen vai mökille? Ympäri vuoden käytössä olevassa rakennuksessa ikkunoiden vaatimukset ovat toisenlaiset kuin vain lämpimään aikaan käytettävässä kesämökissä tai viileässä ulkovarastossa. On myös syytä huomioida mahdolliset erikoisvaatimukset. Kysy itseltäsi esimerkiksi: Toivotko ikkunalta vahvaa paloturvallisuutta vai riittääkö perusikkuna? Onko lähistöllä vilkasliikenteinen tie, jonka vuoksi ikkunan ääneneristävyyteen on kiinnitettävä huomiota? Haluatko osaan huoneista kookkaat, kiinteät maisemaikkunat, vai sopiiko avattava ikkunamalli jokaiseen kodin huoneeseen? Alle on lueteltu konkreettisia vinkkejä ikkunoiden valintaan. Älä kuitenkaan kanna huolta valinnoista – myyntiedustajamme auttavat mielellään sopivien tuotteiden suunnittelussa!

Erilaisia ikkunoita erilaisiin kohteisiin_ikkunoiden valinta
Avainlippu

Erilaisia ikkunoita erilaisiin kohteisiin

Suomessa suositaan ennen kaikkea puualumiini-ikkunoita, joissa ulkopuitteet on suojattu säänkestävällä alumiinilla. Puualumiini-ikkuna onkin erinomainen valinta erityisesti kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa vuoksi. Se sopii hyvin sekä kotiin että kesämökille. Toisaalta valitsemalla puuikkunan saat kodistasi perinteitä kunnioittavan ja näyttävän näköisen. Energiaikkunat taas ovat U-arvoiltaan tehokkaimmat ja säästävät siten kaikista eniten lämmitysenergiaa. Eri ikkunoiden välisiin eroihin kannattaa tutustua ja kysyä lisää asiantuntijoilta, jos jokin askarruttaa. Ohessa on esimerkki omakotitalosta, jossa on Lammin avattavia ja kiinteitä puualumiini-ikkunoita sälekaihtimineen.

Ikkunoiden valinta käytännössä:

1. Määritä tarkoitus

Sinun tulee ensin määrittää, mitä varten ikkunaa olet hankkimassa: etsitkö vain perusikkunaa vai haluatko siltä jotakin erityistä. Mieti myös, mihin olet ikkunaa sijoittamassa ja tarvitseeko ikkunan olla avattava vai kiinteä. Mikäli haluat suuret ikkunat, valintasi on ehdottomasti kiinteä ikkuna; jos haluat helpottaa ikkunanpesua ja mahdollisesti tuulettaa ikkunoiden avulla, valintasi on avattava ikkuna.

2. Valitse tuote

Kun ikkunan tarkoitus ja sille asetetut erityisvaatimukset ovat selvillä, tulee valita tuote. Ensimmäinen valinta tulee tehdä avattavan tai kiinteän ikkunan välillä. Sen jälkeen voit miettiä, haluatko puuikkunat vai puualumiini-ikkunat. Lopuksi voit miettiä, haluaisitko Lammin parhaan energiatehokkuuden energiaikkunat vai onko sinulla tarve jonkinlaisille erikoisikkunoille, kuten Signal Window -ikkunoille.

3. Tuotteen yksilöinti

Seuraavaksi tulee tehdä valinnat ikkunan yksilöimiseksi. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Minkä väriset ikkunat haluat? Haluatko ikkunoiden olevan maksimaalisen lämmönpitävät, ääneneristävät tai radiosignaalit läpäisevät? Haluatko ikkunat modernilla sisäpuitteella vai perinteisellä? Näihin kysymyksiin vastaamalla autat myyntiedustajaa muodostamaan sinulle juuri sellaiset ikkunat kuin sinä haluat.

4. Valitse lisävarusteet

Lopuksi tulee valita ikkunoihin tarvittavat lisävarusteet. Suosituimpia ikkunoiden lisävarusteita ovat mm. sälekaihtimet, tuuletusikkunavarusteet, korvausilmaventtiilit ja hyönteisverkot. Lisävarusteiden avulla helpotetaan ikkunoiden käyttöä, minkä lisäksi niillä on paljon muitakin etuja. Esimerkiksi valitsemalla sälekaihtimet vaikutat asuntosi yksityisyyteen.

Vertaile Lammin ikkunatuotteita:

Ikkunoiden valinta_puualumiini-ikkunat
Huoltovapaat PUUALUMIINI-IKKUNAT
Ikkunoiden valinta_puuikkunat
Perinteitä kunnioittavat PUUIKKUNAT
Ikkunoiden valinta_energiaikkunat
Huipputehokkaat ENERGIAIKKUNAT
Ikkunoiden valinta_signal window
Parempien yhteyksien SIGNAL WINDOW -IKKUNAT
Ikkunoiden valinta_pyydä tarjous

Pyydä tarjous uusista ikkunoista!

Autamme mielellämme uusien ikkunoiden suunnittelussa ja valinnassa. Laadukkaat Lammin ikkunat sopivat kaikenlaisiin kohteisiin aina iäkkäistä omakotitaloista isoihin kerrostaloihin.