Ikkunoiden valinta

Ikkunoiden valinnassa on otettava huomioon kohteen erikoisvaatimukset ja se, millaiset yksityiskohdat miellyttävät omaa silmääsi. Saat apua ikkunoiden valintaan Ikkunastudio-työkalustamme.

Oikea ikkuna käyttökohteen mukaan

Ikkunoiden valinnassa on syytä ottaa aivan ensimmäiseksi huomioon käyttökohde. Tulevatko ikkunat kotiin, ulkorakennukseen vai mökille? Ympäri vuoden käytössä olevassa rakennuksessa ikkunoiden vaatimukset ovat toisenlaiset kuin vain lämpimään aikaan käytettävässä kesämökissä tai viileässä ulkovarastossa.

On myös syytä huomioida mahdolliset erikoisvaatimukset. Toivotko ikkunalta vahvaa paloturvallisuutta, vai riittääkö perusikkuna? Onko lähistöllä vilkasliikenteinen tie, jonka vuoksi ikkunan ääneneristävyyteen on kiinnitettävä huomiota? Haluatko osaan huoneista kookkaat, kiinteät maisemaikkunat, vai sopiiko avattava ikkunamalli jokaiseen kodin huoneeseen?

Puu-alumiini-ikkuna on kestävä valinta jokaiseen kohteeseen

Suomessa suositaan ennen kaikkea puu-alumiini-ikkunoita, joissa ulkopuitteet on suojattu säänkestävällä alumiinilla. Puu-alumiini-ikkuna onkin erinomainen valinta erityisesti kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa vuoksi. Se sopii hyvin sekä kotiin että kesämökille. 

Valitse kotisi julkisivuun sopivat ikkunat

Ikkunoilla on yllättävän suuri merkitys rakennuksen julkisivun ilmeen kannalta, ja siksi ikkunoiden ulkonäköön vaikuttavat tekijät kannattaa valita ajan kanssa. Esimerkiksi ikkunoiden väri, malli ja pintakäsittely vaikuttavat julkisivun tyyliin merkittävästi. Alumiiniverhottu ikkuna on säänkestävyytensä vuoksi huoliteltu ja siisti valinta, mutta perinteistä tyyliä vaalivan rakentajan kannattaa harkita myös täyspuisia ikkunoita puu-alumiini-ikkunoiden sijaan.

Apua kodin ikkunoiden valintaan Ikkunastudiosta

Lammin Ikkuna tarjoaa laajan valikoiman ikkunoita eri väreissä, malleissa ja erilaisilla ominaisuuksilla. Tutustu vaihtoehtoihin Ikkunastudio-työkalulla, jolla voit vertailla ikkunamalleja ja värejä!