Lammin savunpoistoikkunat

Savunpoistoikkunat

Lammin Ikkunalta saat rakennus- tai remonttikohteisiin myös puualumiini-savunpoistoikkunat. Savunpoistoikkunoilla on CE-merkintä ja ne täyttävät kaikki paloturvallisuuteen liittyvät vaatimukset.

Kotimaiset savunpoistoikkunat

Ympäristöministeriön ohjeissa rakennusten paloturvallisuudesta määrätään savunpoistoikkunoiden käyttötarpeesta. Näitä ohjeita on tiukennettu vuosien varrella entisestään. Savunpoistoikkunoiden tarkoituksena on savun poistaminen ja lämmön laskeminen rakennuksesta tulipalon sattuessa. Ikkunoiden tärkein tehtävä on estää tulipalosta syntyneen savun leviäminen ja helpottaa palokunnan toimintaa sammutustilanteissa. Savunpoistoikkunoilla edesautat rakennuksista evakuointia tulipalotilanteissa, koska porrashuoneesta saadaan savut pois. Tutustu savunpoistoikkunoihin tarkemmin ja pyydä tarjous!

Savunpoistoikkuna sopii kaikenlaisiin kohteisiin
Avainlippu

Savunpoistoikkuna sopii kaikenlaisiin kohteisiin

Savunpoistoikkunat soveltuvat erilaisiin kohteisiin, joiden suunnittelussa on otettava huomioon paloturvallisuuden erityispiirteet savunpoiston osalta. Ikkunoiden pääasiallisia käyttökohteita ovat kerrostalojen rappukäytävät, ullakot, teollisuushallit ja varastot. Lisäksi savunpoistoikkunoita vaaditaan usein julkisiin kohteisiin, kuten kouluihin, palvelutaloihin, päiväkoteihin, sairaaloihin ja erilaisiin virastotaloihin. Ikkunat sijoitetaan normaalisti katonrajan tuntumaan helpottamaan savunpoistoa tulipalon syttyessä. Tämän vuoksi esimerkiksi kerrostaloissa savunpoistoikkunat sijoitetaan rappukäytävien päätyihin tai muihin soveltuviin paikkoihin.

Miten savunpoistoikkunat toimivat
Avainlippu

Miten savunpoistoikkunat toimivat?

Lammin Ikkunalta tilattavat savunpoistoikkunat ovat A-mallin ulospäin aukeavia ja alasaranoituja puualumiini-ikkunoita. Niiden karmi ja sisäpuite ovat sormijatkettua mäntyä. Ne ovat CE-merkittyjä ja pohjoismaisia sääolosuhteita kestäviä. Ikkunat sisältävät aina sähkötoimisen ketjuavaajan, joka mahdollistaa ikkunoiden avauksen etäältä. Savunpoistoikkunat vaativat toimiakseen lisävarusteena myytävän ohjauskeskuksen ja laukaisupainikkeen. Keskus voidaan sijoittaa esim. tekniseen tilaan ja laukaisupainike määräysten mukaiseen paikkaan (pelastuslaitoksen hyökkäystie).  

Savunpoistoikkuna voidaan yksilöidä tavallisten ikkunoiden tapaan
Avainlippu

Savunpoistoikkuna voidaan yksilöidä tavallisten ikkunoiden tapaan

Myös savunpoistoikkuna voidaan yksilöidä mukailemaan muita rakennuksen ikkunoita ja ovia. Ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä huomioiden tietyt leveyteen, korkeuteen ja syvyyteen liittyvät rajoitukset. Savunpoistoikkunoiden sisä- ja ulkopuoli voidaan käsitellä tavanomaiseen tapaan eri värein ja pintakäsittelyin: voit esimerkiksi valita ikkunoiden sisä- ja ulkopuolen vapaasti RR ja RAL-sävykartan mukaan. Lisäksi savunpoistoikkunoihin voidaan valita erikoislasi, kuten auringonsuoja, itsepuhdistuva Activ tai huurtumaton lasi. Ikkunan lisävarusteista saat lisätietoa asiantuntijoiltamme tarjouspyynnön yhteydessä.

Miksi tilata savunpoistoikkunat Lammin Ikkunalta?

  • Täyttävät Ympäristöministeriön paloturvallisuuteen liittyvät vaatimukset ja säädökset
  • CE-merkityt, testatut ja pohjoismaisiin sääolosuhteisiin kehitetyt ikkunat
  • Sopivat monenlaisiin kohteisiin, kuten julkisiin tiloihin, kerrostaloihin ja toimitiloihin
  • Monipuoliset yksilöintivaihtoehdot (esim. värit ja pintakäsittelyt)
  • Savunpoistoikkunat saat asennettuna ja ”avaimet käteen” -palveluna
Suunnittele uudet ikkunat_Ikkunastudio

Ikkunastudio

Suunnittele uusien savunpoistoikkunoiden ulkonäkö ja värit Ikkunastudio-palvelussa!