Ikkunoiden lisävarusteet

Ikkunoiden lisävarusteet ja yksilöinti

Lammin ikkunoiden yksilöinnin keskiössä ovat ikkunoiden lisävarusteet. Aidosti suomalaisiin Lammin ikkunoihin voit valita tarvitsemasi lisävarusteet kattavasta lisävarusteiden listasta. Tällä sivulla on esiteltynä myös muut ikkunoiden yksilöintivaihtoehdot.

Ikkunoiden yksilöinti lisävarusteilla

Ikkunoiden lisävarusteilla voi helpottaa ikkunoiden käyttöä ja tehdä niistä myös näyttävät. Yleisimpiä Lammin ikkunoihin asennettavia lisävarusteita ovat helat ja painikkeet, sälekaihtimet ja erilaiset hyönteisverkot (esim. irrotettava hyttyspuite). Lisäksi ikkunoista voi tehdä yksilöllisemmät jo suunnitteluvaiheessa kiinnittämällä huomiota esimerkiksi lasivalintoihin, mallisarjaan ja väreihin. Tällä sivulla on kerrottu tarkemmin ikkunoiden lisävarusteista ja muista ikkunoihin liittyvistä yksilöinnin mahdollisuuksista. Katso alla olevalta videolta lyhyt esittely Lammin Ikkunan yleisimmistä lisävarusteista:

Lammin ikkunoiden lisävarusteet:

Helat ja painikkeet

Helat ja painikkeet ovat välttämättömiä lisävarusteita ikkunoissa. Ne myös kruunaavat ikkunoiden näyttävyyden. Voit esimerkiksi valita ikkunaan sopivat kromin tai messingin väriset tai maalatut helat. Riippuen ikkunoiden sijoittelusta, tarjolla on myös puisia painikkeita – puiset painikkeet sopivat esimerkiksi saunaikkunoihin. Valkoisissa ikkunoissa on vakiona valkoiset ja muunvärisissä kromatut pintahelat.

Sälekaihtimet

Sälekaihtimilla on useita käyttötarkoituksia: niillä voi esimerkiksi estää auringonvalon pääsyn sisätiloihin tai huolehtia omasta yksityisyydestä. Lammin ikkunoihin on mahdollista valita sälekaihtimet joko pinta-asennettuna tai integroituna. Sälekaihtimia on perinteisillä vääntövivuilla tai napeilla. Valikoimasta löytyy myös yksinuppinen Lammin Single.

Tuuletusikkunavarusteet

Ikkunoiden-lisavarusteet_tuuletusikkunavarusteet

Tuuletusikkunavarusteilla helpotetaan asunnon tuulettamista ikkunoilla. Tuuletusmekanismit, kuten aukipitolaitteet, asennetaan tehtaalla ikkunoihin valmiiksi. Niiden avulla ikkuna pysyy paikoillaan ja avoinna vetoisammassakin paikassa. Tuuletusikkunavarusteita on erilaisia ikkunoista riippuen.

Hyönteis- ja siitepölyverkot

Irrotettavat hyönteis- ja siitepölyverkot mahdollistavat tuulettamisen ilman, että sisälle asuntoon pääsee itikoita tai siitepölyä. Lammin irrotettavat hyttyspuitteet valmistetaan tehtaalla mittatilaustyönä. Siitepölyverkossa puolestaan on nimenomaan pölyn suodattamiseen kehitetty tiheämpi verkko. Hyönteis- ja siitepölyvverkot rakennetaan aina irrotettavana puitteena, jonka ulkoreuna on alumiinia.

Korvausilma- ja tuloilmaventtiilit

Ikkunan karmin yläosaan kiinnitettävät korvausilma- ja tuloilmaventtiilit edesauttavat paremman sisäilman laatua ja tarvittavan korvausilman saantia asuntoihin. Lammin ikkunoihin on tarjolla useita erilaisia venttiilivaihtoehtoja riippuen ikkunoista ja niiden sijoittelusta. Myyntiedustajamme auttavat sopivien venttiilien valinnassa.

Ikkunan käyttäminen hätäpoistumistienä

Ikkunaa voidaan käyttää myös hätäpoistumistienä. Tässä tapauksessa lisävarusteiden määrää ja ikkunoiden yksilöintiä on rajoitettu. Mikäli suunnittelemaasi kohteeseen on sijoitettava hätäpoistumistienä toimiva ikkuna, ota asia puheeksi myyntiedustajamme kanssa.

Lammin ikkunoiden mallisarjat:

Elegantti

Elegantti-mallisarjassa ikkunan puinen sisäpuite on viistetty. Elegantti-malli on Lammin Ikkunan perus mallisarja, joka on oletuksena kaikissa ikkunatilauksissa. Elegentti sopii kaikenlaisiin kohteisiin moderneista uudiskohteista remonttia tarvitseviin vanhempiin omakotitaloihin.

Pikantti

Pikantti-mallisarjassa ikkunan puinen sisäpuite on pyöristetty. Pikantti-malli on erikseen tilattava mallisarja, jota ei tuoteta jatkuvasti. Pikantti sopii erityisesti perinteikästä ilmettä vaaliviin kohteisiin, joissa ikkunan sisäpuitteesta halutaan tavanomaisia ikkunoita näyttävämpi.

Ikkunoiden värit ja pintakäsittely

Ikkunat voidaan yksilöidä eri värein ja pintakäsittelykeinoin. Ikkunoiden sisäpuoli voidaan käsitellä eri värein tai pintakäsittelykeinoin kuin ulkopuoli. Vastaavasti sekä ikkunan sisäpuoli että ulkopuoli voidaan maalata samalla tavalla. Alla on esitelty tarkemmin eri vaihtoehtoja ikkunoiden maalaukseen tai muuhun pintakäsittelyyn:

Ikkunoiden puuosien pintakäsittely

Maalattujen ikkunoiden vakiovärinä on valkoinen NCSS 0502-Y. Muut sävyt erikoistilauksesta RR / RAL-värikartan mukaisesti. Suosittuja värejä valkoisen lisäksi ovat mm. tumman harmaa RR23 ja musta RR33.

Kuultokäsiteltyjen ikkunoiden vakioväreinä ovat Woodex 1802-1807, 1809, 1812, 1814-1815 ja 1824. Muut kuultokäsittelysävyt erikoistilauksesta Woodex-värikartan mukaisesti. Suosittuja kuultokäsittelysävyjä ovat mm. 1802 ja 1824.

Ikkunoiden suojakäsittely estää mm. sormenjälkiä ja pölyä tarttumasta ikkunan puuosiin. Suojakäsittely on syytä uusia säännöllisesti esimerkiksi asukkaan toimesta. Vaihtoehtoisesti voi tilata suojakäsittelyn uusimisen meiltä.

Puuvalmiilla tarkoitetaan, että ikkunan puuosille ei tehdä minkäänlaista käsittelyä. Tämä on suosittu vaihtoehto esimerkiksi saunaikkunoissa, jotka asiakas haluaa itse vahata.

Ikkunoiden alumiiniosien pintakäsittely

Maalattujen alumiiniosien (karmi ja ulkopuite) vakiovärejä ovat valkoinen RAL9010, tumman harmaa RR23 ja tumman ruskea RR32. Muut sävyt erikoistilauksesta RR / RAL-värikartan mukaisesti. Vakiovärien lisäksi myös musta RR33 on suosittu väri.

Decoralilla eli puujäljitelmällä tarkoitetaan alumiiniosien maalausta siten, että alumiini näyttää puulta. Alumiiniulkopuitteesta ja karmin alumiiniverhouksesta tehdään tällöin puun näköinen, mistä myös nimi puujäljitelmä tulee. Kaikki decoralit tehdään erikoistilauksesta.

Alumiiniosien anodisointi tarkoittaa pintakäsittelyä, joka tekee alumiiniosista kestävämmät korroosiota vastaan. Käsittely tekee ikkunan alumiiniosista myös kovempia ja kestävämpiä.

Ikkunoiden-lisavarusteet_varikartta
RR-värikartan mukaisia suosittuja värejä. Huomioi, että värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista.
Woodex-kuultokäsittelyn mukaisia suosittuja värejä. Huomioi, että värien toistuminen näytöllä saattaa poiketa maalatuista malleista.
Suunnittele uudet ikkunat_Ikkunastudio

Ikkunastudio

Suunnittele uudet ikkunat väreineen Ikkunastudiossa.