Lammin perinneikkunat

Perinneikkunat

Lammin perinneikkunat (ts. museoikkunat) sopivat perinteistä tyyliä vaaliviin kohteisiin. Perinneikkuna on ykkösvalinta esimerkiksi suojeltuihin arvokiinteistöihin, joiden perinteikäs julkisivun ilme halutaan säilyttää.

Perinneikkunat ovat arvovalinta

Meillä Lammin Ikkunalla sanotaan, että ”perinneikkunat ovat arvovalinta”. Tällä haluamme viestiä, että perinneikkunalle on oma paikkansa suomalaisessa remontoinnissa ja rakentamisessa. Suojeltuihin kohteisiin (mm. Museoviraston säätelemiin) ja pitkäikäisiin arvokiinteistöihin suunnitellut perinneikkunat ovat ainutlaatuisia ja näyttäviä. Perinneikkunaa ei kuitenkaan tarvitse valita energiatehokkuuden kustannuksella – Lammin perinneikkunoista löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joista kaikki ovat energiatehokkaita ja fiksuja ratkaisuja. Lammin ikkunat ovat laatutietoisen rakentajan ja remontoijan ykkösvalinta!

Perinneikkuna 1_Lammin puuikkuna ruunanhuulella
Avainlippu

Perinneikkuna 1: Lammin puuikkuna ruunanhuulella

Ensimmäinen vaihtoehto perinneikkunaksi on valita Lammin näyttävä ja perinteikästä tyyliä vaaliva puuikkuna. Puuikkunaan valitaan lisäksi pyöreä tai suora ruunanhuuli (ts. vesinokka), joka kiinnittyy ulkopuitteeseen. Lisäksi ikkunasta saadaan perinteitä kunnioittava valitsemalla pintakäsittelyksi peittomaalaus tai kuultokäsittely. Massiivipuinen sisäpuite, jossa on kuultokäsitelty, on hieno valinta perinteikkäisiin remonttikohteisiin. Puisiin perinneikkunoihin voidaan valita lisävarusteet kattavasta ikkunoiden lisävarusteiden listasta. Oheisessa kuvassa on esitelty, miltä suora ruunanhuuli ja dekoraali-maalattu karmin alumiini näyttää puuikkunassa.

Perinneikkuna 2_Lammin puualumiini-ikkuna ruunanhuulella
Avainlippu

Perinneikkuna 2: Lammin puualumiini-ikkuna ruunanhuulella

Toisena vaihtoehtona perinneikkunaksi tarjoamme puuikkunaa kestävämpää ja huoltovapaampaa versiota: puualumiini-ikkuna ruunanhuulella. Tässä versiossa Lammin puualumiini-ikkunan karmiosaan lisätään pyöristetty alumiininen ruunanhuuli. Tämä versio sopii hyvin niihin kohteisiin, joissa ei ole tiukkoja määräyksiä tai tarvetta puuikkunalle. Ikkunat ovat tavanomaisten puualumiini-ikkunoiden tapaan huoltovapaat ja kestävät pohjoismaisia sääolosuhteita todella hyvin. Ikkunoiden sisäpuite voidaan käsitellä joko peittomaalilla tai kuultokäsittelyllä tavanomaiseen tyyliin. Oheisesta kuvasta näkee, millainen pyöristetty alumiininen ruunanhuuli on.

Perinneikkuna 3_Lammin puuikkuna kittilasitetulla ulkopuitteella
Avainlippu

Perinneikkuna 3: Lammin puuikkuna kittilasitetulla ulkopuitteella

Kolmas ja kaikista perinneikkunamalleista rustiikkisin on Lammin puuikkuna kittilasitetulla ulkopuitteella. Tämä ikkunamalli sopii kaikenlaisiin suojeltuihin kohteisiin, joissa nykyaikainen ulkopuite ei vastaa alkuperäisten ikkunoiden ulkonäköä. Kittilasitetut perinneikkunat näyttävät tarkoituksella ”vanhoilta ikkunoilta”. Muutoin kittilasitetut ikkunat eivät eroa tavanomaisista Lammin puuikkunoista: Ne voidaan pintakäsitellä tavanomaisin keinoin peittomaalaamalla tai kuultokäsittelyllä, minkä lisäksi niihin voidaan valita mitkä tahansa ikkunoiden lisävarusteet (esim. sälekaihtimet). Nämä ikkunat valmistetaan aina mittatilaustyönä ja niiden toimitusaika on normaalia pidempi. Ohessa yksi esimerkki Helsingin arvokiinteistöstä, jossa on Lammin perinneikkunat.

Miksi valita Lammin perinneikkunat?

  • Yksilöllisempiä ikkunoita et teollisilta ikkunavalmistajilta löydä!
  • Perinteikäs ulkopuite ja näyttävä sisäpuite suojelukohteisiin
  • Laaja-alaiset mahdollisuudet ikkunoiden yksilöintiin väreistä ja lisävarusteista lähtien
  • Käytettävyydeltään yhtä hyvät kuin tavanomaiset puuikkunat
  • Huippuluokan energiatehokkuus ja ääneneristävyys

Näissäkin kohteissa on Lammin perinneikkunat:

Lammin perinneikkunat_referenssi 2
Lammin perinneikkunat_referenssi 6
Lammin perinneikkunat_referenssi 3
Lammin perinneikkunat_referenssi 7
Lammin perinneikkunat_referenssi 4
Lammin perinneikkunat_referenssi 8
Lammin perinneikkunat_referenssi 9
Suunnittele uudet ikkunat_Ikkunastudio

Mielessä perinneikkunat?

Suunnittele uudet ikkunat muotoineen ja väreineen Ikkunastudio-palvelussa ja laita kuvakaappaus ikkunoista tarjouspyynnön liitteeksi.