Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin perinneikkunat Helsingin arvokiinteistöissä_Lammin ikkunat ja ovet Kategoria: Ikkunat, Referenssit

Lammin perinneikkunat Helsingin arvokiinteistöissä

Lammin Ikkuna Oy on toteuttanut vuosien varrella kymmenien arvokiinteistöjen ikkunaremontteja erityisesti Uudenmaan alueella. Näihin kohteisiin on tuotettu yksilölliset perinneikkunat joko lisävarusteiden avulla tai perinneulkopuitteisina. ”Perinneikkunoille” on siis kaksi eri vaihtoehtoa, jotka on esitelty seuraavaksi tarkemmin. Blogin lopussa on esitelty muutama viime vuosien aikana toteutetuista perinneikkunaremonteista Helsingin alueelta. 

Kaksi vaihtoehtoa perinneikkunoiksi

Ensimmäinen vaihtoehto perinneikkunaksi on valita Lammin Ikkunan MSE-puuikkuna. Ikkuna sopii hyvin rustiikkisiin ja perinteitä kunnioittaviin kohteisiin. Ikkunaan valitaan lisävarusteena myös ruunanhuuli, joka kiinnitetään puuikkunan ulkopuitteeseen. Ruunanhuulesta on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa: suora ja pyöreä. Perinteikästä tyyliä voi korostaa myös valitsemalla ikkunoihin kiinteät ristikot tai jakopuitteet. Pidä mielessä, että myös Lammin Ikkunan puualumiini-ikkunaan on mahdollista saada alumiininen ruunanhuuli, joka kiinnitetään ikkunan karmiosaan. Näin voit saada perinneikkunan kaltaisen ikkunan, joka kuitenkin kestää aikaa ja on huoltovapaampi kuin puuikkuna. Alla kuvat eri ruunanhuulimalleista (suora malli, pyöreä malli, alumiinimalli).

LUE LISÄÄ: PERINNEIKKUNAT

Lammin perinneikkunat_puinen suora ruunanhuuli_Lammin ikkunat
Lammin perinneikkunat_puinen pyöreä ruunanhuuli_Lammin ikkunat
Lammin perinneikkunat_alumiini ruunanhuuli_Lammin ikkunat

Toinen vaihtoehto on valita ikkunoihin kittilasitettu ulkopuite. Näissä ikkunoissa sisäpuite valmistetaan Lammin ikkunatehtaalla ja ikkunan ulkopuite kittilasitetaan, jotta ikkunan tyylistä tulee perinteisiä ”vanhoja ikkunoita” muistuttava. Ikkunat voidaan muilta osin yksilöidä normaalisti esimerkiksi värein ja lisävarustein. Seuraavissa esimerkeissä on kuvia tällä tavalla toteutetuista ikkunoista Helsingin arvokiinteistöissä vuosilta 2017–2019:

Välskärinkatu 1, Helsinki

Lammin perinneikkunat_Välskärinkatu 1_Helsinki

Tämän taloyhtiön ikkunaremontti valmistui vuonna 2017. Projektista vastasi jo eläkkeelle jäänyt ikkuna-asiantuntija Bjarne Öhman. Ikkunoiksi valittiin Museoviraston hyväksymät kittilasitetut perinneikkunat. Ikkunoiden ulkopuitteissa on puiset ruunanhuulet. Vaakavälikarmin peitelaudat ovat sileää puuta. Sisäpuite ja ulkopuitteen sisäpuoli on valkoinen, kun taas ulkopuitteen ja karmin ulkopuolen väri on Symphony S483 (harmaa).

  • Saneerausvuosi: 2017
  • Kohdetyyppi: Taloyhtiön ikkunaremontti, Helsinki
  • Asiantuntija: Bjarne Öhman

Viipurinkatu 6, Helsinki

Lammin perinneikkunat_Viipurinkatu 6_Helsinki

Viipurinkatu 6:n ikkunaremontti valmistui myös vuonna 2017. Kohteen ikkunat ovat perinneikkunat, joissa on Lammin sisäpuite ja kittilasitettu perinneulkopuite ja pulttisaranat. Ulkopuitteessa on omanlainen ”Jugend-keilaus”. Ikkunoiden vaakajakokarmit ovat kokonaan puuta, eikä niissä ole erikseen alumiinilistaa. Ikkunoiden väri on valkoinen ja niissä on valkoiset helat sekä sälekaihtimet.

  • Saneerausvuosi: 2017
  • Kohdetyyppi, taloyhtiön ikkunaremontti, Helsinki
  • Asiantuntija: Bjarne Öhman

Runeberginkatu 32, Helsinki

Lammin perinneikkunat_Runeberginkatu 32_Helsinki

Helsingin keskustassa, Runeberginkadun ja Eteläisen Hesperiankadun kulmassa sijaitsevassa taloyhtiössä (Runeberginkatu 32) tehtiin iso ikkunaremontti, joka valmistui vuonna 2019. Taloyhtiön ikkunoissa on Lammilla valmistetut karmit, alakarmin alumiinimyrskylistat sekä sisäpuitteet. Vastaavasti ulkopuite on kittilasitettu perinnepuite. Ikkunoissa on kirkkaat saranat ja kromatut pintahelat. Sisäpuitteen ja ulkopuitteen sisäpuoli ovat valkoiset. Ulkopuitteet ja karmien ulkopuolet on maalattu erikoissävyyn NCS-S_2002-Y (harmaa).

  • Saneerausvuosi: 2019
  • Kohdetyyppi: Taloyhtiön ikkunaremontti, Helsinki
  • Asiantuntija: Bjarne Öhman

Pyydä tarjous Lammin perinneikkunoista

Lammin Ikkunalta taloyhtiö saa aina mittatilauksena teetetyt ikkunat. Ikkunoiden tuotannossa huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet (esim. lisävarusteet, värit) ja toiveet. Jos taloyhtiön ikkunaremontti tulee ajankohtaiseksi, ole rohkeasti yhteydessä Helsingin alueen taloyhtiöprojekteista vastaaviin edustajiimme:

Lammin perinneikkunat Helsingin arvokiinteistöissä_Museoviraston hyväksymät puuikkunat