Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Villa Mikael ja Sanni_Lammin ikkunat luomassa elinikaisesti puhdasta sisailmaa_2020 Kategoria: Referenssit

Villa Mikael ja Sanni – Lammin ikkunat luomassa elinikäisesti puhdasta sisäilmaa

Villa Mikael & Sanni on Tuusulan asuntomessuille 2020 rakentunut hirsitalo, jota on tituleerattu Suomen esteettömimmäksi kodiksi. Talo on suunniteltu liikenneonnettomuuteen joutuneelle Mikael Turtiaiselle. Talon suunnittelussa on otettu huomioon esteettömyyden lisäksi älykäs rakentaminen, automatiikka, sisäilman puhtaus ja yhteisöllisyys. Kohde on Honkarakenteen yksilöllisesti suunniteltu Honka Frame -puutalo. Lammin Ikkuna toimitti taloon Lammin by Mobair -tuloilmaikkunat, jotka osaltaan auttavat sisäilman puhtaanapidossa ja asunnon lämmittämisessä.

  • Rakennusvuosi: 2018-2020
  • Kaupunki: Tuusula
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, asuntomessukohde
  • Asiantuntija: Tommi Aulin
Villa Mikael ja Sanni_referenssit_Lammin Ikkunat

Suomen esteettömin koti löytyy Tuusulan asuntomessuilta

Villa Mikael & Sanni on rakennettu täysin esteettömäksi omistajaansa Mikaelia varten. Hän joutui raitiovaunuonnettomuuteen vuonna 2008, mikä muutti Mikaelin elämän sekä uran tanssijana ja muusikkona. Onnettomuus pakotti hänet opettelemaan elämään uudelleen avustajansa Sannin ja avustajakoiransa Kingin kanssa. Samaisella tontilla Villa Mikaelin kanssa lepää myös henkilökohtaisen avustajan Sannin perheen omakotitalo.

Taloon valikoituneet älykkäät ratkaisut, automatiikka ja hyvä suunnittelu mahdollistavat Mikaelille itsenäisemmän arjen. Talon jokainen neliö on suuhuoltonniteltu tukemaan hänen kuntoutumistansa. Tässä muutamia asioita, jotka mahdollistavat esteettömän arjen:

  • Lattia on rakennettu samaan tasoon pihan kanssa
  • Talon väliovet avautuvat sähköisesti ja kaihtimet etäohjauksella
  • Avustajakoira King pääsee ulkoilemaan itsenäisesti hänelle rakennetun luukun kautta
  • Tietyt keittiökalusteet liikkuvat tarvittaessa ylös ja alas
  • Painovoimainen hybridi-ilmanvaihto minimoi kunnossapitotarpeen

Villa Mikaelin & Sannin arkkitehtuurisesta suunnittelusta on vastannut Arkkitehdit Mustonen Oy. Puolestaan Mikael on itse suunnitellut asuntonsa sisustuksen. Sisustuksessa näkyy myös hänen itse tekemänsä taide. Katso inspiroivat kuvat alta:

Villa Mikaelin sisustus_referenssit_Lammin Ikkunat
Villa Mikaelin sisustus_referenssit_Lammin Ikkunat_2
Villa Mikaelin sisustus_referenssit_Lammin Ikkunat_3

Lammin By Mobair – ikkuna parempaan sisäilmaan

Villa Mikaelista & Sannista löytyy useita Lammin By Mobair -tuloilmaikkunoita. Ratkaisussa tuuletusikkunaan integroidaan jo tehtaalla Mobair 2030S -tuloilmalaite, joka lämmittää sisätiloja kiertoilman avulla. Ikkunaan integroitu tuloilmalaite sekoittaa ulkoa tulevaa korvausilmaa huoneilmaan lämmittäen sisätilaa tasaisesti lattiasta kattoon. Ikkunan avulla ulkoilma ei pääse valumaan alas ja aiheuttamaan vetoa.

Puhtaamman sisäilman näkökulmasta Lammin By Mobair suodattaa tehokkaasti ulkoa tulevan tuloilman. Ikkunan tuloilmasäleikkö on muotoiltu helpottamaan ilman sekoittumista ja virtaamista ylös katonrajaan. Alipaine kuljettaa normaalisti sisätiloihin erilaisia sisäilmanlaadun pilaajia, kuten hometta, pölyä ja maaperän itiöitä. Tuloilmaikkuna mahdollistaa näiden suodattumisen ja parantaa siten sisäilmanlaatua, mikä on ehdottoman tärkeää asunnon omistajalle Mikaelille.

Lue lisää aiheesta ScanOffice Oy:n tuotepäällikön Timo Lindholmin vieraskynäkirjoituksesta. Katso myös video siitä, miten Mobair toimii, pitää ilman puhtaana ja lämmittää asuntoa. Katso alta kuvat Lammin By Mobair -tuotteista Villa Mikaelissa:

Villa Mikael ja Sanni_Lammin by Mobair tuloilmaikkunat_1
Villa Mikael ja Sanni_Lammin by Mobair tuloilmaikkunat_2
Villa Mikael ja Sanni_Lammin by Mobair tuloilmaikkunat_3
Villa Mikael ja Sanni_Lammin by Mobair tuloilmaikkunat_4

Lisätietoa tuloilmaratkaisuista ja niiden hyödyistä

Tutustu tarkemmin Mobairin korvaus- ja tuloilmaratkaisuihin täältä: https://mobair.fi/. Lisätietoa saat myös suoraan Lammin Ikkunan asiantuntijoilta, kun jätät tarjouspyynnön.

Henkilökuvassa Mikael Turtiainen, Sanni Siltala ja hänen puolisonsa Johanna sekä Mikaelin King-koira.

Kuvat: Dustin Ehalt / Honkarakenne / Lammin Ikkuna

Villa Mikael ja Sanni_pyydä tarjous