Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

EUn kemikaalivirastossa on Lammin ikkunat_referenssi_Lammin Ikkuna Oy.jpg Kategoria: Referenssit

EU:n kemikaalivirastossa on Lammin ikkunat

Helsingissä sijaitseva Telakkaranta sai uutta ilmettä vuosien 2017–2019 aikana, kun vanha konepajahalli saneerattiin kokonaan ja toimistotiloiksi tarkoitettu uudisrakennus nousi tämän vierelle. Käytännössä tiloista löytyy tänä päivänä noin 600 Euroopan kemikaaliviraston ECHA:n työntekijää. Uudisrakentamis- ja saneerausprojektista vastasi Skanska. Lammin Ikkuna toimitti ikkunat Museoviraston suojelemiin ja täysin saneerattuihin punatiilisiin hallirakennuksiin sekä uudisrakennukseen liitoksissa olevan rakennuksen toiseen ja kolmanteen kerrokseen.

  • Saneeraus- ja rakennusvuosi: 2017–2019
  • Kaupunki: Helsinki
  • Kohdetyyppi: Yritys- ja julkiskohde, virasto
  • Asiantuntija: Teuvo Laitinen

Palkittu yhteishanke Skanskan kanssa

Euroopan kemikaalivirasto ECHA:n tehtävänä on edistää kemikaalien turvallista käyttöä ja panna täytäntöön EU:n kemikaalilainsäädäntöä. Viraston toiminnan tarkoituksena on pitkällä tähtäimellä parantaa ihmisten terveyttä, ympäristön tilaa sekä edistää mm. Euroopan alueen innovointia ja kilpailukykyä. Lisätietoa viraston toiminnasta löytyy EU:n viralliselta verkkosivustolta.

Viraston työntekijät muuttivat vanhoista toimitiloista Annankadulta Telakkarannan uudistettuihin kohteisiin tammikuussa 2020. Toimistotilana toimiva uudisrakennus edustaa nykyarkkitehtuuria ja on näyttävä maamerkki alueella. Vanha konepajahallin ulkoasu mukailee vanhaa suojeltua ulkoasua, mutta on sisältä aivan toisenlainen: Rakennus on muutettu viraston viralliseksi kokous- ja tapahtumakeskukseksi. Kohde on täynnä mm. kokoushuoneita.

Projektista vastasi Skanska, joka on yksi Suomen suurimmista asuntojen toimisto- ja tuotantotilojen sekä infrastruktuurin rakentajista ja projektikehittäjistä. Lammin Ikkuna ja Skanska ovat historiansa aikana toteuttaneet useita yhteisprojekteja Suomessa. Hanke saavutti kakkossijan vuoden 2019 Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin kilpailussa. Uudiskohteen arkkitehtisuunnittelusta vastasi L Arkkitehdit Oy.

Euroopan_kemikaalivirasto_ECHA_Lammin_Ikkuna_Oy
Palkittu_yhteishanke_Skanskan_kanssa_Lammin_Ikkuna_Oy

Näyttävät ja perinteikkäät Museoviraston hyväksymät ikkunat

Telakkarannan suojeltuihin punatiilisiin kohteisiin ja viraston uudisrakennukseen toimitettiin yli 200 ikkunayksikköä. Telakkakadun puolelle näkyvät suuret ristikolliset ikkunat tuovat kohteeseen perinteikästä näyttävyyttä ulkoapäin katsottuna. Ikkunoista tekee ainutlaatuisempia myös niiden yläosien pyöristykset. Kaikki ikkunat eivät siis ole suorakulmaisia. Kohteeseen toimitetuissa ikkunoissa on huomioitu mm. seuraavat asiat:

  • Tuotteet ovat Museoviraston hyväksymiä avattavia MSE-puuikkunoita
  • Ikkunoihin on asennettu irrotettavat erikoisristikot
  • Tuotteissa on karkaistut auringonsuojalasit
  • Ikkunoiden puuosat on maalattu erikoissävyyn
  • Perinneikkunoille ominaiset vesinokat eli ”ruunahuulet” on asennettu osaan ikkunoista

Lammin Ikkuna Oy on toteuttanut monia samankaltaisia Museoviraston säätelemiä projekteja aiemminkin. Yhtiö onkin yksi harvoista ikkunavalmistajista, joka pystyy teollisesti tuottamaan viraston hyväksymiä ikkunoita museo- ja arvokohteisiin. Teollinen ikkunatuotanto mahdollistaa kustannussäästöjä asiakkaille nykyaikaisten ikkunoiden laadusta tinkimättä. Alla muutama kuva Kemikaalivirastoon asennetuista Lammin puuikkunoista:

Nayttava_ja_perinteikas_ikkuna_EU_kemikaalivirasto_Lammin_Ikkuna_Oy
Museoviraston_hyaksymat_ikkunat_EU_kemikaalivirasto_Lammin_Ikkuna
Perinteikkaat_Museoviraston_hyvaksymat_ikkunat_Lammin_Ikkuna

Lisätietoa kemikaaliviraston projektista

Lisätietoa projektista löydät mm. näistä linkeistä:

EU_kemikaalivirasto_Skanska_museoviraston_hyvaksymat_ikkunat