Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin_Ikkuna_ja_Consti_As_Oy_Puistonportti_helsinki Kategoria: Referenssit

As Oy Puistonportti, Helsinki – palkittu yhteistyöprojekti Constin kanssa

As Oy Puistonportin julkisivuremontti toteutettiin yhteistyössä Constin kanssa. Lammin Ikkuna toimitti kohteeseen kaikki ikkunat sekä parvekeovet. Kohde sai vuoden julkisivuremontti 2019 -palkinnon mm. onnistuneen suunnittelun ja toteutuksen ansiosta. Tässä projektissa korostui erityisesti Lammin Ikkunan palveluhenkisyys ja kyky toimittaa tuotteita aikataulussa ja jopa yllättävien tilanteiden takia pikavauhdilla. Klikkaa alla olevaa kuvaa ja katso Constin projektipäällikön haastattelu hankkeesta.

  • Saneerausvuosi: 2018-2019
  • Kaupunki: Helsinki
  • Kohdetyyppi: Taloyhtiö, kerrostalo
  • Asiantuntija: Mikko Heino

Kokonaisvaltainen kerrostalon julkisivuprojekti

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yrityksistä. Yhtiö toimii valtakunnallisesti palvellen taloyhtiöitä, yksityisiä yrityksiä, sijoittajia ja julkisia toimijoita. Constilla on toimipisteet pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa ja Oulussa. As Oy Puistonportin julkisivuhankkeen ikkuna- ja ovihankinnoista vastasi Constin projektipäällikkö Hannu Lonka.

As Oy Puistonportti on 1973 valmistunut kerrostalo, jossa on yhteensä 36 asuntoa. Taloyhtiön projekti oli kokonaisvaltainen julkisivun uudistushanke. Projekti oli poikkeuksellisen laaja ja sen suunnittelussa otettiin huomioon mm. elinkaariajattelu, pitkäikäisyys ja energiatehokkuus. Vuoden 2019 julkisivupalkinto myönnettiin Puistonportille sen takia, että se oli tuomariston mielestä onnistunut ja rohkaiseva esimerkki siitä, miten 70-luvun arkkitehtuuria voidaan uudistaa ja rakennuksen ilmettä modernisoida.

”Puistonportin kerrostalo sai hankkeen myötä todellisen faceliftin. Talo purettiin sisäkuoreen asti, minkä lisäksi kadun puolen julkisivu sai yhtenäiset parvekkeet alkuperäisten ulokeparvekkeiden tilalle. Tilaa ja näköä tuli lisää ja samalla talotekniikkaa uusittiin. Tämä oli merkittävä hanke, joka pysyi aikataulussa ja kustannuksissa”, Hannu Lonka kertoo.

Taloyhtiön ikkuna- ja oviremontin osalta rakennukselle tehtiin mm. seuraavat asiat:

  • Ikkunat vaihdettiin uusiin ja energiatehokkaisiin watti-sarjan ikkunoihin (U-arvo alle 0,8), joihin valittiin huurtumattomat lasit ja tuloilmaventtiilit
  • Ikkunoihin valittiin rakennuksen tyyliin sopivasti tumman ruskeat ulkopuitteet ja valkoiset sisäpuitteet
  • Kaikki vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle rakennettiin uudet ja suuremmat parvekkeet (terassiparvekkeet)
  • Parvekeovet vaihdettiin Lammin EPO-A parvekeoviksi, jotka ovat ääneneristävyydeltään tehokkaammat
  • Lisättiin lasitukset parvekkeille tuomaan asumisviihtyvyyttä

Alla on esitelty valokuvia kohteesta ennen remonttia:

As_Oy_Puistonportin_julkisivu_ennen_remonttia_Lammi_Ikkuna_ja_Consti
As_Oy_Puistonportin_parvekkeet_ennen_julkisivuremonttia_Lammin_Ikkuna_ja_Consti
As_Oy_Puistonportti_ennen_julkisivuremonttia_Lammin_Ikkuna_ja_Consti

Ikkuna- ja ovitoimitukset ajallaan suoraan työmaille

Lammin Ikkunan näkökulmasta As Oy Puistonportti oli tavanomainen saneerauskohde, joka toteutettiin yhdessä rakennusliikkeen kanssa. Kaikki tuotetoimitukset tehtiin suoraan työmaalle. Toimituseriä oli yhteensä 5 kappaletta. Ikkunoita toimitettiin 178 kappaletta ja ovia 49 kappaletta. Tuotteiden asennuksen kohteessa hoiti Constin omat asentajat.

Constin edustajien kanssa käytiin suunnitelmat tarkkaan läpi ja toimitusaikataulu mietittiin valmiiksi hyvissä ajoin. Lammin Ikkunan toimitukset työmaille toteutettiin ajallaan. Projektin loppupuolella työmaalle tuotiin myös pikatoimituksella muutama uusi ikkuna.

”Lammin Ikkunalla on pitkät perinteet, joita arvostamme. Yritys on todettu laadukkaaksi toimijaksi niin tuotteiden kuin palveluiden osalta. Varmuus siitä, että tuotteet saadaan sovitussa aikataulussa paikan päälle, on tärkeää. Tämän tyylisissä hankkeissa yhteydenpito ja yhteistoiminta tehtaan lähettämön kanssa on tärkeää, koska työmaa-alueella on niukasti tilaa”, Lonka kertoo.

Alla on esitelty valokuvia kohteesta remontin jälkeen:

Lammin_Ikkuna_ja_Consti_yhteistyössä_As_Oy_Puistonportti_Helsinki
Lammin_ikkunat_ja_parvekeovet_As_Oy_Puistonportissa
Julkisivupalkinto_2019_Lammin_Ikkunat_ja_ovet_Consti

Yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa

Tämän Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan taloyhtiön on aikanaan suunnitellut Toivo Korhonen. Peruskorjaushankkeen pääsuunnittelijana toimi IdeaStructura Oy:n arkkitehti Heikki Pietiläinen. Isännöitsijä ja taloyhtiö olivat aktiivisesti mukana hankkeessa erityisesti suunnitteluvaiheessa. Julkisivuremontin pääurakoitsijaksi valikoituneen Consti Julkisivut Oy:n lisäksi kohteen linjasaneerauksesta vastasi Renevo Oy.

”Ikkuna- ja ovituotteiden suunnittelun osalta on tärkeää, että kaikki tuotteet saadaan samalta toimijalta. Esimerkiksi aikaisemmissa hotellihankkeissa myös Lammin Ikkunan asennuspalvelut ovat olleet meille tärkeitä”, Lonka muistelee. 

Projektista vastannut Lammin Ikkunan asiantuntija Mikko Heino muistelee projektia ja sen toteuttamista yhteistyössä Constin kanssa:

”As Oy Puistonportti oli mielenkiintoinen projekti, jossa yhdistyi moni asia: Ikkunoiden ja ovien suunnittelu yhdessä asiakkaan ja alihankkijoiden kanssa, ikkuna- ja ovitehtaamme yhteispeli sekä nopeat ja täsmälliset tuotetoimitukset suoraan työmaille. Oli hienoa saada tästä projektista myös tunnustus Julkisivuyhdistykseltä vuoden julkisivupalkinnon muodossa.”

Lisätietoa hankkeesta löydät näistä linkeistä:

Kuvat ennen remonttia: Heikki Pietilä. Kuvat remontin jälkeen: Ideastructura Oy

Puistonportti_ja_Consti_taloyhtiön_ikkunaremontti_Lammin Ikkunat