Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Miksi toteuttaa ikkunaremontti talvella_Lammin ikkunat ja ovet Kategoria: Ikkunat

Miksi toteuttaa ikkunaremontti talvella?

Moni miettii, kannattaako ikkunaremontti toteuttaa talvella. Yleinen uskomus on, että ikkuna- tai oviremontteja ei voida hoitaa asianmukaisesti talvisin. Tämä on kuitenkin virheellinen käsitys. Talvella toteutettavissa ikkuna- ja oviremonteissa on omat hyvät puolensa, minkä takia talvista remonttia kannattaa harkita. Joissain tapauksissa ikkunaremontin toteuttaminen talvella voi olla jopa helpompaa ja fiksumpaa kuin kesällä. Talvi ei siis ole ainoastaan sisäremonttien aikaa, vaan mainio hetki myös julkisivuremonttien toteuttamiseen. Kerromme tässä blogissa viiden kohdan avulla, miksi kannattaa toteuttaa ikkunaremontti talvella.

1) Nauti kesästä ilman remonttihuolia

Kaikki me ansaitsemme kesälomamme vuotuisella aherruksella työmailla ja toimistoissa. Kesäloman voi rohkeasti käyttää lomailuun ja rentoutumiseen, kun jättää ikkunaremontin toteutettavaksi talvella. Täytämme mielellämme sopimusasentajiemme kalenteria myös talviajan remonteilla. Talveksi voit myös valita ikkunoiden ja ovien toimitusviikon vapaammin kuin kesäaikaan, jolloin on ikkunaremonttien sesonkiaika käynnissä. 

Ikkunaremontti talvella_Lammin ikkunat ja Ovet

2) Ilma on suotuisa ikkunaremonttiin talvella

Merkittävin syy toteuttaa ikkunaremontti talvella liittyy talviseen ilmaan, joka on ikkunoiden asennustyölle suotuisa monesta näkökulmasta. Talvisin ilma on huomattavasti kuivempaa kuin kesällä. Kevyt pakkanen ja kuiva ilma estävät kosteuden pääsyn talon rakenteisiin. Jäinen maa ja lumi suojaavat piha- ja nurmikkoalueita esimerkiksi nosturien tai telineiden käytön aikana. Näin istutukset pysyvät hyvinä seuraavaa kevättä ja kesää ajatellen. Ikkunaremontin aikaan tontille varastoidut tuotteet eivät myöskään riko ruohikkoalueita talviaikaan.

Moni on tarjousneuvotteluissa kysynyt, onko asunnon jäähtyminen ongelma projektien aikana. Ikkunoiden asentaminen talvella tehdään aukko kerrallaan, eikä koko talo ole auki remontin ajan. Yksi Ikkuna-aukko on usein vain noin 15-30 minuuttia avoinna kerrallaan. Asunto jäähtyy kyllä, mutta sitä voi verrata kunnon tuulettamiseen. Toisin sanoen talon tai huoneiston jäähtyminen ei ole ongelma talven ikkunaremonteissa.

3) Ikkunaremontti talvella hoituu nopeasti ja joustavasti

Vitsikkäästi voidaan todeta, että kylmä ilma kannustaa asentajia pistämään ikkunat paikoilleen ripeästi. Talvella toteutettavan ikkunaremontin kokonaisaika on kuitenkin kesäisiä remontteja nopeampia monestakin syystä. Ensinnäkin talvet eivät ole ikkunaremonttien sesonkiaikaa. Toisin sanoen toimitusajat ovat lyhyempiä kuin kesäaikaan ja remontin voi siten toteuttaa nopeallakin aikataululla. Ikkunaremonttia suunniteltaessa on kuitenkin huomioitava se, että kaikki Lammin ikkunat ja ovet valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaan toiveet huomioiden. Sen takia toimitus kestää normaalisti 3-5 viikkoa. Talvisin tonteilla on myös enemmän tilaa (mm. pihakalusteet varastoitu pois tieltä), mikä osaltaan helpottaa asennustyötä tehden siitä myös turvallisempaa.

Ikkunaremontti_talviaikaan_Lammin_ikkunat_ja_ovet_2

4) Talvella energiatehokkaiden ikkunoiden edut ovat heti käytössä

Tärkein syy toteuttaa ikkunaremontti on vaihtaa vanhat ja ränsistyneet ikkunat uusiin ja energiatehokkaampiin. Kesällä nautitaan auringosta ulkona, kun taas talvisin vietetään enemmän aikaa kotona sisällä. Vetoisuusongelmat havaitaan tällöin helpommin. Käytännössä ikkunaremontti talvella mahdollistaa energiatehokkaiden ikkunoiden (ja ovien) etujen hyödyntämisen heti niiden asennuksesta lähtien. Talviajan energiansäästöt syntyvät ensisijaisesti laskevista lämmityskustannuksista. Tutustu tarkemmin ikkunaremontin säästöpotentiaaliin tästä blogista: Ikkunan energiansäästö – kuinka nopeasti ikkunat maksavat itsensä takaisin?

5) Loppuvuoden kotitalousvähennyksen käyttäminen

Viimeinen syy (tai vinkki) liittyy kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen. Jos et ole kotitaloudessasi teetetyistä töistä hakenut kotitalousvähennystä tai et ole soveltuvia palveluja käyttänyt, kannattaa vähennys hyödyntää talven ikkunaremontissa. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on vuosina 2021-2022 yhteensä 2250 euroa (4500 euroa kahden henkilön taloudessa). Ota huomioon, että kotitalousvähennyksen voi saada ainoastaan työn osuudesta eli tässä tapauksessa ikkunaremontin asennustyöstä. Tutustu kotitalousvähennykseen ja sen ehtoihin tarkemmin meidän blogista: Yksityishenkilön kotitalousvähennys ikkuna- ja oviremontissa.

Tilaa ikkunaremontti talvella

Lammin ikkunoita ja ovia vaihdetaan ympäri vuoden. Sopimusasentajamme ovat erikoistuneet nimenomaan omakotitalojen ja isompien taloyhtiöiden (mm. kerrostalot, rivitalot) ikkuna- ja ovisaneerauksiin. Kysy rohkeasti lisää ja tilaa ikkunaremontti talvella!

Tilaa_luotettava_ikkunaremontti_talvella_Lammin_ikkunat_ja_ovet