Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Ikkunan energiansäästö - kuinka nopeasti ikkunat maksavat itsensä takaisin_Lammin Ikkuna Kategoria: Ikkunat

Ikkunan energiansäästö: kuinka nopeasti ikkunat maksavat itsensä takaisin?

Ikkunaremontti on yksi harvoista remonteista, jotka maksavat itsensä takaisin. Ikkunaremontin rinnalla toinen itsensä takaisin maksava remontti on talon yläpohjan eristys. Käytännössä vaihtamalla vanhat 80- tai 90-luvun ikkunat nykyaikaisiin Lammin ikkunoihin, säästät vuodessa satoja euroja riippuen vaihdetuista ikkunoista. Mitä vanhemmat ikkunat kodissa, mökissä tai vapaa-ajan asunnossa on tällä hetkellä, sitä isompi energiansäästöpotentiaali on mahdollista saavuttaa. Tässä blogissa on esitetty esimerkkilaskelmat energiansäästöstä suhteessa 80- ja 90-luvun ikkunoihin, joiden U-arvo on 1.8 (W/m2K) ja E-arvo on 180 (kWh/m2,a). Vertailuksi on otettu Lammin eri ikkunatuoteperheet 1-2 selektiivipintaisella lasilla:

Esimerkki omakotitalon ikkunaremontin energiansäästöstä

Tässä blogissa on otettu laskentaesimerkiksi perinteinen omakotitalo, jossa on 80- tai 90-luvun ikkunat, joiden U-arvo on 1.8 (W/m2K) ja E-arvo on 180 (kWh/m2,a). U-arvolla kuvataan ikkunan lämmöneristyskykyä: Mitä pienempi U-arvo, sitä energiatehokkaampi ratkaisu. Ikkunan E-arvo puolestaan kertoo sen, kuinka paljon ikkuna aiheuttaa lämmitystarvetta vuositasolla yhtä neliömetriä kohden. Laskelmissa on käytetty sähköenergian esimerkkihintana 0,11 €/kWh ja ikkunoiden karmisyvyytenä 175 millimetriä. Seuraavissa kappaleissa esitetyt laskelmat on tehty taloon, jossa ikkunapinta-ala on 20 neliömetriä ja 30 neliömetriä. Laskelmat pätevät niin omakotitaloihin kuin muihinkin kohteisiin (esim. rivitalo, mökki, vapaa-ajan asunto). Pidä laskelmia tulkitessasi mielessä:

  • Mitä vanhemmat ikkunat on tarkoitus vaihtaa, sitä suurempi on energiansäästö uusilla, energiatehokkailla ikkunoilla
  • Ikkunoihin valituilla lisävarusteilla ja lasivaihtoehdoilla voidaan parantaa energiansäästöä vielä näistäkin laskelmista enemmän (esim. auringonsuojalasit)
  • Ikkunoiden uusiminen parantaa myös asumisviihtyvyyttä ja mahdollistaa osaltaan esimerkiksi mökin ympärivuotisen käytön
  • Energiatehokkaiden ikkunoiden ja parantuvan ilmanvaihdon ansiosta myös viilennyskulut (esim. ilmalämpöpumppu) pienenevät kesäaikaan
  • Voit hyödyntää myös kotitalousvähennyksen rahanarvoiset edut asennustyön osalta

1 Lammin MSEA puualumiini-ikkunoiden energiansäästö

Lammin_MSEA_puualumiini_ikkunoiden_energiansaasto_Lammin_Ikkuna

Omakotitalossa, johon valitaan Lammin avattavat MSEA puualumiini-ikkunat, voidaan säästää vuodessa jopa 392,70 euroa. Tämä laskelma perustuu siihen, että ikkunoihin valitaan 2 selektiivilasia ja että ikkunapinta-alaa on 30 neliömetriä.

2 Lammin MSE puuikkunoiden energiansäästö

Lammin_MSE_puuikkunoiden_energiansaasto_Lammin_Ikkuna

Omakotitalossa, johon valitaan Lammin avattavat MSE puuikkunat, voidaan säästää vuodessa jopa 405,90 euroa. Tämä laskelma perustuu siihen, että ikkunoihin valitaan 2 selektiivilasia ja että ikkunapinta-alaa on 30 neliömetriä.

3 Lammin nelilasisten Watti-ikkunoiden energiansäästö

Lammin_nelilasisten_Watti_ikkunoiden_energiansaasto_Lammin_Ikkuna

Omakotitalossa, johon valitaan Lammin avattavat, nelilasiset Eko Watti -ikkunat, voidaan säästää vuodessa jopa 468,60 euroa. Tämä laskelma perustuu siihen, että ikkunoihin valitaan 2 selektiivilasia ja että ikkunapinta-alaa on 30 neliömetriä.

4 Lammin kiinteiden MEKA puualumiini-ikkunoiden energiansäästö

Lammin_kiinteiden_MEKA_puualumiini_ikkunoiden_energiansaasto_Lammin_Ikkuna

Omakotitalossa, johon valitaan Lammin kiinteät MEKA puualumiini-ikkunat, voidaan säästää vuodessa jopa 445,50 euroa. Tämä laskelma perustuu siihen, että ikkunoihin valitaan 2 selektiivilasia ja että ikkunapinta-alaa on 30 neliömetriä.

Pyydä tarjous ikkunaremontista, joka maksaa itsensä takaisin

Haluamme auttaa sinua valitsemaan taloosi, mökkiisi tai vapaa-ajan asuntoosi sopivat ikkunat ja ovet. Jos haluat säästää energialaskuissa, kannattaa ikkuna- ja oviremontti toteuttaa hetimmiten: Mitä kauemmin odotat remontin toteuttamista, sitä pidempään maksat turhan isoa sähkölaskua. Etenkin, jos kiinteistössäsi on vanhat ikkunat (80-luvulta tai aiemmin), kannattaa remontti laittaa käyntiin pikaisesti.

Pyydä asiantuntijamme maksuttomalle mittaus- ja suunnittelukäynnille auttamaan sopivien tuotteiden valinnassa. Meille voit maksaa rahoituksella osamaksulla. Lisäksi saat meidän kauttamme ikkunoiden ja ovien asennuspalvelun. Yleisimmät ikkunamallimme löydät Ikkunastudiosta ja ovimallit Ovistudiosta.

Pyyda_tarjous_ikkunaremontista_joka_maksaa_itsensa_takaisin