Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lahtelainen kivitalounelma toteutui vuonna 2020_Kokemuksia Lammin Ikkunasta Kategoria: Referenssit

Lahtelainen kivitalounelma toteutui vuonna 2020

Urpelaisen nelihenkinen perhe rakennutti oman kivitalon Lahden Tapanilaan vuosien 2019-2020 aikana. Lopulta arvontaan mennyt Tapanilakodin tonttihaku lykästi ja perhe sai paikan, minkä jälkeen rakennustyöt sujuivat vauhdilla. Talotoimittajaksi projektiin valikoitui Lammi-Kivitalot. Ikkunat, ovet ja niiden lisävarusteet tulivat Lammin Ikkunalta. Urpelaiset arvostivat yhteistyössä erityisesti Lammin Ikkunan tuotteiden laatua sekä asiantuntijoiden palveluhenkisyyttä.

  • Rakennusvuosi: 2019-2020
  • Kaupunki: Lahti
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, kivitalo
  • Asiantuntija: Markku Veikkola
Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_lahtelaisella_kivitalossa
Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_lahtelaisella_kivitalossa_pimealla_ja_hienot_valot

Arpa suosii rohkeaa – myös rakentamisessa

Urpelaisen perheellä ei ollut aikaisempaa kokemusta rakentamisesta ennen tätä projektia. Visa ja Anu Urpelainen olivat ennen projektia asunut mm. rivi- ja kerrostaloissa. Haave omakotitalosta toteutui keväällä 2020 ja nyt perhe asustaa Lahden Tapanilassa, uudessa Lammi-kivitalossa.

”Halusimme omaa rauhaa ja pienen pihan, jota hoitaa ja jossa touhuta lasten kanssa”, Visa ja Anu muistelevat.

Pariskunnalla oli alun perin suunnitelmana joko rakentaa omakotitalo tai remontoida vanhaa asuntoa. Puretun Tapanilakodin tontit tulivat jakoon vuonna 2018 ja arpaonni suosi Urpelaisia: Tontti saatiin ja rakennusprojekti voitiin aloittaa. Talon suunnittelussa perhettä auttoi lahtelainen rakennusarkkitehti Irmeli Kujala. Muutaman kerran piirustusten kanssa käännettiin ja väännettiin, kunnes ”se oikea” löytyi.

”Jaksan edelleen vitsailla, että vaimolle ei olisi muu kuin kivitalo kelvannut”, Visa naurahtaa.

Kokonaisuudessaan rakennusprojekti sujui ilman suurempia ongelmia. Visa itse toimi projektissa koordinoiden eri työvaiheita, vetäen ”oikeista naruista” ja pitäen huolta aikataulusta. Rakennusprojektissa hyödynnettiin useiden alihankkijoiden osaamista: Pariskunta arvosti erityisesti Rakennusurakointi T. Laurell -rakennustiimin, Päijät-Hämeen Laatulaatoituksen ja Rakennuspalvelu J. Lehtisen kädenjälkeä. Heidän työnlaatunsa oli pariskunnan mukaan ensiluokkaista.

”Siitä, kun kuokka osui ensimmäisen kerran maahan, asuimme täällä jo yhdeksässä kuukaudessa. Tästä iso kiitos kaikille, jotka olivat projektissa mukana”, Visa kertoo.

Kokemuksia_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet
Lammin_liukuovi_harmaalla_varilla_yhdistaa_terassin_ja_olohuoneen
Yale_Doorman_alylukko_Lammin_ulko_ovessa

Valintakriteereinä design, mielikuva ja laatu

Perheelle oli tärkeää, että kodin ulkopuolelta lähtevä värimaailma ja design jatkuvat sujuvasti läpi talon. Talon julkisivussa näkyy vahva harmaan ja valkoisen kontrasti, jota puumateriaalit pehmentävät. Sama teema näkyy myös sisätiloissa: Harmaa pääsisäänkäynnin ovi korostuu vaalean sisustuksen rinnalla ja puun sävyt näkyvät mm. lattiavalinnoissa ja yläkertaan johtavassa portaikossa.

”Halusimme sisälle paljon puumateriaalia tuomaan lämmintä henkeä sisustukseen. Sama tyyli näkyy eteisestä perimmäisiin huoneisiin saakka. Minun punaisen mattoni paikka olisi olohuoneen, keittiön ja rappukäytävän rajalla. Tästä näkee kaikki kodin parhaimmat puolet”, Anu kertoo.

Kokemuksia_lammin_ulko_ovista_lahti
Rappukaytavassa_Lammin_kapeat_ikkunat_tuovat_runsaasti_valoa

Pariskunta oli käynyt Lahden RAKSA-messuilla vuonna 2018 ja kuunnellut Lammin Ikkunan esitelmää signaali-ikkunoista. Esitelmä vakuutti tietotekniikan parissa työskentelevän Visan jo ennen rakennusprojektin alkua. Nyt kodissa on signaali-ikkunoita jokaisella talon sivulla. Esimerkiksi molempien lasten huoneiden ikkunat on käsitelty Signal Window® -tekniikalla.

”RAKSA-messujen jälkeen oli selvää, että nämä me hankitaan. Suosittelisin tuotteita ehdottomasti kaikkiin kivitaloihin”, Visa kertoo. 

Signal_Window_ikkunat_lastenhuoneessa_Lammin_Ikkunat
Olohuoneessa_Lammin_isot_ikkunat_ja_liukuovi
Lammin_valkoinen_ikkuna_ja_salekaihtimet_keittiossa

Urpelaisten mukaan ikkuna- ja ovivalinnoissa oli selkeää, että kotiin tulee lasiliukuovi, joka yhdistää ison terassin ja olohuoneen. Kun liukuoven avaa, näyttää olohuone jatkuvan nurmialueelle asti. Kohteeseen valikoitui mm. seuraavia ikkuna- ja ovituotteita:

Asiakkaalle sopivimmat ikkunat ja ovet asiantuntijan opastuksella

Urpelaisia palveli Lammin Ikkunan kivitaloihin erikoistunut asiantuntija Markku Veikkola. Hän kävi työmaalla mm. tarkistusmittaamassa ikkuna- ja oviaukot sekä antamassa vinkkejä sopivien tuotteiden valintaan ennen päätöksentekoa.

”Markun käynti työmaalla avasi silmiämme moneen suuntaan. Hänen vinkkiensä myötä päivitimme ikkunoiden ja oven opaalilasit sekä sälekaihtimet. Lisäksi vaihdoimme perustelluista syistä muutamien ikkunoiden kätisyydet. Kuvittelin muutosten olevan kalliita, mutta olinkin valmis kättelemään kaupat vielä ennen Markun lähtöä”, Visa muistelee.

Lammin_WC_ikkuna_opaalilasilla
Lammin_sauna_ikkunat_luovat_tunnelmaa

Perhe on ollut tyytyväinen kodinrakennusprojektiin. Ikkuna- ja ovituotteet ovat toimineet hyvin ja palvelu pelannut. Visa korosti myös, että minkäänlaisia reklamaatiotarpeita ei ole ollut. 

”Meillä oli sellainen mielikuva, että Lammi-kivitalo ja Lammin Ikkunat ovat alansa ykköset Suomessa. Emme edes kysyneet tarjouksia muilta toimijoilta”, Visa kertoo.

Lisätietoa Lammin ikkunoista ja ovista

Tutustu aikaisempiin referensseihin ja katso inspiroivat kuvat. Mikäli haluat lisätietoa tuotteista, tutustu suunnittelutyökaluihin Ikkunastudioon ja Ovistudioon. Jos rakentaminen tai remontointi on ajankohtaista, lähetä tarjouspyyntö ja varaa maksuton arviokäynti – asiantuntijamme auttavat mielellään!