Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin_Ikkuna_on_rakennusarkkitehdin_luotettu_kumppani_Irmeli_Kujala Kategoria: Referenssit

Lammin Ikkuna on rakennusarkkitehdin luotettu kumppani

Irmeli Kujala on lahtelainen rakennusarkkitehti ja kivitalomyyjä, joka on tehnyt yhteistyötä Lammin Ikkunan kanssa jo monia vuosia. Hän on uransa aikana suunnitellut monenlaisia kohteita aina puutaloista kivitaloihin. Lammin Ikkunaa Irmeli pitää arvossa yrityksen palveluhenkisyyden, asiantuntijuuden ja luotettavien tuotteiden takia. Jopa hänen arkkitehtitoimistonsa näyteikkuna on Lammin Ikkunan tuotantoa.

  • Etu- ja sukunimi: Irmeli Kujala
  • Yritys: Arkkitehtuuritoimisto Irmeli Kujala
  • Toiminta-alue: Lahti, Kouvola ja Lappeenranta

Jo 35 vuotta talojen myyntiä ja suunnittelua

Irmeli on toiminut yksinyrittäjänä 35 vuotta tehden pääsääntöisesti talomyyntiä ja arkkitehtisuunnittelua. Nuorempana hän suunnitteli paljon puutaloja, kun taas viimeiset 17 vuotta on mennyt tiiviissä yhteistyössä Lammi-kivitalojen kanssa. Rakennusarkkitehdin näyttävimmät kohteet löytyvät Lahden alueelta.

Perinteisesti Irmelin johdolla tapahtuva taloprojekti lähtee liikkeelle tapaamisesta, jossa käydään läpi asiakkaan alustavat toiveet, asemakaava ja muut asiat. Hienoa on, jos asiakkailla on valmiiksi hahmoteltuna oma toivelista, vaikka ruutupaperilla.

”Pyrin aina käymään tontilla joko yksin tai asiakkaan kanssa. Käyn läpi eri ilmansuunnat ja millaiset maisemat alueelta löytyy. Sitten lähdetään piirtämään luonnoksia. Suunnitelman pitää olla asiakkaan mielestä täydellinen”, Irmeli avaa toimintamalliaan.

Lammin_Ikkunat_ja_ovet_rakennusarkkitehtien_kumppanina_Irmeli_Kujalan_toimisto_Lahdessa

Rakennusarkkitehdin vinkit ikkunoiden ja ovien valintaan

Ikkunoiden ja ovien valinta on iso osa arkkitehtisuunnittelua: Ensin tehdään suunnitelmakuvat, piirretään ikkunat ja ovet sekä rakenteet taloon. Ikkuna- ja oviasioissa Irmeli kertoo mielellään Lammin-tuotteista. Hänen mielestään Lammin ikkunat ja ovet ovat laadukkaita ja tulevat ”lähinurkilta”, vain noin 40 kilometrin päästä Lahdesta tai 100 kilometriä pääkaupunkiseudulta.

”Minusta on hienoa, että nykyään voidaan tehdä kaikenkokoisia ikkunoita. Käytännössä asiakas saa Lammilta sellaiset ikkunat, kuin hän haluaa. Pitää vain muistaa kertoa ideoistaan”, Irmeli huomauttaa.

Kivitalojen osalta Irmeli suosittelee aina vähintään yhtä signaali-ikkunaa kuhunkin ilmansuuntaan. Kivitalot ovat hyvin eristäviä, minkä takia matkapuhelinten yhteydet voivat pätkiä sisätiloissa.

”Minulla on takana myös sellaisia kohteita, joissa kuuluvuusasiaa ei tajuttu eivätkä kännykät kuulu kunnolla sisällä. Nykyään osaan ottaa tämän huomioon paremmin ja muistuttaa asiakkaita”, Irmeli muistelee.

Irmeli kertoo, että ovien osalta liukuovet ja kokolasiset ovet ”trendaavat” tällä hetkellä. Myös mustan ja harmaanvärisiä tuotteita kysytään paljon. Tässä Irmelin muistilista ikkunoiden ja ovien valintaan:

  • Ikkunoita ja ovia voidaan tuottaa mitä erikoisimpiin tarpeisiin: Muista esittää ideasi ja kysyä!
  • Lammin ikkunoihin voi valita minkä värin tahansa sekä eriväriset ulko- ja sisäpuitteet
  • Ikkunoita voidaan asetella eri tavoin, kuten vierekkäin ja päällekkäin tehden esimerkiksi olohuoneen seinistä näyttävät
Arkkitehtien_yhteistyö_Lammin_Ikkunan_kanssa

Yhteistyö Lammin Ikkunan kanssa

Irmeli tekee ikkunoiden ja ovien osalta yhteistyötä ensisijaisesti Markku Veikkolan kanssa. Markku on Lammin Ikkunan Espoon toimistolta käsin toimiva asiantuntija, joka vastaa mm. ikkuna- ja ovimyynnistä kivitaloihin. Hän käy myös tekemässä ikkuna- ja oviaukkojen mittaukset kohteissa. Samanaikaisesti asiakas saa kontaktin Lammin Ikkunaan, ellei halua tulla erikseen myyntinäyttelyihin tutustumaan tuotteisiin tarkemmin.

”Markku on hyvä tyyppi, ammattitaitoinen ja tunnollinen. Voin soittaa hänelle koska tahansa ja esittää kysymyksiä. Hienointa on, että voin asioida kokonaan yhden asiantuntijan kanssa. Se on helppoa myös asiakkaalle, kun tietää kenen kanssa keskustella”, Irmeli kertoo.

Irmeli on tehnyt yhteistyötä useiden eri ikkuna- ja ovivalmistajien kanssa myydessään eri talopaketteja. Hänen myymissään ja suunnittelemissaan kohteissa, joihin on valittu Lammin ikkunat ja ovet, tuotereklamaatiot ovat olleet harvinaisia ja vähäiset reklamaatiot on hoidettu loppuun asti.

”Eräs asiakas halusi kotiinsa todella isot avattavat ikkunat selkeästi kerrotuista riskeistä huolimatta. Ikkuna meni saranoiltaan kerran asiakkaan sitä avatessa, mistä nousi halu reklamoida. Asiakkaan toiveesta olin itse paikalla, kun Lammin Ikkunan asiantuntija tuli paikalle tarkastamaan tilanteen. Talon emäntä oli kunnolla valmistautunut taistelemaan reklamaatiosta, jota ei kuitenkaan tarvinnut tehdä. Tehtaan tekninen johtaja Henri Hilander otti asiasta vastuun, kertoi jämäkästi seuraavat stepit ja hoiti homman kuntoon,” Irmeli muistelee erästä projektia.

Lammin Ikkuna tekee mielellään yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa, jotka arvostavat laatua ja haluavat tarjota sitä myös asiakkailleen. Irmelikin kannustaa kollegoitaan harkitsemaan Lammin Ikkunaa yhteistyökumppaniksi mm. näistä syistä:

  • Tuotteiden laatuun voi luottaa
  • Yhteistyö on sujuvaa ja palvelu henkilökohtaista
  • Lammin Ikkuna on sopivan kokoinen yritys, josta vastataan puhelimeen

Irmeli Kujalan ja Lammin Ikkunan yhteistyön tuloksia

Alla on esitelty kaksi Irmeli Kujalan suunnittelemaa kohdetta, joihin on valittu Lammin ikkunat ja ovet.

Irmeli_Kujalan_suunnittelemassa_kohteessa_Hollolassa_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet

Kivitalokohde Hollolassa. Kohteessa on mm. Lammin kiinteitä ja avattavia puualumiini-ikkunoita, liukuovi ja yksi pyöreä ikkuna.

Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_Irmeli_Kujlan_suunnittelemassa_kohteessa_Lahdessa

Kivitalokohde Lahdessa. Kohteessa on mm. Lammin Signal Window -ikkunoita, liukuovi sekä Lammin lämpöulko-ovi, jossa Yale Doorman -älylukko.

Lisätietoa Lammin ikkunoista ja ovista

Löydät lisätietoa Lammin ikkunoista ja ovista verkkosivujen ylänavigaation kauta. Voit tutustua tuotteisiin myös Ikkunastudiossa tai Ovistudiossa. Mikäli haluat tarjota asiakkaillesi laadukkaan talokokonaisuuden, harkitse Lammin Ikkunaa ja pyytäkää tarjous. Autamme mielellämme!

Kuvat: Lammin Betoni / Lammi-Kivitalot, Lammin Ikkuna

Lammin_Ikkuna_on_suunnittelijoiden_luotettu_kumppani