Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Villa Ilonen_Näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla_Lammin Ikkuna referenssi Kategoria: Referenssit

Villa Ilonen – näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla

Tomi ja Anne Ilonen päättivät vuonna 2019 lähteä rakentamaan kolmatta taloaan Villähteelle. Pariskunnan aikaisemman rakentamiskokemuksen perusteella projekti lähti hienosti käyntiin ja koti valmistui vuonna 2020. Kivitalo toteutettiin yhteistyössä Lammi Kivitalojen ja Lammin Ikkunan kanssa. Talon suunnittelun keskiössä olivat mm. isot ja näyttävät ikkunat, jotka on asennettu suoraan lattiatasosta ylöspäin ja avaten järvinäköalan talon olohuoneeseen.

  • Rakennusvuosi: 2019–2020
  • Kaupunki: Villähde
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, kivitalo
  • Asiantuntija: Markku Veikkola

Usean kodin kokemuksella

Tomi ja Anne Iloselle tämä kivitalo oli jo kolmas rakennettava talo. 15 vuotta sitten he rakensivat ensimmäisen talonsa, jossa oli alaosa kiveä ja yläosa puurakenteinen. Vuonna 2010 pariskunta muutti ulkomailta takaisin Suomeen ja rakensi kokonaan modernin puutalon. Vuoden 2020 kivitalotoimituksen osalta projektissa verrattiin kahta toimijaa, joista kumppaniksi valikoitui Lammi Kivitalot.

”Kivitalon jyhkeys ja tyylikkyys houkutteli. Vaikka puutaloistakin saa tyylikkäitä kokonaisuuksia, moderni kivitalo vei tällä kertaa voiton”, Tomi ja Anne muistelevat.

Pariskunta kohtasi rakennusprojektin aikana myös haasteita. Rakennesuunnittelu oli haastavaa esimerkiksi leijuvan yläkerran osalta. Lisäksi taloon on tehty paljon alaslaskuja talotekniikkaa varten. Sisustus on Tomin ja Annen omaa käsialaa.

”Kosteudenhallinta aiheutti oman päänvaivansa projektissa. Viime talvi oli todella kostea, minkä takia hankimme kaksi isoa kuivainta. Ne puhalsivat sisällä yötä päivää, että saatiin rakenteet kuivamaan kunnolla”, Tomi kertoo.

Tässä muutamia kuvia Tomin ja Annen kodin päärakennukseen sijoitetuista ikkunoista:

Villa_Ilonen_Nayttavyytta_omakotitaloon_isoilla_ja_kiinteilla_ikkunoilla_Lammin_Ikkuna_referenssi_5
Villa_Ilonen_Nayttavyytta_omakotitaloon_isoilla_ja_kiinteilla_ikkunoilla_Lammin_Ikkuna_referenssi_3
Villa_Ilonen_Nayttavyytta_omakotitaloon_isoilla_ja_kiinteilla_ikkunoilla_Lammin_Ikkuna_referenssi_4

Isot ja näyttävät ikkunat luovat tunnelmaa

Tomi ja Anne pohtivat ikkuna- ja ovivalintojen osalta, kilpailuttaako tuotteet itse vai ottaako kivitalotoimituksen yhteydessä Lammin ikkunat ja ovet. Pariskunnan mielestä hintakilpailukyky oli toimituksen yhteydessä tulevissa tuotteissa hyvä. Lisäksi pariskunta sai kaiken kerralla samasta paikasta.

Pariskunnan talosta on mahtava näköala järvelle, jonka rannalle kivitalo rakentui. Järven puolelle haluttiin isot ikkunat, joista voi ihailla järvinäköalaa ympäri vuorokauden. Pelkästään järvelle päin on yli 45 neliötä ikkunapintaa. Asukkaat kuulivat projektin edetessä myös enemmän kivitalojen mahdollisista kuuluvuusongelmista ja valitsivat taloon Signal Window -ikkunat, joita asennettiin jokaiselle talon sivulle.

”Valitsimme aikoinaan 2010 valmistuneeseen kotiimme ovitoimittajan, joka vaihtoi meille yhteensä 11 ulko-ovea projektin aikana. Esimerkiksi pääsisäänkäynnin oven kanssa oli paljon ongelmia. Reklamaatiot hoidettiin hienosti, mutta emme halunneet lähteä tällaiseen rumbaan enää uudelleen”, Tomi muistelee ovivalintojen taustoja.

Ilosten perheen kivitaloon valikoitui signaali-ikkunoiden lisäksi mm. seuraavat ikkuna- ja ovituotteet:

Alla on esitelty kuvia piha- ja saunarakennuksesta:

Villa Ilonen_Näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla_Lammin Ikkuna referenssi_8
Villa Ilonen_Näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla_Lammin Ikkuna referenssi_7
Villa Ilonen_Näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla_Lammin Ikkuna referenssi_6

Ikkunatoimitukset jopa kahden päivän varoajalla

Tomilla ja Annella on itsellään sen verran kokemusta rakentamisesta, että heille tekniikka oli tuttua kolmanteen taloprojektiin lähdettäessä. Rakennusmateriaalien suhteen he selvittivät itse paljon asioita etukäteen. Lammin Ikkunalta käytiin kuitenkin tarkastusmittaamassa aukkojen koot ja totta kai asentamassa tuotteet kohteeseen. Asiantuntijana projektissa toimi Markku Veikkola.

”Ikkuna- ja ovitarjouksia tarkastettiin pari kertaa projektin aikana mm. ovien älylukkojen ja ikkunoiden sälekaihtimien takia. Markku oli lupaustensa mittainen ja toimitti päivitetyt tiedot ajallaan”, Tomi kertoo.

Kaikki kohteeseen tehdyt ikkuna- ja ovitoimitukset saatiin ajallaan työmaalle. Olohuoneen isojen ikkunoiden toimituksessa nousi esiin aikatauluhaasteita, jotka saatiin kuitenkin hoidettua.

”Meille oli tärkeää saada isot ikkunat ajallaan paikalle, koska olimme vuokranneet tarvittavan kaluston ja suuret ikkuna-aukot piti saada täytettyä sekä lämmöt päälle taloon. Keskustelimme asiasta tehtaan edustajan kanssa torstaina ja saimme tuotteet paikalle seuraavana maanantaina. Oli positiivinen yllätys, että meille syntyi kahta työpäivää aiemmin huoli, johon Lammin Ikkuna vastasi onnistuneesti”, Tomi ja Anne muistelevat.

Lisätietoa Lammin ikkunoista ja ovista

Mikäli haluat lisätietoa Lammin ikkuna- ja ovituotteista, ota yhteyttä lähimpään edustajaasi tai tule tutustumaan myyntinäyttelyihimme Lammille, Espooseen tai Kangasniemelle. Voit tutustua yleisimpiin ikkuna- ja ovimalleihin myös uuden suunnittelusovelluksen Pro Studion avulla. Tutustu myös Lammi Kivitalojen toimintaan ja erilaisiin talomalleihin täältä: https://www.lammi.fi/kivitalo/

Villa Ilonen_Näyttävyyttä omakotitaloon isoilla ja kiinteillä ikkunoilla_Lammin Ikkuna referenssi_9