Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin ikkunat_erikoisikkunat Kategoria: Ikkunat

Muotoikkunat saman katon alta – Lammin Ikkunalta

Pyöreä ikkuna, kaari-ikkuna, vino ikkuna tai kolmion muotoinen ikkuna – nämä saattavat muodostua ikkunaremontin kompastuskiviksi, mutta ei meillä Lammin Ikkunalla. Lammin ikkunatehtaalla valmistetaan kaikkia erikoismuotoisia ikkunoita samalla tehtaalla kuin tavanomaisen muotoisia ikkunoita. Erikoisen muotoiset ikkunat valmistetaan pitkälti käsityönä, mutta ne menevät läpi samat pintakäsittely- ja heloituslinjat kuin tavanomaisen muotoiset ikkunat. Kaikki Lammin ikkunat lähtevät asiakkaalle siis saman katon alta: samassa toimituksessa ja aidosti samoilla ominaisuuksilla.

Lammin ikkunat_erikoisikkunat

Muotoikkunoihin voidaan valita samat pintakäsittelyt ja värit vapaasti kuin tavanomaisiin ikkunoihin. Useimmin muotoikkunat valmistetaan kiinteinä puuikkunoina tai kiinteinä puualumiini-ikkunoina, mutta osa muodoista voidaan toteuttaa myös aukeavina. Kaikkiin erikoismuotoisiin ikkunoihin voidaan myös valita samat lasitukset kuin tavanomaisiin ikkunoihin, eli valittavanasi on muun muassa auringonsuojalasit, signaalilasi, huurtumaton lasi ja niin edelleen. Kysy asiantuntijaltamme myös sälekaihtimista ja hyttyspuitteista – myös nämä onnistuvat osaan muotoikkunoista. Muista myös irroitettavien ristikoiden tuomat mahdollisuudet ikkunan ilmeeseen. 

Kaikki muotoikkunat valmistetaan Lammin ikkunatehtaalla ovitehtaamme Virepuun jalostamasta kotimaisesta puutavarasta.

Vinot ikkunat

Vinot ikkunat ovat ikkunoita, joista yksi tai useampi sivu on muussa kuin 90 asteen kulmassa viereiseen sivuun nähden. Vinot ikkunat sijoitetaan usein esimerkiksi mukailemaan kiinteistön katon harjan muotoa. Vinoja ikkunoita voidaan valmistaa esimerkiksi kolme-, neljä- tai viisikulmaisina. Vinot ikkunat voidaan valmistaa joko kiinteinä ikkunoina tai joissakin tapauksissa myös avattavina, jolloin saranointi tulee ikkunan pitkälle sivulle. Vinot ikkunat ovat yleistyneet erityisesti moderneissa rakennuksissa ja niitä on mahdollista tehdä kiinteinä ikkunoina myös isossa koossa – kokorajoitukset ovat samat kuin tavanomaisissa ikkunoissa. Kiinteiden vinojen ikkunoiden valmistaminen on muotoikkunoista yksinkertaisinta ja se lisääkin tilauksen normaalia toimitusaikaa vain viikolla tai kahdella.

Lammin ikkunat_vino ikkuna

Kaari-ikkunat

Kaari-ikkunat ovat kiinnostava ja perinteikäs ikkunamuoto. Perinteisesti kaari-ikkunat valmistetaan siten, että ikkunan yläosa tehdään kaarevaksi – myös puoliympyrä ikkunat ovat kaari-ikkunoita. Kaari-ikkunat voivat olla joko kiinteitä tai avattavia ikkunoita. Kaari-ikkunat ovat erityisen suosittuja esimerkiksi Museoviraston suojelemissa kohteissa, sekä muissa perinnerakentamiskohteissa. Olemme valmistaneet paljon kaari-ikkunoita erilaisiin arvokiinteistöihin, kuten Tampereen sähkölaitokselle ja EU:n kemikaaliviraston kokoustiloihin Helsingissä. Lammin Ikkuna onkin yksi harvoista ikkunavalmistajista, joka pystyy teollisesti tuottamaan museoviraston hyväksymiä ikkunoita museo- ja arvokohteisiin.

Lammin ikkunat_kaari ikkuna

Pyöreä ikkuna

Lammin Ikkunalla pyöreät ikkunat valmistetaan alusta lähtien käsityönä, erikoisosastomme ammattilaisten toimesta. Pyöreät ikkunat ovat lähtökohtaisesti aina kiinteitä puu- tai puualumiini-ikkunoita ja ne ovat normaalisti kooltaan 0,5-1 metriä halkaisijaltaan. Sekä kaari-ikkunoissa, että pyöreissä ikkunoissa tulee huomioida, että ikkunan valmistuksen kannalta puu on alumiinia joustavampi materiaali, mikäli ikkunan kaaren säde on pieni. Kaari-ikkunoiden ja pyöreiden ikkunoiden valmistuksen käsityöpainotteisuuden vuoksi niiden toimitusaika on noin 10-12 viikkoa tilauksesta.

Lammin ikkunat_pyöreä ikkuna

Tilaa muotoikkunat Lammilta!

  • Asiantuntijat apunasi: olemassa olevien muotoikkunoiden mittaaminen on haastavaa. Asiantuntijamme mittaavat tarvittaessa puolestasi!
  • Kaikki ikkunat ovat kotimaista käsityötä suoraan Lammin ikkunatehtaalta
  • Huipputason lämmönpitävyys ja ääneneristävyys, kuten muissakin Lammin ikkunoissa
  • Meiltä saat kaikki asunnon ikkunat saman katon alta ja ”avaimet käteen” -periaatteella

Kuvat: Lammin Ikkuna Oy

Lammin Ikkuna Oy_varaa maksuton arviokäynti ja pyydä tarjous