Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Miksi ja miten toteuttaa ikkunaremontti_2 Kategoria: Ikkunat

Miksi ja miten toteuttaa ikkunaremontti?

Ikkunaremontti kannattaa toteuttaa ikkunoiden käytettävyyden parantamiseksi, huoltokustannusten vähentämiseksi, energiankulutuksen hillitsemiseksi ja ränsistyneiden ikkunoiden uusimiseksi. Nämä ovat kuitenkin vain esimerkkejä syistä, joiden takia lähteä ikkunaremonttia toteuttamaan.

Olennaisinta ikkunaremontissa on miettiä, millaisia ominaisuuksia ikkunoilta toivotaan ja miten asuntoa halutaan projektin avulla parantaa. Aika ajoin tulee vastaan tilanteita myös siitä näkökulmasta, että asunnon omistaja haluaa vain pysyä ajan hermolla ja saada kotiinsa viimeisintä huutoa olevat tuotteet (esim. älyrakentaminen, signaali-ikkunat).

Kotisuomalaisen Lammin Ikkunan kanssa toteutettu ikkunaremontti on helppo ja tehokas. Asiantuntijamme ovat mukana projektin suunnittelussa alusta lähtien. Pidämme kiinni yhdessä asiakkaiden kanssa asetetuista toimitus- ja asennusajoista ja käytämme vain omia suomalaisia sopimusasentajia.

Kerron tässä blogissa seuraavaksi, mitä kannattaa ottaa huomioon ikkunaremonttia suunniteltaessa. Lisäksi lopussa on esitelty viiden askeleen lista onnistuneeseen ikkunaremonttiin ja muutama lisätietolinkki aiheeseen. 

Miksi toteuttaa ikkunaremontti

Ikkunaremontin suunnittelu käytännössä

Hyvän ikkunaremontin olennaisin piirre on se, että projekti on hyvin suunniteltu ja se vastaa asunnon omistajan asettamia tavoitteita. Kliseisesti sanottuna hyvä suunnittelu takaa ikkunaprojektin onnistumisen oli kyse sitten ainutlaatuisemmista ikkunatuotteista (esim. erikoisikkunat) tai tavanomaisista ratkaisuista. Tässä kolme asiaa, jotka kannattaa ottaa suunnittelussa huomioon:

  • Pohdi, millaisia ominaisuuksia ikkunoilta haetaan. Kannattaa miettiä mm. näitä asioita: Haenko tuotteilta ääneneristävyyttä, auringonsuojaa, energiatehokkuutta, käytettävyyttä, parempaa ilmanvaihtoa tai matkapuhelimen kuuluvuutta? Hyvässä ikkunaremontissa on huomioitu sekä rakennuksen että asukkaiden tarpeet. Maatilalla ei esimerkiksi ole samanlaista tarvetta ääneneristävyydelle kuin lähellä kaupunkikeskustan ja liikenteen melua.
  • Älä unohda miettiä värejä ja materiaaleja. Esimerkiksi monesti vanhemmissa 70-80 -luvun taloissa on ”petsatut” ruskeat ikkunat. Valkoisella ikkunoiden värillä saadaan sisätiloihin valoisuutta, ja ikkunan ulkopuoli voidaan pitää edelleen julkisivun mukaisesti ruskeana. Näin talon ulkopuolinen ilme säilyy, mutta voidaan päivittää sisäpuolta. Tästä näkökulmasta ikkunoilla on iso merkitys myös sisustamisessa.
  • Valitse, haluatko hoitaa tuotteiden asennuksen itse vai valitsetko Lammin ”avaimet käteen” -paketin. Kun käytät ikkunaremontissa asennuspalvelua, voit hyödyntää kotitalousvähennystä ja asennustakuuta, joita et itse tekemällä voi lunastaa. Lammin Ikkunan sopimusasentajat palvelevat mielellään. He varmistavat, että saat mitä tarvitset: Ikkunat ammattimaisesti asennettuna.
Viisi askelta onnistuneeseen ikkunaremonttiin

Viisi askelta onnistuneeseen ikkunaremonttiin

Ikkunaremontti onnistuu parhaiten, kun seuraat näitä ohjeita:

  1. Varaa aikaa remontin suunnittelulle. Tee alustavat valinnat tuotteista, asennusmateriaaleista, listoista jne. Ota yhteys Lammin Ikkunan myyntiin ja pyydä tarvittaessa mittaus- ja arviointikäyntiä. Asiantuntijamme tulee paikan päälle ja voitte keskustella tarkemmin projektista. Voit käyttää Lammin suunnittelutyökalua ikkunastudiota apuna suunnitteluvaiheessa.
  2. Sovi tuotteiden toimituksesta ja asennusaikataulusta asiantuntijamme kanssa. Perinteisesti omakotitalon remontissa (n. 10 ikkunaa) tuotteiden valmistus, toimitus ja asennus kestää arviolta 5-6 viikkoa. Tästä asennuksen osuus on kohteen mukaan n. 1-2 päivää. Kun tuotteet saadaan perille, asennus on nopeaa toimintaa.
  3. Jätä työalueiden suojaus ja siivoaminen asentajille. Sinun ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että asentaja pääsee ikkunan luokse. Jos haluat tarkemmin suojata jotakin, esim. huonekaluja, voit niin tehdä omilla suojapeitteillä tai kelmuilla.
  4. Anna asentajien viedä remonttijätteet ja vanhat ikkunat kierrätykseen. Lammin Ikkunan vastuulliseen ja ympäristöä kunnioittavaan asennustoimintaan kuuluu, että viemme vanhat tuotteet pois asiakkaan luota. Toimitamme tuotteet asianmukaisesti oikeisiin kierrätyspisteisiin.
  5. Osallistu työtulosten tarkastamiseen ja käyttöopastukseen. Omakotitalokohteissa asiantuntijamme käy projektin lopuksi tarkastamassa tuotteiden asennuksen onnistumisen. Lisäksi hän auttaa sinua ikkunoiden toiminnallisuuksien opettelussa. Esimerkiksi uudet sälekaihdin-, ilmanvaihto- ja lukkoinnovaatiot edellyttävät niiden käytön opettelua. 
Miksi ja miten toteuttaa ikkunaremontti_2

Lisätietoa ikkunaremonteista

Ikkunaremonttiin ostettu asennustyö on kotitalousvähennyksen alaista työtä. Kirjoitamme jo tarjousvaiheessa tai viimeistään tilausvahvistukseen muistutuksen kotitalousvähennyksen käytöstä, että muistat hyödyntää edun omassa verotuksessasi. Kotitalousvähennyksellä on omat raja-arvonsa ja ehtonsa. Tutustu aiheeseen tarkemmin verottajan kotitalousvähennys-sivulla.

Jos haluat jakaa ikkunaremontin kustannukset osiin ja maksaa ne joustavasti erissä, voit hyödyntää OP:n ikkunaremontin rahoitusta. Rahoitusta voi saada 2.500-30.000 euron projektiin. Tällä hetkellä on käynnissä kampanja, jolla saat 30.6.2020 tehtyyn rahoituksella maksettavaan ikkunaremonttiin kolme kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Näin ollen maksat ensimmäisen erän vasta tulevana syksynä.

Jos ikkunaremontti on nyt ajankohtainen, ole rohkeasti yhteydessä ja katsotaan sinulle sopiva kokonaisuus! Muista, että Lammin Ikkunan asiantuntijat palvelevat maksutta.

Miksi ja miten toteuttaa ikkunaremontti_1