Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_etupiha.jpg Kategoria: Referenssit

Lohjan Saarenta – asuntomessukivitalo Lohjalla

Lohjan Saarenta on Lohjan asuntomessuille rakennettu Lammi-kivitalo, jonka omistaa Hannu ja Päivi Ahokas, jotka lähtivät rakennusprojektiin pitkän pohdinnan jälkeen. Talo on mukaelma Lammi Kivitalojen Saarenta-mallista, jota on paranneltu pariskunnan tarpeisiin. Kodin ikkunat ja ovet ovat peräisin Lammin Ikkunalta, joka on tehnyt Lammi Kivitalojen kanssa yhteistyötä monien vuosien ajan. Pariskunta luotti projektissa Lammin Ikkunan tuotteiden laatuun, yhtiön kotimaisuuteen ja yhteyshenkilön asiantuntijuuteen.

  • Rakennusvuosi: 2019-2021
  • Kaupunki: Lohja
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, asuntomessukohde
  • Asiantuntija: Markku Veikkola

Pitkäikäisyyttä ja huoltovapautta

Hannu ja Päivi Ahokas ovat asuneet Lohjalla 30 vuoden ajan. Ennen asuntomessukohteen rakentamista he ovat asuneet 20 vuotta paritalossa, jossa siinäkin on Lammin ikkunat. Nyt pariskunta haki kotia, joka sopi kahden ihmisen tarpeisiin vieraita unohtamatta.

”Alun perin ei ollut selvää, että lähtisimme hakemaan tonttia asuntomessualueelta. Houkuttelin vaimoa rakennusprojektiin, mutta en saanut häntä heti innostumaan. Viime metreillä kävimme katsomassa tonttia ja siitä projekti sitten lähti liikkeelle”, Hannu muistelee.

Hannu on toiminut rakennusalalla pitkään myyden rakennusmateriaaleja. Hän on itse työskennellyt Lammin Betonilla 18 vuotta. Yhteinen historia työnantajan kanssa kirvoitti suunnittelemaan nimenomaan Lammi-kivitalon. Vaikka hänellä olikin entuudestaan kokemusta myös puurakentamisesta, kivitalo houkutti monella tapaa. Hannulta löytyi entuudestaan myös paikallinen urakoitsijaverkosto, mikä teki projektin aloittamisesta helpompaa.

”Olin pitkään ajatellut, että olisi kiva rakentaa kivitalo itselle. Muutamat asiakkaat ovatkin kysyneet, asunko itse kivitalossa. Noh, kohta asutaan”, Hannu naurahtaa.

Pariskunnalla oli selkeä syy valita nimenomaan kivitalo: He hakivat kestävyyttä, pitkäikäisyyttä ja huoltovapautta. Talo on lähes esteetön yksitasoratkaisu, jossa on mahdollista asua pitkään. Kivitalo ei myöskään edellytä suuria panostuksia tulevaisuudessa. 

Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_olohuone
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_keittiö
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_treenihuone

Pohjalla suosittu talomalli

Tässä rakennusprojektissa lähdettiin Saarenta-talomallista liikkeelle. Pohja oli kokoluokaltaan pariskunnan tarpeisiin sopiva. Mallia yksilöitiin muokkaamalla se alkuperäisen peilikuvaksi, minkä lisäksi mm. varastoalaa lisättiin ja ikkunamitoituksia muutettiin. Projektin arkkitehtina toimi Jukka Ulvinen ja sisustusarkkitehteina Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli.  

Lohjan_Saarenta_talomalli_Lammi_Kivitalot

Pariskunta on vaatinut projektissa kaikilta kumppaneilta kunnollista loppulaatua. He ovat itse osallistuneet projektiin esimerkiksi projektinjohtamisen ja hankintojen osalta. Joka tapauksessa rakennusprojekti on toteutettu avaimet käteen -tyylillä.

”Innolla odotamme, että pääsemme kuulemaan messukävijöiden palautetta kodistamme. Lähellä ollaan jo sitä, että päästään itse muuttaman ja nauttimaan takapihan maisemista ilta-auringossa”, Hannu kertoo.

Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_takapiha
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_terassi
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_liukuovi

Laadukkaat ikkunat ja yksilöidyt ovet

Lammin Ikkuna Oy ja Lammin Betoni Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä rakennushankkeiden osalta: Lammin Betoni toimittaa runkoratkaisun asiakkaille, kun taas Lammin Ikkunalta asiakas saa kotiinsa yksilöidyt ikkunat ja ovet. Laatu kuuluu molempien yhtiöiden toiminnallisiin arvoihin.

Lohjan Saarennan ikkuna- ja ovivalinnoissa on huomioitu useita eri asioita. Alun perin taloon suunnitellut verhoratkaisut ohjasivat valitsemaan avattavat ikkunat. Ikkunoissa huomioitiin energiatehokkuus ja Signal Window -ominaisuus mobiililaitteiden sisätilakuuluvuuden maksimoimiseksi. Kaikki tuotteet yksilöitiin tumman harmaalla värillä ulkoa ja sisältä. Kohteesta löytyvät mm. seuraavat Lammin Ikkunan tuotteet:

Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_makuuhuone
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_työhuone

Lammin Ikkuna valmisti kohteeseen ainutlaatuisen varasto-oven, jonka ulkopinta on paneloitu Lunawoodin paneelilla. Varaston ovi sulautuu siten varaston seinään, joka on paneloitu samaisella puupaneelilla.

Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_ovet
Lammi Kivitalo_Lammin Ikkunat ja Ovet_lunawoodin ovi

Lammin Ikkunan asiantuntijana projektissa toimi Espoon toimistolta käsin työskentelevä myyntipäällikkö Markku Veikkola. Hän vastaa mm. Lammi-kivitaloihin menevistä ikkuna- ja oviprojekteista. Markku esittelee tuotteita asiakkaille Espoon myyntinäyttelyssä (Vallikallionkatu 1) erikseen sovittavina ajankohtina.

”Yrityksen kotimaisuus, laadukkaat tuotteet ja hyvä jälkihoito. Tällainen mielikuva minulla oli Lammin Ikkunasta ja on edelleen näin projektin loppusuoralla. Markku puolestaan on pitkän linjan ikkuna-ammattilainen ja hänen apunsa on ollut tärkeää tässä projektissa”, Hannu toteaa.

Lisätietoa messukohteesta

Tutustu messukohteeseen tarkemmin Lammi Kivitalojen verkkosivuilta: https://www.lammi.fi/kivitalo/taloesittelyt/asuntomessut-2021

Lohjan asuntomessut ovat avoinna kävijöille 9.7.-8.8.2021. Messuilla on nähtävillä yhteensä 26 erilaista kohdetta, joissa on sekä uudis- että saneerauskohteita. Asuntomessualue löytyy Lohjan Hiidensalmesta, Lohjanjärven rannalta. Lisätietoa messuista, messualueen kartan ja pääsyliput löydät asuntomessujen verkkosivuilta: https://www.asuntomessut.fi/tulevat-messut/lohja-2021

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää Lammin ikkunoista ja ovista, ota rohkeasti yhteyttä ja lähetä tarjouspyyntö. Autamme sinua suunnittelemaan juuri sinun kotiisi sopivat ikkunat ja ovet.

Kuvat: Lammin Ikkuna Oy / Lammi Kivitalot / Lunawood, Sami Tirkkonen

Referenssi_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_pyyda_tarjous