Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Jämerä Salmiakki ja Laventeli_kivitalojen ryhmärakentamista Tuusula asuntomessuilla 2020 Kategoria: Referenssit

Jämerä Salmiakki ja Laventeli – kivitalojen ryhmärakentamista Tuusulan asuntomessuilla 2020

Kivitalot Salmiakki ja Laventeli ovat Tuusulan asuntomessuille 2020 rakentuneita messukohteita, joiden suunnittelusta ja rakentamista on vastannut Jämerä. Ryhmärakentamishankkeeseen on kuulunut yhteensä 12 townhousetalon rakentaminen. Lammin Ikkuna Oy on toimittanut näihin kohteisiin suurimman osan kaikista ikkunoista ja ovista. Kaikkia näitä kohteita yhdistää mm. Signal Window® -tuotteet.

  • Rakennusvuosi: 2018-2020
  • Kaupunki: Tuusula
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, asuntomessukohde
  • Asiantuntija: Markku Veikkola

Modernia kaupunkiasumista townhouse-tyylillä

Townhouse-tyylillä viitataan keskieurooppalaiseen kaupunkirakentamiseen, jossa talot ovat kyljistään kiinni toisissaan pienillä, kompakteilla tonteilla. Taloille on tyypillistä useat eri kerrokset, kun tonttipinta-alaa on vähän. Townhousetaloihin sijoitetaan usein isot ja näyttävät ikkunat, jotka tuovat valoa rakennuksiin talon molemmista päistä.

Townhousetalojen suunnittelun keskiössä on toimiva pohjaratkaisu ja avoimet, näyttävät tilat. Jämerän kohteissa on nähtävillä myös Loft-rakentamisen teema. Tuusulassa terasseille on saatu yksityisyyttä muuriaidoilla, jotka rajaavat asuntojen pihat kauniisti. Jämerän townhousetalot on suunnitellut arkkitehti Kirsi Lehtonen. Ikkuna- ja ovivalinnoissa suunnittelijaa ja rakennuttajia on auttanut Lammin Ikkunan asiantuntija Markku Veikkola.

Tutustu Jämerän townhouse-rakentamiseen tarkemmin täältä: https://www.jamera.fi/taloideat/townhousetalot-tuusulan-asuntomessut/

Jämerä Salmiakki – tummanpuhuvaa ja näyttävää arkkitehtuuria

Asuntomessukohde Salmiakki on 167m² kokoinen ja kolmikerroksinen omakotitalo, jossa on lisäksi erillinen sauna- ja varastorakennus. Talossa asustaa viisihenkinen suomalaisenglantilainen Hartin perhe. Hartit ovat itse olleet vahvasti mukana talon arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa, ja tuoneet siihen oman säväyksensä ulkomailta. Perhe on asunut ulkomailla koko rakentamishankkeen ajan ja tuoneet mukanaan käytettyjä huonekaluja.

Salmiakki on käytännössä Jämerän runkovalmis talotoimitus, jonka ulkorappaukset on teetetty yhteistyössä muiden townhouserakennuttajien kanssa. Salmiakissa toistuvat mm. erilaiset puuelementit, monikäyttöisyys ja tehoneliöt. Talosta löytyy esimerkiksi seuraavat Lammin ikkuna- ja ovituotteet sekä erityisominaisuudet:

Tutustu kohteeseen tarkemmin Jämerän verkkosivuilta tai perheen omalta Artbeinghart Instagram-tililtä. Katso myös inspiroivat kuvat alta:

Jämerä Salmiakki_Lammin Ikkunat_1
Jämerä Salmiakki_Lammin Ikkunat_2
Jämerä Salmiakki_Lammin Ikkunat_3
Jämerä Salmiakki_Lammin Ikkunat_4
Jämerä Salmiakki_Lammin Ikkunat_5

Jämerä Laventeli – Sisustusta lempeällä väriyhdistelmällä

Laventeli on Tuusulan asuntomessuille rakentunut lempeän värinen kivitalo, jossa asustaa Mari Leppänen ja hänen bostoninterrieri Elmo. Talo on pinta-alaltaan 71m² ja se on Salmiakin kaltaisesti rakennettu Jämerän runkovalmiina talotoimituksena. Projektissa sisätilojen töissä on auttanut paljon Marin oma isä.

Laventelin sisustuksessa näkyy rakennuttajan ja sisustajan yhdessä valitseman värikartan laventeli, ruusunpuna ja pellavanharmaa. Talo on suunniteltu yhdelle henkilölle ja tehty näyttäväksi mm. korkealla olohuoneella ja ruokailutilalla. Laventelin ikkunoissa ja ovissa on huomioitu mm. seuraavat asiat:

Tutustu Laventeliin tarkemmin Jämerän projektisivulta tai esimerkiksi Townhouse-projektin Youtube-videoilta. Katso myös inspiroivat kuvat alta:

Jämerä Laventeli_Lammin Ikkunat ja Ovet_1
Jämerä Laventeli_Lammin Ikkunat ja Ovet_2
Jämerä Laventeli_Lammin Ikkunat ja Ovet_3
Jämerä Laventeli_Lammin Ikkunat ja Ovet_4

Lisätietoa messukohteista ja niissä käytetyistä tuotteista

Lisätietoa Lammin ikkuna- ja oviratkaisuista löydät verkkosivujemme ylälaidan navigaatiosta. Tarkempaa tietoa messukohteissa käytetyistä tuotteista saat messupisteeltämme asuntomessujen ajan 3.-30.8.2020. Kivitaloasiantuntijamme Markku Veikkolan yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivun kautta. Tutustu myös näihin linkkeihin:

Kuvat: Lammin Ikkuna / Jämerä Kivitalot

Jämerä Salmiakki ja Laventeli_Lammin Ikkunat