Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_olohuoneen maisemaikkunat Kategoria: Referenssit

Villa Lume – lapsuuden kivitalohaaveesta totta

Villa Lume on Espooseen valmistunut Lammi-kivitalo, jonka rakennuttivat Elisabeth Ritola ja Markku Hirvonen. Oman kivitalon rakentaminen oli Elisabethin lapsuudenhaave, joka täyttyi vuonna 2019. Perhe osallistui rakennusprojektin suunnitteluun ja aliurakoitsijoiden kilpailuttamiseen. Pariskunta päätyi tilaamaan ikkunat ja ovet Lammin Ikkunalta mm. laadun ja kotimaisuuden ollessa tärkeimpiä hankintakriteerejä. Projekti sujui kokonaisuudessaan hyvin luotettavien kumppaneiden kanssa, ja perhe on ollut tyytyväinen uuteen kotiinsa.

  • Rakennusvuosi: 2019
  • Kaupunki: Espoo
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, kivitalo
  • Asiantuntija: Markku Veikkola

Enemmän tilaa elämiseen hyvien yhteyksien varrelta

Elisabeth ja Markku kaipasivat suurempaa kotia läheltä pääkaupunkiseutua. Pariskunta lähti tutkimaan talo- ja tonttitarjontaa, josta löytyi sopiva tontti Espoosta vuoden etsinnän jälkeen. Rakentaminen käynnistyi puolen vuoden kuluttua tonttikaupoista. Rakennusmateriaaliksi valikoitui kivi aikaisempien kokemusten perusteella.

”Olin aiemmin asunut isäni rakennuttamassa kivitalossa ja asumiskokemus oli erinomainen. Talo oli kesäisin mukavan viileä ja talvisin lämmin. Sisäilma oli hyvä ja talo kaikin puolin jykevää tekoa. Ei haluttu omaan projektiin lähteä kokeilemaan muita materiaaleja, kun tiedettiin kivitalon olevan huippulaadukas ratkaisu”, Elisabeth muistelee.

Perhe osallistui uuden kotinsa suunnitteluun aktiivisesti yhdessä Lammi Kivitalojen suositteleman arkkitehdin kanssa. Jo kolmas luonnos arkkitehdin kanssa lyötiin lukkoon ja aliurakoitsijoiden kilpailutus alkoi. Elisabeth ja Markku kilpailuttivat itse kaikki materiaalit ja osaurakat, minkä lisäksi he toimivat myös työmaasiivoojina.

”Meille sattui kohdalle huippuhyvä rakentajaporukka, joka hoiti käytännössä myös monia aikatauluttamiseen liittyviä asioita itseohjautuvasti. Haasteitakin toki oli, mutta ne liittyivät lähinnä budjettiylityksiin maanrakennustöiden osalta. Kaikki yhteistyökumppanit hoitivat oman osuutensa erinomaisesti”, Elisabeth kertoo.

Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_keittiön ikkuna
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_olohuoneen maisemaikkunat
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_makuuhuoneen ikkunat
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_makuuhuoneen ikkuna

Luonto lähemmäksi olohuonetta isoilla ikkunoilla

Elisabethille ja Markulle oli selvää, että taloon tulee useita isoja ikkunoita. Ikkunoilla haluttiin tuoda luonto lähemmäksi sisätiloja: Kodin olohuoneesta avautuukin hienot maisemat takapihan metsään. Myös makuuhuoneissa on suuret maisemaikkunat, joista voi ihailla maisemia. Ovien osalta kotiin valittiin monipuolisesti erilaisia ulko-ovia eri tarkoituksiin (mm. lämpöulko-ovet varasonovina ja palo-ovi pääsisäänkäynnin ovena). Kodista löytyy seuraavanlaisia ikkuna- ja ovituotteita:

Lue lisää Villa Lumeen ikkuna- ja ovivalinnoista blogeista: Heijastuksia ikkunasta luontoon ja Kotiovella.

”Kilpailutimme useamman eri toimittajan ja Lammin Ikkunan tarjoamassa kokonaisuudessa sekä toimituksen laatu että hinta olivat paremmat kuin muilla. Lisäksi tuotteiden ja palveluiden kotimaisuus oli meille tärkeä arvo. Kotimme on rakennettu käytännössä kokonaan suomalaisena käsityönä”, Elisabeth kertoo.

Kun talossa on runsaasti isoa ikkunapintaa ja useita ovia, jokapäiväisen arjen ja asumiskokemuksen kannalta niiden tiiveys, eheys ja toimivuus on tärkeää. Villa Lumeessa näitä tai muitakaan ongelmia ei ole ollut. Tämän projektin ikkuna-asiantuntijana Lammin Ikkunalta toimi Espoosta käsin työskentelevä Markku Veikkola, joka myös tarkistusmittasi ikkuna- ja oviaukot ennen tuotteiden tilausta. Hän myös toimi asennusprojektin projektipäällikkönä.

”Kahden ja puolen vuoden asumisen aikana meillä ei ole ollut ainoatakaan ongelmaa tai vikaa talossa. Tämä kertoo siitä, että projekti oli onnistunut ja kaikki yhteistyökumppanit tekivät sen, mistä sovittiin. Kuulimme monelta rakennuttajalta erinäisistä ongelmista ja haasteista, ja olemmekin kiitollisia meidän raksa-ajan kumppaneille korkealaatuisista toimituksista ja asennuksista”, Elisabeth sanoo.

Tutustu Villa Lumeeseen tarkemmin pariskunnan ylläpitämästä blogista osoitteessa www.villalume.fi ja Instagram-tililtä @villalumeblog.

Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_lämpöulko-ovi varastonovi
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_pääsisäänkäynnin ovi palo-ovi
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_terassiovet
Villa Lume_Lammin Ikkunan referenssitarina_kokolasiset terassiovet pariovina

Etsitkö luotettavaa ja laadukasta kumppania rakennushankkeellesi?

Jos haluat kotiisi laadukkaat ja näyttävät ikkunat sekä ovet, ole rohkeasti yhteydessä Lammin Ikkunan asiantuntijoihin. Jätä tarjouspyyntö ja kerro projektistasi enemmän – palaamme sinulle ja autamme unelmiesi rakennusprojektin toteuttamisessa!

Lammin Ikkuna Oy_varaa maksuton arviokäynti ja pyydä tarjous