Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Sinipaitainen henkilö käyttää teollisuuskonetta Virepuun ovitehtaalla. Henkilö on selin katsojaan. Kategoria: Ovet

Vastuullisuus edellä: Kangasniemen ovitehdas

Meillä Lammin Ikkunoilla ja Ovilla vastuullisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Olemme sitoutuneet toimimaan kestävästi kaikilla tasoilla – aina materiaalien hankinnasta tuotantoon ja asiakkaillemme toimitettaviin lopputuotteisiin. Myös sisaryhtiön Virepuun ovitehdas Kangasniemellä, jossa valmistetaan Lammin ulko-ovet, toimii samoin.

Ympäristöystävälliset materiaalit ja tuotantoprosessit

Kangasniemen ovitehtaallamme käytämme ovituotannossa ensisijaisesti paikallisesti hankittuja, ympäristöystävällisiä materiaaleja. Puu, joka on pääraaka-aineemme, hankitaan kestävän metsänhoidon periaatteita noudattavilta toimittajilta ja se on UPM:n sertifioimaa. Sertifiointi takaa, että puu on tuotettu kestävän metsänhoidon periaatteiden mukaisesti. Tämä varmistaa, että metsät hoidetaan vastuullisesti ja tuleville sukupolville jää elinvoimaisia metsiä. Puutavaran alkulähde pystytään myös jäljittämään tarvittaessa.

Tuotantoprosessimme on suunniteltu minimoimaan ympäristövaikutukset. Energiatehokkuus on keskiössä ja olemme investoineet teknologioihin, jotka vähentävät energiankulutusta ja päästöjä. Ovitehdas lämmitetään tehtaan oman lämpölaitoksen tuottamalla energialla, joka hyödyntää tuotannon sivuvirtoja, kuten tuotantoprosesseista syntyvää purua ja tuotannon hukkapuusta tuotettavaa haketta.Lisäksi käyttämämme sähkö on uusiutuvalla energialla tuotettua.

Emme myöskään tuota ovia seisomaan varastoissa, vaan kaikki ovemme valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta. Myös tällä säästämme energiaa ja pienennämme hiilijalanjälkeämme.

Henkilö maalaa ovea suojavarusteissa. Kuvattu paikassa Lammin Ikkuna Oy:n ovitehdas.

Kierrätys ja jätehuolto

Tehtaallamme kiinnitämme huomiota kierrätykseen ja jätehuoltoon. Tuotannon aikana syntyvät jätteet lajitellaan tarkasti ja kierrätyskelpoiset materiaalit palautetaan kiertoon. Lisäksi pyrimme minimoimaan jätteen määrän optimoimalla tuotantoprosesseja ja hyödyntämällä raaka-aineet mahdollisimman tehokkaasti: tästä esimerkkinä muun muassa ihmisen tekemä laatulajittelu sahausvaiheessa.

Työntekijöiden hyvinvointi ja paikallinen vaikutus

Vastuullisuus ulottuu myös tehtaan työntekijöihin. Tarjoamme turvalliset ja terveelliset työolosuhteet työntekijöillemme. Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin varmistaen, että heillä on parhaat mahdolliset edellytykset tehdä työnsä tehokkaasti ja turvallisesti.

Olemme myös aktiivinen toimija paikallisessa yhteisössä. Meille on tärkeää tukea paikallisia hankkeita ja osallistua erilaisiin yhteisötapahtumiin, edistäen näin Kangasniemen alueen hyvinvointia ja kehitystä. Paikallinen työllistäminen on myös meille tärkeää ja se edistää alueen taloudellista kestävyyttä.

Sinipaitainen henkilö käyttää nostinta ovitehtaalla.

Kestävää kehitystä tulevaisuuteen

Ovitehtaalla panostamme erityisesti tuotannon laatuun, sillä rakentamisen suuria ympäristövaikutuksia leikataan parhaiten sillä, että rakentamisessa käytettävät tuotteet ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Käytämme ovitehtaamme ovissa korkealaatuisia materiaaleja, jotka kestävät kovaa kulutusta ja vaihtelevia suomalaisia sääolosuhteita. Tämän ansiosta tuotteemme säilyttävät ulkonäkönsä ja toimivuutensa pitkään. Ovitehtaamme ovet muun muassa maalataan käsityönä, sillä uskomme, että tietyissä työvaiheissa ihminen on koneita tarkempi laadunvalvoja.

Jatkamme määrätietoista työtämme vastuullisuuden edistämiseksi, ja sitoutumisemme kestävään kehitykseen varmistaa, että Lammin Ikkunat ja Ovet on myös tulevaisuudessa yksi johtavista innovoijista ja kehittyjistä alallaan. Vastuullisuus on integroitu kaikkeen, mitä teemme, niin Lammilla ikkunatehtaalla kuin myös Kangasniemellä ovitehtaalla.

Lisätietoja ympäristövastuullisuudestamme löydät sivustoltamme. Tutustu oviimme sivuillamme ja ovistudiossa!