Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Uusi innovaatio_Ikkunoiden ja ovien suunnitteluapplikaatio Pro Studio Kategoria: Ikkunat, Ovet, Videot, Yritys

UUSI INNOVAATIO: Ikkunoiden ja ovien suunnitteluapplikaatio Pro Studio

Lammin Ikkunat ja Ovet on tuonut markkinoille ensimmäisenä suomalaisena ikkuna- ja ovivalmistajana suunnitteluapplikaation Pro Studion, joka hyödyntää lisättyä todellisuutta (samaa teknologiaa hyödyntää esimerkiksi Ikea). Sovelluksen ideana on helpottaa rakentamista ja remontointia suunnittelevien arkea sopivien ikkunoiden ja ovien osalta. Sovellus sopii niin omakotiasujille kuin taloyhtiöremonttia suunnitteleville.

”Koronarajoitukset ovat merkinneet rakennusalan messujen ja tapahtumien hiljaiseloa, mikä laittoi meidät miettimään uusia tapoja palvella ja kohdata asiakkaitamme. Aloimme kehittää mobiilisovellusta jatkoksi ovien ja ikkunoiden valitsijoita verkossa palvelleille OviStudio- ja IkkunaStudio-palveluille. Projektin mahdollisti Business Finlandin kehittämisrahoitus”, ovitehtaan johtaja Jukka Suuronen taustoittaa.

Uuden Pro Studio -sovelluksen voi ladata maksutta mobiililaitteen sovelluskaupasta (AppStore tai Google Play), ja selaimella siihen voi tutustua osoitteessa prostudio.fi. Sovellus avautuu puhelimessa käytettävän kielen mukaisesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Sovelluksen käyttö ei edellytä kirjautumista, ja käyttöehtojen hyväksymisen jälkeen sen kaikki ominaisuudet ovat käytössä.

”Pro Studion lisätyssä todellisuudessa digitaalisesti luodut ikkunat ja ovet on mahdollista sijoittaa oman talon julkisivuun. Asiakas kuvaa kohteensa, sijoittaa Lammin ikkunan tai oven siihen sekä katsoo, miltä talo näyttää eri kuvakulmista. Hän valitsee lisäksi tuotteen värin, kätisyyden ja lasin läpinäkyvyyden. Suunnittelukuvat voi lopuksi tallentaa kuvagalleriaan ja liittää tarjouspyyntöön”, Suuronen esittelee.

Pro Studio -sovellus on osa Lammin Ikkunat ja Ovet -strategiaa, jonka tavoitteena on olla suunnannäyttäjänä ikkuna- ja ovialalla. Strategiasta on hyvänä osoituksena matkapuhelinkuuluvuutta parantava Signal Window -tuoteperhe, joka on Suomessa edelläkävijä alallaan.

Katso käyttöohjevideo ja lataa Pro Studio omasta sovelluskaupastasi

Näin käytät Pro Studio -applikaatiota käytännössä:

  1. Lataa sovellus App Storesta tai Google Play -kaupasta
  2. Valitse tuotekategoria ja tuotemalli
  3. Mene esikatselutilaan
  4. Mene oven tai ikkunan kohdalle ja lukitse paikka, pidä huoli riittävästä valosta (esimerkiksi jos umpiovi pimentää ruutua liikaa, avaa ovi ja lukitse paikka sitten)
  5. Säädä esikatseluruutua ja tee tarvittavat muut säädöt (esimerkiksi kätisyyksien vaihto, värin vaihto)
  6. Tarkastele tuotetta eri kuvakulmista liikkumalla hitaasti puolelta toiselle
  7. Lopuksi tallenna kuva galleriaan ja liitä se tarjouspyyntöön

Lisätietoa Pro Studio -sovelluksesta

Apua sovelluksen käyttöön saat omalta myynnin yhteyshenkilöltäsi. Lisätietoa applikaation käytöstä ja referenssikuvia löydät Pro Studio -sovelluksen omalta verkkosivulta osoitteesta www.prostudio.fi.