Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin Ikkuna_Ukraina Kategoria: Yritys

Lammin Ikkunan tiedote Ukrainan tilanteeseen liittyen

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja kehittynyt aggressiivinen sota on ollut yllättävä tilanne meille kaikille. Tilanne on surullinen ja järkyttävä. Inhimilliset vaikutukset ovat ensisijaisesti mielissämme.

Lammin Ikkuna Oy on suomalainen perheyritys ja harjoittanut vientiä itään alkaen Venäjän kaupasta vuonna 1996. Olemme erittäin huolissamme tilanteesta ja pahoillamme yhteistyökumppaneidemme puolesta.

Vallitseva kriisitilanne on herättänyt suuria tunnereaktioita ja kysymyksiä niin oman henkilökuntamme kuin asiakkaidemme keskuudessa. Tällä hetkellä meillä ei ole vastauksia kysymyksiin, mutta haluamme myötäelää ukrainalaisten kärsimyksissä.

Kriisi Euroopassa vaikuttaa maailmanlaajuisesti yritysten toimitusketjuihin, materiaalien saatavuuteen ja energiahuoltovarmuuteen. Lammin Ikkuna Oy valmistaa tuotteensa Suomessa. Emme tuo Venäjältä valmistusmateriaaleja, mutta tiedämme, että osa tuotannossamme tarvittavien materiaalien valmistuksessa käytettävistä tavarantoimittajiemme jalostusketjun alkupään matalan jalostusasteen raaka-aineista voi olla peräisin Venäjältä tai Ukrainasta. Meillä ei ole välittömiä puutteita tarvitsemissamme materiaaleissa, ja toimitusvarmuutemme on hyvällä tasolla. Olemme jo koronan myötä pyrkineet ennakoimaan ja varautumaan mahdollisiin häiriöihin valmistusmateriaalien hankintaketjuissa.

Kriisin vaikutusten laajuuteen tai kestoon emme kykene antamaan ennusteita. Tuotteiden hintakehitykseen ja saatavuuksiin voi olla odotettavissa merkittäviä muutoksia kriisin pitkittyessä.

Tämänhetkiset vaikutukset Lammin Ikkunan liiketoimintaan

Sodan aiheuttamien toiminnallisten muutosten, rahoitusmarkkinoiden säännösten sekä länsimaiden asettamien pakotteiden myötä Lammin Ikkuna Oy on keskeyttänyt viennin Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Suora ja välillinen myynti on lopetettu seuraaville asiakkaille:

  • Kuka tahansa henkilö tai yhteisö, joka on EU:n, USA:n tai Iso-Britannian pakoteluettelossa
  • Yritykset, jotka ovat EU:n, USA:n tai Iso-Britannian pakoteluettelossa olevien henkilöiden omistuksessa tai heidän tunnistettavissa olevassa vaikutuspiirissä
  • Venäjän valtio tai valtiollinen instituutio

Seuraamme länsimaisten pakotteiden kehittymistä ja niiden noudattamista sekä täytäntöönpanoa. Toivomme kaikkea hyvää ja rohkeutta ukrainalaisille.

Lisätietoa:

Hannu Saarinen, toimitusjohtaja, 0500 496 886 tai hannu.saarinen@lammin.fi