Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Kategoria: Referenssit

Kanta- ja Päijät-Hämeen taloyhtiöreferenssejä

Lammin Ikkuna Oy on erikoistunut taloyhtiöiden ja pientalojen saneeraustoimintaan. Olemme yhtiön historian saatossa vuodesta 1969 lähtien toteuttaneet satojen kanta- ja päijät-hämäläisten kohteiden ikkuna- ja oviremontteja. Tässä blogissa muistellaan viittä hämäläistä taloyhtiökohdetta vuosilta 2004-2015. Mukana on yksityisessä omistuksessa olevia taloyhtiöitä sekä julkisia kiinteistöjä. Yksi kohteista on Museoviraston suojelema ja siksi erikoisempi projekti. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen ikkuna- ja oviremonteista vastaavat:

Virastokortteli (Lukiokatu 14-16), Hämeenlinna

Taloyhtion_ikkunaremontti_Hameenlinna_Virastokortteli_Lammin_Ikkuna_Oy

Hämeenlinnassa Lukiokadulla sijaitseva Virastokortteli on yksi Hämeenlinnan keskusta-alueen vanhimmista kiinteistöistä. Samankaltaisia vanhoja ja suojeltuja kohteita on pitkin kaupunkia. Hämeenlinnassa virastorakennusten huollosta vastaa Senaatti-kiinteistöt, jonka kanssa yhteistyössä tämänkin kiinteistön ikkunaremontti toteutettiin. Projektista vastasi Lammin Ikkunan projektipäällikkö Antti Juvonen. Kohteeseen valittiin suojelukohteisiin soveltuvat avattavat MSE-puuikkunat, jotka tehtiin kolme- ja neliosaisina (kuvassa kolmiosaisia). Ikkunoissa on Bioben korvausilmaventtiilit ja sälekaihtimet. Ikkunoiden alaulkopuitteissa on perinteistä tyyliä mukailevat ”ruunanhuulet”.

 • Saneerausvuosi: 2004
 • Kohdetyyppi: Taloyhtiön ikkunaremontti, Hämeenlinna
 • Asiantuntija: Antti Juvonen

As Oy Havinkartano, Riihimäki

As_Oy_Havinkartano_taloyhtion_ikkunaremontti_Lammin_Ikkuna

As Oy Havinkartano sijaitsee Riihimäellä osoitteessa Käräjäkatu 7. Kerrostalon ikkunaremontti toteutettiin vuonna 2008. Projektin vastaava asiantuntija oli pitkään taloyhtiöiden ikkuna- ja oviremonttien parissa työskennellyt Antti Juvonen. Havinkartanoon valittiin Lammin avattavat MSE-puuikkunat. Ikkunoiden väriksi valikoitui valkoinen. Suurin osa ikkunoista toimitettiin kaksiosaisina, tuuletusikkunalla varustettuina. Ikkunoissa on Bioben korvausilmaventtiilit, aukipitolaitteet ja sälekaihtimet.

 • Saneerausvuosi: 2008
 • Kohdetyppi: Taloyhtiön ikkunaremontti, Riihimäki
 • Asiantuntija: Antti Juvonen

As Oy Honkakaira, Lahti

As_Oy_Honkakaira_Kerrostalon_ikkunaremontti_Lammin_Ikkuna

As Oy Honkakaira on Lahdessa, Kiveriön kaupunginosassa, sijaitseva kerrostalo, joka on rakennettu vuonna 1965. Taloyhtiö löytyy osoitteesta Hirsimetsäntie 61. Tähän kohteeseen ikkuna- ja oviremontin vuonna 2012 toteutti meidän jo eläkkeelle jäänyt projektipäällikkö Markku Hallami. Projektissa vaihdettiin vanhojen tuotteiden tilalle nykyaikaiset Lammin avattavat MSEA puualumiini-ikkunat ja Lammin parvekeovet.

 • Saneerausvuosi: 2012
 • Kohdetyyppi: Kerrostalon ikkunaremontti, Lahti
 • Asiantuntija: Markku Hallami

Ilveskatu 2-6, Lahti

Ilveskatu 2-6, Lahti

Ilveskatu 2-6 kerrostalot ovat Lahden Talojen hallinnoimia vuokra-asuntokiinteistöjä Lahden Jalkarannassa. Kiinteistörypäs valmistui vuonna 1976 ja siinä on yhteensä 66 kerrostaloasuntoa. Kohteeseen vaihdettiin Lammin avattavat puualumiini-ikkunat ja parvekeovet. Kohde oli siitä mielenkiintoinen, että projekti meni alun perin silloiselle Fenestralle, joka kuitenkin ajautui konkurssiin ennen hankkeen alkamista. Tämän ikävän tapahtuman johdosta kohteeseen valittiin ikkunat ja ovet Lammilta. Asennuksen toteuttivat Lammin Ikkunan sopimusasentajat Lahden alueelta.

 • Saneerausvuosi: 2014
 • Kohdetyyppi: Kerrostalon ikkunaremontti, Lahti
 • Asiantuntija: Markku Hallami

Männistönrinteenkatu 16, Lahti

Lahden_talot_luhtitalon_ikkuna_ja_oviremontti_Lammin_Ikkunat

Tässä Lahden Kärpäsen kaupunginosassa 1991 valmistuneessa Lahden Talot Oy:n luhtitalokohteessa toteutettiin ikkunaremontti vuonna 2015. Kohde sijaitsee näyttävästi näköalarinteessä tarjoten hienot maisemat Ikkunoista ja parvekkeilta ulos katsottuna. Ikkunaremontin projektipäällikkönä toimi Lammin Ikkunan projektipäällikkö Markku Hallami. Kohteeseen vaihdettiin ikkunat ja kaikki ulko-ovet. Ulko-oviin valittiin iLOQ-lukitukset.

 • Saneerausvuosi: 2015
 • Kohdetyyppi: Luhtitalon ikkunaremontti, Lahti
 • Asiantuntija: Markku Hallami

Suunnitellaanko taloyhtiössäsi ikkuna- tai oviremonttia Hämeenlinnan tai Lahden seudulla?

Autamme mielellämme kaikenkokoisia taloyhtiöitä ikkuna- ja oviremontteihin liittyvissä asioissa. Paikalliset asiantuntijamme voi pyytää mukaan esimerkiksi yhtiökokoukseen esittelemään Lammin Ikkunan tuotteita, palveluja ja referenssejä. Tutustu myös meidän muihin taloyhtiöreferensseihin blogissamme. Yhteystiedot alueen edustajille löydät tämän kirjoituksen ylälaidasta, mutta voit jättää meille myös suoran tarjouspyynnön.