Lammin Signal Window® -erikoisikkuna verkkoyhteyksien ja kuuluvuuden parantamiseen

Lammin Signal Window® erikoisikkuna on markkinoiden ensimmäinen ja tutkituin signaaleja läpäisevä ikkuna. Signal Window® erikoisikkuna helpottaa jopa 400 kertaisesti* signaalien (2G, 3G, 4G/LTE ja 5G) pääsyä sisätiloihin, mikä parantaa matkapuhelimen kuuluvuutta sekä nettiyhteyksiä.

Signal Window® teknologia perustuu lasiin tehtävään ohueen kuviointiin, joka helpottaa signaalien pääsyä sisätiloihin ikkunan läpi. Tekniikkaa on testattu ja tutkittu mm. asiakkaiden, suomalaisten yliopistojen ja arvostettujen tutkimuslaitosten kanssa.

Signal Window® ei vaadi sähköä tai muuta energianlähdettä toimiakseen. Se ei myöskään eroa asennukseltaan tai käytettävyydeltään muista ikkunoista. Ikkunoissa käytetty Signal Window® tekniikka ei myöskään heikennä ikkunan U-arvoa (lämmöneristävyyttä). Energiatehokkaan rakentamisen hyödyt siis säilyvät, mutta signaalien laatu paranee.

*Suomessa yleisimmin käytetty MSEA-ikkuna on sisään aukeava, kaksipuitteinen, sivusaranoitu ikkuna, jonka sisäpuite on varustettu kaksinkertaisella lämpölasilla ja ulkopuite tasolasilla.

Miten Signal Window® toimii?

Signal Window® -teknologia perustuu yli 100 vuotta sitten keksittyyn ja toimivaksi todettuun tekniikkaan. Teknologiaa sovelletaan lämpöä eristäviin selektiivilaseihin.

Lasin pintaan on valmistettu kaistanpäästösuodatin muodostamalla lasin lämpöä eristävään, lämpösäteilyä peilaavaan sähköä johtavaan metallipinnoitteeseen hiuksen ohuita viivoja. Lasissa käytetty kuvio on kuin elektroninen piiri, jonka avulla muokataan tulevaa signaalia halutulla tavalla. Suodatuksella voidaan muokata (sana selektiivi poistettu) lasin taajuuskäyttäytymistä ja rajoittaa signaalin kaistanleveyttä halutulla tavalla.

Tarkemmin määriteltynä kyseessä on alipäästösuodatin (low-pass filter), joka päästää läpi matalataajuiset ja vaimentaa eli suodattaa korkeataajuiset signaalit. Signal Window® erikoisikkunan toimintaa voi verrata mikroaaltouunin oveen: oven suojaverkon toiminta on vain käännätetty päinvastaiseksi.

Ota yhteyttä!

Miten Signal Window® -erikoisikkunan toimivuus on testattu?

Ikkunoiden läpäisymittaukset on tehty omassa laboratoriossamme. Mittausmenetelmä on sama, jota yliopistot käyttävät rakennusten eri osien mittaamisessa.

Signal Window® -ikkunoita on testattu kattavasti myös LuxTurrim5G-hankkeessa. Keskeisimmät yhteistyökumppanit olivat Aalto Yliopisto, VTT, Tampereen teknillinen yliopisto sekä Nokia Bell Labs. Testauksiin on sisältynyt simulaatioiden ja laboratoriomittausten lisäksi kenttätestausta Nokia Bell Labsin tutkimustiloissa Espoon Karaportissa.

Lue lisää Signal Window® -tutkimuksesta!

Haluatko sinäkin nauttia pätkimättömistä yhteyksistä ja paremmasta kuuluvuudesta?

Tavanomaisissa ikkunoissa käytetään aina vähintään yhtä lämpöä eristävää selektiivilasia: mitä useampia selektiivilaseja ikkunoissa käytetään, sitä suurempi vaikutus niillä on ikkunoiden signaalien vaimennukseen. Signal Window® -ominaisuuden avulla et joudu tinkimään ikkunoiden toivotuista ominaisuuksista, kuten energiatehokkuudesta, mutta nautit paremmista yhteyksistä. Ominaisuus on saatavissa useimpiin Lammin ikkunoihin ja myös ovien lasituksiin.

Suosittelemme Signal Window® -erikoisikkunoita erityisesti rakennuksiin, joiden ulkovaipassa on käytetty signaaleja voimakkaasti vaimentavia materiaaleja. Lisäksi operaattorit suuntaavat tukiasemien antenneja uudelleen aika ajoin, minkä vuoksi Signal Window® erikoisikkunoita kannattaa sijoittaa jokaiseen huoneeseen.

Asiantuntijamme on apunasi jo suunnitteluvaiheesta lähtien, ja halutessasi hoidamme myös ikkunoiden mittauksen sekä asennuksen. Signal Window® -erikoisikkunat valmistetaan tilauksesta muutamassa viikossa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tai pyydä tarjous Signal Window® -erikoisikkunoista sekä niiden asennuksesta!

Mikäli haluat lisää tietoa Lammin Signal Window® -teknologiasta, voit ottaa yhteyttä tekniseen tuotepäällikköömme Tommiin (tommi.aulin@lammin.fi) tai tekniseen johtajaamme Henriin (henri.hilander@lammin.fi). 

Ota yhteyttä!