Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Henri Hilander_Uratarina_Lammin Ikkunat ja Ovet_1200 Kategoria: Uratarinat

Henri Hilander: 20 vuoden työura Lammin Ikkunalla

36-vuotias Lammin Ikkunan tekninen johtaja Henri Hilander on tehnyt noin 20 vuoden työuran yhtiössä. Innokas puuseppäopiskelija aloitti kesä- ja projektitöistä, minkä jälkeen pääsi toteuttamaan opinnäytetyön Lammin Ikkunalle. Henri on ehtinyt tehdä urallaan monenlaista aina tuotannon töistä kehittämiseen ja johtamiseen. Lisäksi hän on toiminut edustustehtävissä mm. Puutuoteteollisuuden asiantuntijaryhmässä. Henri arvostaa Lammin Ikkunalla mahdollisuutta monipuoliseen urakehitykseen ja hyvää työilmapiiriä.

  • Nimi: Henri Hilander
  • Ikä: 36
  • Asuinpaikka: Lammi
  • Titteli: Tekninen johtaja

Projektiopinnoilla ”jalka oven väliin”

Maastopyöräilyä ja moottoripyöriä harrastava Henri aloitti opintonsa Ammattiopisto Tavastialla Hämeenlinnassa vuonna 2000. Hän opiskeli koulun puuseppälinjalla ja haki kesätöihin Lammin Ikkunalle. vuoteen 2005 mennessä Henri ehti työskennellä monissa tuotannon tehtävissä, kuten ikkunapuitteiden kasauksessa, lasituksessa ja alumiinipuitelinjalla. Lisäksi hän teki jälkimarkkinointitöitä asennuskohteissa.

”16-vuotiaana soitin silloiselle tuotantojohtajalle Hannulle niin monta kertaa, että hän päätyi palkkaamaan minut kesätöihin. Tämä oli minulle todella tärkeä asia, sillä valtaosalla ikäisistäni ei vielä ollut tuona kesänä kesätöitä”, Henri muistelee.

Ammattikoulun jälkeen Henri pääsi opiskelemaan Lahden ammattikorkeakouluun, josta hän valmistui puutekniikan insinööriksi. Opintojen aikana hän oli mukana useassa eri projektissa sekä Lammin Ikkunalle että Jeld-Wenin ovitehtaalle. Henri pääsi aidoissa työelämän projekteissa mm. suunnittelemaan alumiinityöstöhallin layoutin, toteuttamaan väliovien lasitukseen liittyvän robottilinjan käyttöönoton ja kehittämään Lammin Ikkunan karmimaalaamon automatiikkaa.

”Projektien myötä opin näkemään eri työympäristöjä ja sain jalkaa paremmin oven väliin. Parasta projekteissa oli se, että ne olivat aitoja ja tarpeeseen tehtyjä. Niissä oli myös aito aikapaine, joka teki töistä sopivan haastavia”, Henri kertoo.

Henri_Hilander_Uratarina_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_800

Kiinnostuksen kohteena tuotekehitys

Henri toteutti insinöörityönsä Lammin Ikkunalle aiheenaan ”energiansäästöikkunan kehittäminen”. Projektin lopputuloksena syntyi nelilasinen Eko Watti -ikkuna, joka sai vuoden 2008 Kanta-Hämeen InnoSuomi-palkinnon. Kyseinen tuote on edelleen ikkuna-alalla parhaiten lämpöä eristävä avattava ikkuna.

”Lammin Ikkunalle tekemäni projektityöt kasvattivat minua paljon. Esimerkiksi Eko Watti -ikkunan kehittäminen kasvatti motivaatiota alaa ja yhtiötä kohtaan”, Henri sanoo.

Opinnäytetyön toteuttamisen jälkeen Henrin urapolku on ollut tuotekehityskeskeinen. Hän toimi pitkään yhtiön kehitysinsinöörinä vastaten mm. laatuasioista ja jälkimarkkinoinnista. Töiden ohella Henri suoritti sertifioidun rakennusten lämpökuvaajan tutkinnon. Nykyään Henri toimii yhtiön teknisenä johtajana vastaten tuotannon johtamisesta ja kunnossapidosta. Hänellä on myös työsuojelupäällikön rooli.

”Asiakaspalautteiden ja reklamaatioiden käsittely mahdollisti monta asiaa urani alkuvaiheessa. Opin paljon ihmisistä ja asiakaspalvelusta. Kymmenen vuoden aikana tuli käytyä useissa paikoissa ja paikkakunnilla, mitä ei olisi päässyt kokemaan ilman näitä työtehtäviä”, Henri muistelee.

Vuodesta 2013 lähtien Henri on ollut mukana Puutuoteteollisuuden ikkuna- ja ovivalmistajien teknisessä asiantuntijaryhmässä. Sitä kautta hän on päässyt vaikuttamaan alan tärkeisiin asioihin yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa, mikä on Henrin mielestä ollut antoisaa.

Henri_Hilander_Uratarina_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_600

Parasta Lammin arjessa on työporukka

Henrin urapolku Lammin Ikkunalla on ollut hyvin kasvujohteinen. Hänen mielestä työtehtävät tuotannossa, tuotannonsuunnittelussa ja asiakasrajapinnassa jälkimarkkinoinnin tehtävissä ovat antaneet hyvät lähtökohdat onnistua yhtiön johdossa. Henrin mukaan ”on helpompaa johtaa asioita, joita on aikoinaan itse tehnyt”.

”Monen urapolku täällä meillä on käynnistynyt tehtaan puolelta. Sieltä on päässyt töihin haastavampiin tehtäviin tai toimiston puolelle. Joka tapauksessa kehittymismahdollisuuksia on paljon”, Henri kertoo.

Tekninen johtaja tekee roolissaan töitä kaikkien Lammin Ikkunan työntekijöiden kanssa, oli kyse sitten tehtaan työntekijöistä, myyjistä tai tuotannonsuunnittelijoista. Yritykseen pääsee helposti sisälle ja apua saa aina.

”Ehdottomasti parasta meillä on työporukka. Tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa, ja ilmapiiri yleisesti on vastaanottavainen. Meillä työntekijä ei jää yksin”, Henri sanoo.

Haluaisitko osaksi Lammin arkea?

Lähetä meille lomakkeella avoin hakemus. Kerro meille, millaisista töistä olisit kiinnostunut ja katsotaan, millainen työnkuva voidaan sinulle rakentaa. Työt ovat pääsääntöisesti Lammin tai Kangasniemen tehtailla, mutta meiltä löytyy toimisto myös Espoosta. Tutustu myös avoimena oleviin työpaikkoihin.

Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa. Voit tutustua arkeemme kesän 2020 Instagram-kaappauksen julkaisuista ja somessa yleisesti hashtagilla #lamminarkea.

Lammin_Ikkunan_avoimet_tyopaikat