Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

EU_hankkeella_vauhtia_Lammin_Ikkunan_teknologiaosaamiseen_Vipuvoimaa_EUlta_2014_2020_banneri Kategoria: Ikkunat

EU-hankkeella vauhtia Lammin Ikkunan teknologiaosaamiseen

Lammin Ikkuna Oy on mukana Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020 -hankkeessa. Yhtiö vahvistaa saamallaan rahoituksella teknologiaosaamistaan eristyslasien paineenhallinnan osalta. Hanke toteutetaan 28.5.2019-31.5.2020 välisenä aikana.

Vuoden mittaisen hankkeen tavoitteena on kehittää ratkaisu eristävien lasien kaasutilan paineen tasaamiseksi rakennuspaikan korkeudella vallitsevaa ilmanpainetta vastaavaan tasoon. Tutkimusaihe on ajankohtainen, sillä Suomalaisessa rakentamisessa talojen, hotellien ja muiden rakennusten korkeus vain kasvaa kasvamistaan. Tämä osaltaan vaikuttaa ikkunoilta vaadittuihin ominaisuuksiin ja asennukseen.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 48.350 euroa, josta Lammin Ikkunan omavastuuosuus on 24.170 euroa. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 rakennerahasto-ohjelman kautta. Hanke toteutetaan omalla tutkimusprojektilla yhteistyöverkostojen tukemana.

Lisätietoa:

Hannu Saarinen, toimitusjohtaja, 010 8411 715 tai hannu.saarinen@lammin.fi

Vuodesta 1972 toiminut Lammin Ikkuna on yksi Suomen merkittävimmistä puusepänteollisuuden yrityksistä. Se tuottaa mittatilauksena kotimaisia ikkuna- ja ovituotteita kuluttajille, taloyhtiöille ja yrityksille. Suomen markkinoiden lisäksi yritys vie tuotteitaan muun muassa Ruotsiin ja Venäjälle. Lammin Ikkunan palveluksessa on noin 110 työntekijää. Yritys on tuonut markkinoille ensimmäisen ja tutkitusti toimivan signaali-ikkunan. www.lammin.fi

EU_hankkeella_vauhtia_Lammin_Ikkunan_teknologiaosaamiseen_Vipuvoimaa_EUlta_2014_2020_logot