Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Duplio Aalto - asuntomessukivitalo Tuusulassa Kategoria: Referenssit

Duplio Aalto – asuntomessukivitalo Tuusulassa

Duplio Aalto on Tuusulan asuntomessuille 2020 rakentunut Lammi-kivitalon puolikas. Asunnon omistaa nelihenkinen Aallon perhe, joka lähti paritaloprojektiin yhdessä naapurinsa kanssa. Kati ja Sami Aallolle on ollut tärkeää päästä vaikuttamaan rakennusprojektiin ja siinä tehtäviin valintoihin alusta lähtien. He ovatkin itse suunnitelleet mm. kodin sisustuksen. Projektissa on ollut mukana useita yhteistyökumppaneita, joista Lammin Ikkuna on toimittanut kohteeseen ikkunat ja ovet.

  • Rakennusvuosi: 2018-2020
  • Kaupunki: Tuusula
  • Kohdetyyppi: Omakotitalo, asuntomessukohde
  • Asiantuntija: Markku Veikkola

Duplio valittiin Tuusulan Asuntomessut 2020 -tapahtuman talotekniikan mallikohteeksi. Mallikohteen valinnasta vastasi Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL Ry. Lue lisää asuntomessujen tiedotteesta.

Pitkä projekti vaatii hyvät kumppanit

Taloprojekti lähti liikkeelle sopivan arkkitehdin löytämisestä. Yhteistyö aloitettiin Saika Designin Tiina Sainilan ja Mikko Kannisen kanssa. Kaikki arkkitehdit eivät halunneet sitoutua useamman vuoden pientalohankkeeseen, mutta Saika Designin asiantuntijat innostuivat projektista. Perhe jakoi riskiä arkkitehtitoimiston kanssa siten, että puolet suunnittelumaksuista sovittiin laskutettavaksi vain, jos suunnitelma valitaan asuntomessuille.

”Tässä taloprojektissa on päässyt käyttämään luovuutta. Käytimme itse paljon aikaa suunnitteluun ja sopivien kumppanien löytämiseen. Esimerkiksi sohvakangas on niinkin läheltä kuin Ranskasta”, Kati kertoo.

Alustavien suunnitelmien jälkeen alkoi talovalmistajien läpikäynti. Kodin toteuttajaksi valikoitui Lammi-Kivitalot, joka suostui ottamaan projektin vastaan huolimatta hankkeen haastavista erityispiirteistä. Aallon perheelle oli alusta alkaen selvää, että talosta pitää löytyä mm. leijuvat portaat, työpiste ja mahdollisimman tehokkaasti käytetyt neliöt. Myös ”tuplaharjakatto” nousi listalle.

”Aloitettiin siitä, että haluttiin pikkuisen lisää tilaa ja isommat huoneet lapsille. Käytettiin kaikki rakennusluvan alaiset neliöt ja poikkeusluvalla muutama lisää. Yläkerran työpiste on integroitu kaiteeseen, eikä siten tarvittu erillistä työhuonetta. Ei kuitenkaan tarvitse keittiönpöydällä töitä tehdä”, Kati naurahtaa.

Duplio Aalto_referenssi_Lammin Ikkunat_1
Duplio Aalto_referenssi_Lammin Ikkunat_2

Näyttävää arkkitehtuuria ja tehokasta sisustamista

Duplion osalta on ollut alusta lähtien tärkeää, miltä talo näyttää ulkoapäin. Esimerkiksi kylpyhuoneen ja olohuoneen ikkunat on aseteltu niin, että ne sointuvat julkisivun kanssa hyvin yhteen. Lisäksi Aallon perhe oli kiinnostunut signaali-ikkunoista, koska he halusivat varmistaa matkapuhelinten ja netin kuuluvuuden uudessa asunnossa mm. työntekoa varten.

”Lähikuukausina on harjoiteltu etätyötä oikein urakalla ja pari kertaa tehtiin täälläkin töitä rakennusaikana. Yläkerrassa on siistiä tehdä etätöitä, kun on isot ja näyttävät ikkunat”, Sami toteaa.

Signaali-ikkunoiden lisäksi Duplioon valittiin tuotteet, jotka vaimentavat ulkopuolelta kuuluvaa melua normaalia enemmän. Samin mukaan talossa olikin ”hiiren hiljaista” aina, kun koneet sammuivat rakennusprojektin aikana. Dupliossa on lisäksi mm. seuraavia Lammin tuotteita:

Duplio Aallon eteinen ja rappukäytävä_1
Duplio Aallon yläkerran eteinen ja rappukäytävä_2

Kotimaista tuotantoa ja asiantuntevaa palvelua

Perheelle oli selvää, että ikkunat ja ovet tulevat olemaan mustat. Ikkuna- ja ovivalintojen osalta Kati ja Sami olivat tutustuneet Lammin Ikkunan Markku Veikkolaan useamman kerran Espoon toimistolla ja rakennusmessuilla. ”Kemiat” kohtasivat heti ja yhteistyöhön päästiin nopeasti.

”Markku on tehnyt hyvää työtä. Hän kävi mittaamassakin ikkunat itse, mikä tuntui aluksi hassulta. Harvoissa organisaatioissa asiakkaan puolesta tulee asiantuntija paikalle. Tämä oli positiivinen yllätys”, Sami kertoo.

Lammin Ikkuna ja Lammi-Kivitalot tekevät tiivistä yhteistyötä rakennushankkeissa. Lammin Ikkuna on yrityksenä luotettu omakotiasujien, rakentajien ja mökkeilijöiden kumppani ikkuna- sekä oviasioissa.

”Selkein mielikuva oli, että Lammin Ikkuna on yrityksenä kotimainen. Ikkunavalintoihin vaikutti paljon Lammi-Kivitalojen suositukset. Asiat hoituivat hienosti ja tuotteet tulivat ajallaan. Saimme oman Grand Design -hetkenkin, kun isot ikkunat laitettiin paikoilleen”, Kati ja Sami muistelevat.

Duplio Aalto_lastenhuone 1
Duplio Aalto_lastenhuone 2

Lisätietoa Tuusulan asuntomessuista ja paritalo Dupliosta

Tutustu Duplion rakennusprojektiin Kati Aallon pitämästä Duplio-blogista ja Instagram-tililtä.

Duplio Aaltoon liittyviä kuvia ja muuta tietoa löytyy Lammi-Kivitalojen verkkosivuilta: https://www.lammi.fi/kivitalo/taloesittelyt/asuntomessut-2020/duplio-aalto

Katso myös video Tuusulan asuntomessuilta: Lammin Ikkunat ja Ovet Tuusulan asuntomessuilla 2020

Kuvat: Lammin Betoni / Lammi-Kivitalot

Duplio Aalto_kokemuksia Lammin Ikkunasta