Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Uratarina Bjarne Öhman_Lammin Ikkunat ja Ovet_myyntiedustaja Kategoria: Uratarinat

Bjarne Öhman: Pääkaupunkiseudun aito ikkuna- ja ovineuvos

Bjarne Öhman on yksi Lammin Ikkunan noin 30 myyntiedustajasta. Hän on pitkän uransa aikana tehnyt monenlaista aina ompelukoneiden myynnistä ja metallijulkisivurakentamisesta konsultointiin. Lammin ikkunoita ja ovia Bjarne on kaupannut erityisesti Helsingin kantakaupungin arvokiinteistöihin jo 90-luvulta lähtien. Mökkeilystä ja ralliurheilusta kiinnostunut Bjarne on siirtymässä eläkkeelle ja halusi jakaa uratarinansa kanssamme.

  • Nimi: Bjarne Öhman
  • Ikä: 71
  • Asuinpaikka: Espoo
  • Titteli: Projektipäällikkö, yrittäjä

Rautakaupasta ikkuna- ja ovineuvokseksi

71-vuotias Bjarne aloitti 15-vuotiaana työuransa Julius Tallbergin rautakaupasta Helsingin keskustassa. Bjarnea kiinnosti myyntityö ja yrittäjyys jo nuoresta pitäen, mikä ohjasikin hänen uravalintojaan vahvasti. Bjarne ehti nuoruusvuosien aikana tekemään mm. Singer-ompelukoneiden myyntiä ovelta ovelle, Suomen Värin värituotteiden myyntiä sekä aloittamaan 1977 vetämään isänsä perustamaa metalliverstasta vuoteen 1991 asti.

”1991 perustin nykyisen yritykseni Öhman Consulting Oy:n tarkoituksenani konsultoida suunnittelutoimistoja julkisivurakentamisessa. 1992 aloitin yhteistyön ikkunatehdas Hatrickin kanssa ja lähdin myymään puuikkunoita. Aloitin pienistä kohteista, kunnes siirryin vastaamaan kerrostalokohteiden ikkunaremonteista”, Bjarne muistelee.

Hatrickin lopettaessa puuikkunoiden myynnin oli Bjarnen etsittävä uusi päämies. Vuodesta 2010 alkaen ikkuna-asiantuntija onkin tehnyt yhteistyötä Lammin Ikkunan kanssa. Bjarne keskittyi ikkunaprojekteissa Helsingin kantakaupungin arvokohteisiin, joihin hän pääsi toimittamaan korkealuokkaisia, perinteikkäitä puuikkunoita.

”Sopivaa päämiestä etsiessä halusin löytää toimijan, joka pystyisi tarjoamaan asiakkailleni huippuluokan tuotteita. Tein yhteistyösopimuksen Lammin Ikkunan silloisen myyntijohtajan kanssa ja jatkoin puuikkunoiden myyntiä”, Bjarne kertoo.

Bjarnelle myönnettiin tammikuussa 2020 leikkisä ikkuna- ja ovineuvoksen titteli myyntiedustajien koulutuspäivillä Tallinnassa. Tittelillä haluttiin muistaa ikkuna-asiantuntijan pitkää uraa ja hienoja onnistumisia kerrostalosaneerausten saralla.

Ansioluettelossa isoja ja merkittäviä kohteita

Bjarnen ensimmäisten merkittävien kohteiden joukossa oli puolen korttelin kokoinen julkisivuikkunoiden uusimisprojekti, johon räätälöitiin massiivitammea olevat puuikkunat. Kyseisen kohteen asukkaat saivat kokea samassa projektissa kahden eri toimijan tuotteet ja palvelun: Nimittäin Skaala toimitti kohteeseen puualumiini-ikkunat sisäpihan puolelle. Bjarnen mukaan oli hauska vertailla, miten mm. projektiin liittyvä tiedottaminen ja toimitukset hoidettiin kilpailijan toimesta.

”Viimeisin kohteeni oli As Oy Runeberginkatu 32, jossa uusittiin koko talon ikkunat ja ovet. Ikkunat valmistettiin perinneikkunoina, joissa on kittilasitetut ja öljymaalatut ulkopuitteet. Projektin läpivieminen oli ammattimaista toimintaa kaikilta osapuolilta, mukaan lukien tuotanto, asennusryhmä ja yhteistyökumppanin julkisivurapparit. Työn valmistuttua sekä tilaaja että julkisivu-urakoitsija olivat tyytyväisiä ja kiittelivät projektin onnistumisesta”, Bjarne muistelee.

Samantapaisia kohteita on Bjarnen ansioluettelossa useita. Pääsääntöisesti hänen kohteisiin on toimitettu ikkunoita, mutta myös ovia – etenkin parvekeovia – on asennettu useaan kohteeseen. Suurimmat Bjarnen toteuttamat kohteet ovat olleet hintalapuiltaan 1.500.000 markkaa ja 500.000 euroa. Tässä muutama kuva ikkuna- ja ovineuvoksen toteuttamista kohteista:

Uratarina_Bjarne_Ohman_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_myyntiedustaja_3

Kuvassa Runeberginkadun kohde Helsingissä.

Uratarina_Bjarne_Ohman_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_myyntiedustaja_2

Kuvassa Ruoholahdenkadun kohde Helsingissä.

Uratarina_Bjarne_Ohman_Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_myyntiedustaja_4

Kuvassa Kasoorinkadun kohde Helsingissä.

Aktiivisuus, verkostoituminen ja onnistuneet projektit

Bjarnen mielestä merkittävimmät myynnin keinot ikkuna-alalla ovat myyjän oma aktiivisuus, verkostoituminen ja onnistuneet projektit. Hänen mukaansa onnistuneet ikkunaremontit ruokkivat yhteistyön syntymistä jatkossakin. Omista onnistumisista pitää uskaltaa puhua ja jakaa tietoa julkisesti.

”Kiersin aikanaan aktiivisesti suunnittelu- ja isännöintitoimistoja luoden suhteita. Minulla oli tapana laittaa parin kuukauden välein kirjettä tutuille toimijoille, minkä myötä sain joka kerta toista kymmentä tarjouspyyntöä. Ikkunabisneksellä tienaa, kun on itse aktiivinen”, Bjarne muistuttaa kollegoitaan.

Myyntiedustajan yhteistyö Lammin Ikkunan kanssa on sujunut yli 10 vuoden ajan. Lammin laadukkaat tuotteet ovat sopineet Bjarnen asiakaskunnalle hyvin. Hän haluaa korostaa myös Lammin Ikkunan tuotekehitystä, joka on tuonut markkinoille kaksi huipputuotetta: Signal Window antenni-ikkunat ja passiivirakentamiseen tarvittavat energiatehokkaat Eko Watti -ikkunat.

”Jos joku haluaa ryhtyä viitoittamalleni ladulle, voin lämpimästi suositella Lammin Ikkunaa yhteistyökumppaniksi. Yhtiöllä on hyvät tuotteet ja se on valmis tukemaan myyntiedustajiaan. Työ vaatii kuitenkin työtä, sillä laadukasta tuotetta ei voi vain jaella eteenpäin. Mottoni onkin ollut, että tuotteesta on löydettävä muitakin kilpailuetuja kuin hinta”, Bjarne sanoo.

Haluatko myyntiedustajaksi Lammin Ikkunalle?

Haluatko seurata Bjarnen jalanjäljessä pääkaupunkiseudun arvoasuntojen parissa? Vai oletko halukas hyödyntämään omia verkostojasi muualla Suomessa? Otamme jatkuvasti joukkoomme uusia myyntiedustajia ympäri Suomen. Jos kiinnostuit, tutustu myyntiedustajan tehtävään tarkemmin ja lähetä meille hakemus

Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_myyntiedustajaksi_Lammin_Ikkunalle_2020