Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Lammin_ikkuna_Aurinkosuojalasi Kategoria: Ikkunat

Auringonsuojalasilla pienennetään viilentämisen tarvetta

Kesän helteet voivat tehdä sisätiloista tukalan tuntuiset – erityisesti jos tiloissa on suuria ikkunapintoja. Onneksi auringonsuojalasi tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Hyvä lämmönhallinta onkin tärkeä osa energiatehokasta rakentamista ja tukee siten kestävää kehitystä. Erityisesti ikkunoiden kohdalla auringonsuojalasi on älykäs valinta, sillä se estää osan auringon lämpösäteilyn pääsystä tilaan ja luo miellyttävät oleskeluolosuhteet suurten ikkunapintojen äärellä, vaikka aurinko paistaisi kirkkaasti. Vähentämällä koneellisen viilentämisen tarvetta, kiinteistön energiankulutus pienenee. Lammin Ikkunat käyttää aurinkosuojaikkunoissaan ja terassinovissaan pääosin huippulaadukkaita Pilkington Suncool™ laseja.

Miksi valita ikkunoihin auringonsuojalasi?

  • Lisää käyttömukavuutta: Auringonsuojalasin tärkein tehtävä on vähentää auringon säteilyn aiheuttamaa sisätilojen lämpiämistä. Se voi vähentää lämpösäteilyn määrää  jopa 40 prosenttia verrattuna tavanomaisiin ikkunalaseihin. Näin ollen auringonsuojalasi mahdollistaa viileän sisäilman myös kuumina kesäpäivinä. Auringonsuojalasin avulla voidaan rakentamisessa käyttää suurempia ikkunapintoja ilman lämpöhaittaa, millä voidaan lisätä luonnonvalon määrää sisätiloissa.
  • Parantaa energiatehokkuutta ja tuo säästöjä: Auringonsuojalasi vähentää jäähdytyksen tarvetta ja säästää energiakustannuksia. Sen parempi lämmöneristyskyky, eli U-arvo auttaa säilyttämään viileyden sisätiloissa ja vähentää tarvetta käyttää koneellista viilennystä.
  • Vähentää UV-säteilyä ja häikäisyä: Auringonsuojalasi suojaa haitalliselta UV-säteilyltä sekä ihmisiä että esimerkiksi kodin tekstiilejä. Se voi vähentää UV-säteilyn määrää jopa 50 prosenttia verrattuna tavallisiin ikkunalaseihin. Auringonsuojalasi vähentää myös häikäisyä sisätiloissa, mikä parantaa oleskelumukavuutta ikkunapintojen äärellä kirkkaina päivinä. 

Käytännössä auringonsuojalasi on kestävä ratkaisu, joka ei vaadi erillisiä kalvoja tai erikoishuoltoa. Se säilyttää ominaisuutensa koko ikkunan käyttöiän ajan. Pilkington Suncool™ laseihin voidaan myös yhdistää itsepuhdistuva Pilkington Activ™, sekä huurtumista estävä Pilkington Anti-condensation ominaisuus. Luonnollisesti aurinkosuojalasin saa myös laminoituna turvalasina. Pilkington Suncoolista on olemassa myös OpticWhite-versio, jolla voidaan rajoittaa huoneeseen tulevaa auringon lämpöenergiaa jopa 15-30% eristävyydeltään vastaaviin lämmöneristyslaseihin verrattuna ilman mainittavaa tummentumista/vihertymistä.

Lue lisää Lammin Ikkunoiden lasitusvaihtoehdoista täältä.

Lammin_ikkuna_aurinko

Auringonsuojalasin saa myös parvekkeenoveen

Lammin ikkunoihin ja parvekeoviin on monipuolisesti saatavilla auringonsuojalasit. Suosittelemme auringonsuojalasia etenkin rakennuksen etelän ja lännen puoleisille seinustoille, joissa lämpöhaitta on yleensä suurin.

Auringonsuojalasi soveltuu kaikenlaisiin rakennuksiin, sekä yksityisiin että julkisiin. Kun suunnittelet ikkunaremonttia tai uuden kiinteistön rakentamista harkitse auringonsuojalasin käyttöä. Se on kustannustehokas ratkaisu, jolla on pienet elinkaarikustannukset ja lämpenevissä kesissämme suuret hyödyt. Investoimalla auringonsuojalasiin voi parantaa kiinteistön viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta.

Tutustu Lammin Ikkunoiden tuotteisiin ja pyydä tarjous!

Lammin Ikkuna Oy_aurinkosuojalasi_pyydä tarjous