Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Artturi Hautamäki_Monipuolinen ja sopivan haastava työnkuva_uratarina_2 Kategoria: Uratarinat

Artturi Hautamäki: Monipuolinen ja sopivan haastava työnkuva

Artturi Hautamäki on työskennellyt Lammin Ikkunalla useassa eri roolissa niin tuotannon kuin sen suunnittelun puolella. Ura ikkunalla lähti liikkeelle kesä- ja tuntitöistä opintojen ohella. Nykyään Artturi toimii tuotannonsuunnittelijana vastaten mm. ikkunoiden suunnittelusta, materiaalitilauksista ja tuotantohenkilöstön luotsaamisesta. Hän on päässyt myös kehittämään Lammin Ikkunan tuotantotoimintaa. Artturin mielestä parasta työssä on ollut monipuolisuus ja sopivan haastava työnkuva.

  • Nimi: Artturi Hautamäki
  • Ikä: 26
  • Asuinpaikka: Lammi
  • Titteli: Tuotannonsuunnittelija

Ylioppilaasta insinööriksi, ikkunoiden kokoonpanijasta tuotannonsuunnittelijaksi

Artturi valmistui ylioppilaaksi vuonna 2013. Hän on opiskellut insinööriksi Lahden ammattikorkeakoulun materiaali- ja prosessitekniikan koulutusohjelmassa, pääaineenaan puutekniikka. Työuralle on mahtunut jo nuoreen ikään verrattuna monia työpaikkoja.

”Armeijan jälkeen pidin pari välivuotta ja tein vuokrafirman kautta hommia eri paikoissa. Lopulta pääsin insinöörikouluun ja aloitin kesätyöt Lammilla. Siitä se sitten lähti”, Artturi muistelee.

Nuori insinööri aloitti ensin Lammin ikkunatehtaan puitelinjalla, mistä hän pääsi sittemmin tutustumaan yhtiöön ja vanhempiin työntekijöihin. Ensimmäisen kesän jälkeen Artturi jatkoi töitä opintojen ohella mm. pakkaamossa ja sovituksessa. Hän pääsi kokeilemaan eri tehtäviä ja pitikin tätä yhtenä parhaista puolista tuotannossa: Ei tarvitse tehdä koko työuraa yhdellä pisteellä, vaan voi kokeilla kaikenlaista.

”Syksyllä 2018 toimitusjohtaja Hannu soitti ja kysyi minua erikoispuusepän tehtäviin. Vaikka kerroin kolaroineeni koulun CNC-koneen, oli toimitusjohtaja sitä mieltä, että kantapään kautta saatu oppi on paras oppi”, Artturi naurahtaa.

Hiljalleen Artturi alkoi tehdä enemmän ja enemmän tunteja tuotannonsuunnittelussa. Hän sai kuukauden intensiiviperehdytyksen nykyisiltä suunnittelijoilta keväällä 2020, minkä jälkeen hän hyppäsi kokonaan uuteen tehtävään. Nyt Artturilla on vakituinen työpaikka tuotannonsuunnittelijana Lammin tehtaalla. Tehtävässä hän mm. suunnittelee ikkunatuotantoa, tekee materiaalihankintoja ja ohjaa tuotantohenkilöstön arkista toimintaa. 

Artturi Hautamäki_uratarina_Lammin Ikkuna

Jatkuvan kehittämisen malli motivoi ja kannustaa

Lammin Ikkunalla on jatkuvan kehittämisen malli, jossa kaikki – niin tuotannon työntekijät kuin toimihenkilöt – voivat tehdä aloitteita yhtiön toiminnan kehittämiseksi. Yrityksessä on ohjelman ansiosta mm. kehitetty tuotantolinjoja tehokkaampaan suuntaan. Myös Artturi on päässyt tekemään kehitysehdotuksia ja saanut vietyä niitä käytäntöön.

”Tuotannon puolella ollessani kehitin työkaverini kanssa työstökoneeseen uuden työstöalustan, jonka avulla erikoisikkunoiden teko nopeutui huomattavasti. Lisäksi pääsin tehostamaan tuotannonsuunnittelua pienellä koodausprojektilla, jonka myötä mm. suunnitteludokumenttien käsittely nopeutui ja tulostus vähentyi. Eräs tuotannon työntekijä sai toistatuhatta euroa bonusta sähköä säästävästä kehitysehdotuksesta tuotannossa. Tällaiset asiat motivoi ja kannustaa miettimään omaa työtään uusiksi”, Artturi kertoo.

Artturilla on takanaan useita mielenkiintoisia ikkunaprojekteja. Eräässä projektissa hän oli mukana rakentamassa ainutlaatuisia ovaaleja ikkunoita. Lisäksi Artturi on saanut olla tekemässä pyöreitä ja moniosaisia ikkunoita. Hän muisteli erityisesti Turun yliopistolle ja Keravanjoen monitoimitaloon menneitä erikoistilauksia.

”Eri tehtävien tekeminen, monenlaisen osaamisen kartuttaminen ja toiminnan kehittäminen ovat olleet minusta parhaita puolia Lammilla. Erikoisprojekteissa olen oppinut valtavasti ikkunoista ja rakennusalasta yleisestikin”, Artturi toteaa.

Artturi Hautamäki_uratarina_Lammin Ikkuna_2

Työn parhaat puolet Lammin Ikkunalla

Lammilla pidetään yllä säännöllistä tyhytoimintaa. Esimerkiksi toimihenkilöt viettävät vuosittain yhden päivän Vierumäellä kuntoilun ja kuntotestien merkeissä. Koko henkilöstön yhteisiä tilaisuuksia ovat mm. pikkujoulut ja kesätapahtumat. Yhteisiä tapahtumia on vähennetty toistaiseksi koronatilanteen takia.

”Vuoden 2019 talvella meillä oli kova meininki, kun järjestimme henkilöstön yhteiset pilkkikisat. Kisan voitti jälkimarkkinoinnista vastaava Esa, joka veti ylös kolme kiloa pieniä ahvenia”, Artturi muistelee.

Ikkunatehtaalla on hyvä henki ja kaikki ovat valmiita auttamaan uusia työntekijöitä. Vanhemmilta asiantuntijoilta saa apua kaikenlaisissa tilanteissa, oli kyse sitten tehtaan puolen tehtävistä, tuotannonsuunnittelusta tai myynnistä.

”Ensimmäinen kesä Lammilla meni jännittäessä, mutta pääsin talon tapoihin sisälle nopeasti. Minut otettiin hyvin vastaan ja sain apua vanhemmilta työntekijöiltä. Vaikka virheitäkin sattui, kaikki ymmärsivät tämän ja niistä opittiin”, Artturi muistelee ensimmäisiä kuukausiaan Lammin Ikkunalla. 

Haluaisitko osaksi Lammin arkea?

Otamme vastaan avoimia hakemuksia ympäri vuoden. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat. Työt ovat pääsääntöisesti Lammin tai Kangasniemen tehtailla, mutta meiltä löytyy toimisto myös Espoosta. Tutustu myös avoimena oleviin työpaikkoihin.

Lisätietoa meistä löydät mm. Facebookista, Youtubesta ja Instagramista. Tutustu arkeemme kesän 2020 Instagram-kaappauksen julkaisuista ja somessa yleisesti ottaen hashtagilla #lamminarkea. 

Lammin_Ikkunan_avoimet_tyopaikat