Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Antibakteeriset ikkunat ja ovet_Lammin ikkunat ja ovet_banneri Kategoria: Ikkunat, Ovet

Antibakteeriset ikkunat ja ovet

Koronavirus on muuttanut niin tavallisten ihmisten arkista elämää kuin yritysten työntekijöiden tapoja hoitaa asiakaspalvelua. Kaupoissa näkee tällä hetkellä käsidesitolpat sisäänkäynneillä, kaikilla asiakkailla ja työntekijöillä maskit kasvoilla sekä monenlaisia läpinäkyviä suojalevyjä kassatyöntekijöiden suojana. Myös ostoshihnojen päihin on rakennettu suojalevyt asiakkaiden välille viruksen leviämisen estämiseksi.

Vastaiskuna koronavirukselle Lammin Ikkunalta saa nyt myös antibakteerisia ikkunoita ja ovia. Näille tuotteille on ominaista kaksi asiaa: Tartuntatautien leviämistä ehkäisevät antimikrobiset lasit ja antibakteeriset helat. Kerromme tässä blogissa hieman tarkemmin, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja miten sinä voit saada tällaiset tuotteet itsellesi. Lasi- ja painikeratkaisut ovat Pilkingtonin ja Abloyn käsialaa. Ota huomioon, että tässä tekstissä esitetty antibakteerinen ikkuna (ja ovi) ei ole sataprosenttinen suoja viruksia ja muita tartuntatauteja vastaan.

Antimikrobinen lasi ikkunoihin ja oviin

Pilkingtonin antimikrobinen lasi on nimeltään Pilkington SaniTise™. Lasiin kehitetty pinnoite antaa pinnalle antimikrobisia ominaisuuksia, jotka auttavat ehkäisemään virusten tartuntariskiä. Lasia voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa ikkunoissa. Ikkunoiden lisäksi ratkaisu sopii mm. seinälasituksiin, työtasoihin, kalusteisiin, lasisiin julkisivuihin ja tilanjakajiin. Lasi soveltuu hyvin mm. kosketukselle alttiisiin paikkoihin kauppoihin, sairaaloihin, oppilaitoksiin ja hotelleihin. Lammin Ikkunalla kyseinen lasi voidaan valita tavanomaisten lasiratkaisujen sijasta mihin tahansa ikkunaan. Lisäksi lasia voidaan käyttää ovissa, joissa on lasipintoja (esimerkiksi kokolasiset Lammin parveke- ja terassiovet).

SaniTise™-lasien toimivuus perustuu auringonvalolla tai keinotekoisella UV-valolla aktivoituvaan teknologiaan. Kun lasi aktivoituu valosta, se säilyttää virustorjuntaominaisuutensa jopa kahden tunnin ajan myös pimeässä. Testien perusteella lasissa oleva pinnoite voi kaksinkertaistaa UV-desinfioinnin vaikutukset. Lasi voidaan myös karkaista tai laminoida eli se sopii monenlaisiin kohteisiin. Ratkaisu sopii muokattavuutensa takia hyvin myös turvalasiksi paikkoihin, joissa on korkeammat vaatimukset henkilöturvallisuudelle (esimerkiksi lasiovet kerrostaloissa, törmäysvaarassa olevat lasiovet ja ikkunat).

Tutustu lasiratkaisuun ja sen toimivuuteen tarkemmin Pilkingtonin verkkosivuilla: https://www.pilkington.com/fi-fi/fi/tuotteet/tuotteen-hyodyt/health-applications/pilkington-sanitise

Antibakteeriset ikkunat ja ovet_Lammin Ikkunat ja Ovet

Antibakteeriset painikkeet ja helat

Ovissa ja ikkunoissa käytettäviksi painikkeiksi ja heloiksi voi valita Abloy Active -ratkaisun. Esimerkiksi ovien painikkeet ovat otollisia alustoja tautien leviämisessä, kun ihmiset avaavat ovia päästäkseen sisätiloihin. Active-painikkeiden antimikrobinen vaikutus perustuu painikkeissa käytetyn pinnoitteen sisältämään hopeaan, jolla on todettu olevan bakteereja tuhoavia ominaisuuksia. Active-ominaisuus on oletuksena kaikissa Abloyn maalatuissa heloissa, joiden vakiovärit ovat valkoinen, alumiininharmaa, musta ja graphite.

Active-pinnoitteen toimivuutta on testattu laboratoriotutkimuksilla, joiden mukaan teknologia tehoaa yli 95 prosenttisesti useita eri tauteja vastaan. Valitsemalla Active-pinnoitteiset painikkeet ja helat Lammin ikkunoihin ja oviin voit edesauttaa terveyttäsi sekä estää mahdollisten tartuntatautien siirtymisen eteenpäin. Koska ominaisuus on oletuksena vakiovärisissä Abloyn heloissa, on ratkaisu myös kustannuksiltaan järkevä vaihtoehto. Abloy korostaa, että käytön osalta paras lopputulos saadaan, kun muistetaan myös pestä pinnat säännöllisesti.

Lisätietoa ratkaisusta ja testituloksista löydät Abloyn verkkosivuilta: https://www.abloy.com/fi/tuotteet/abloy-active/

Lammin_antibakteeriset_ikkunat_ja_ovet_Abloyn_helat_2020

Miten tilata antibakteerinen ikkuna tai ovi?

Pientalo-omistajan näkökulmasta lasiratkaisu edellyttää erillistä tilausta. Antimikrobinen lasi on tällä hetkellä erikoistuote, eikä sitä voi valita suoraan verkkokaupasta tilattaviin ikkunoihin tai oviin. Mikäli olet kiinnostunut ratkaisusta, ota yhteyttä suoraan Lammin Ikkunan myyntiin tarjouspyynnöllä. Voit toki tehdä ostoskorin valmiiksi verkkokaupassa ja esittää sen asiantuntijalle keskustelun pohjaksi.

Jos olet yritys-, julkis- tai taloyhtiökohteen edustaja, pyydä suoraan tarjous Lammin Ikkunan myynniltä. Asiantuntijamme auttavat viemään asiaa eteenpäin, suunnittelemaan projektia ja valitsemaan sopivat antibakteeriset tuotteet. Tarjouspyynnöissä asian voi mainita esimerkiksi tekstillä ”Lammin Ikkunat tai ovet antibakteerisilla pinnoitteilla”.

Kuvat: Lammin Ikkuna Oy / Pilkington / Abloy

Antibakteeriset ikkunat ja ovet_Lammin Ikkunat ja Ovet_2