Blogi

Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Anniina Lahti_taloushallinnon kesätyö_Lammin Ikkuna_2 Kategoria: Uratarinat

Anniina Lahti: Matkalla taloushallinnon ammattilaiseksi

Anniina Lahti työskenteli Lammin Ikkunalla kahden kesän ajan kauppatieteiden opintojen ohella. Lappilaisilla juurilla varustettu Anniina pääsi kesätöissä kartuttamaan osaamistaan talous- ja palkkahallinnon saralla sekä oppimaan talouden pyörittämistä yrityksessä. Anniina halusi kannustaa taloushallinnon opiskelijoita hakemaan kesätöihin Lammin Ikkunan talousosastolle oman uratarinansa kautta.

  • Nimi: Anniina Lahti
  • Ikä: 24
  • Asuinpaikka: Lahti
  • Titteli: Taloushallinnon assistentti

Kesätöitä päätoimisen opiskelun ohella

Anniina Lahti opiskelee parhaillaan kauppatieteitä Turun yliopistossa. Hän valmistuu toukokuussa 2021 kauppatieteiden maisteriksi laskentatoimesta. Nuori nainen on myös ansioitunut salibandyn saralla ja onkin pelannut LASBissa usean vuoden ajan. Tulevana syksynä Anniinaa odottaa uudenlaiset haasteet opintojen saralla, sillä hänellä on jo jatko-opiskelupaikka Tampereen yliopistossa hallintotieteiden maisteriksi tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelmassa.

Anniina etsi pari vuotta sitten opintojaan vastaavaa kesätyötä asuinpaikkansa lähiseudulta. Silmiin pisti myös Lammin Ikkuna, joka ei silloin vielä ollut laittanut taloushallinno assistenttin paikkaa yleiseen hakuun. Kuitenkin ”aikainen lintu madon nappaa”, vai miten sitä sanotaan?

”Kiinnostuin Lammin Ikkunasta työpaikkana, kun etsiskelin kesätyöpaikkaa tulevalle kesälle ja googlailin alueella toimivia yrityksiä. Lammin Ikkunan nettisivut mahdollistivat avoimen hakemuksen täyttämisen, jolloin päätin hakea yritykseen töihin, vaikka heillä ei ollut tuolloin vielä edes paikkaa auki. Minun onnekseni he eivät olleet vielä ehtineet laittaa työpaikkailmoitusta esille, mutta heillä oli tarvetta taloushallinnon työntekijälle. Lopulta pääsin kuin pääsinkin haastattelun jälkeen nappaamaan työpaikan”, Anniina muistelee.

LASB_edustus_naiset_Anniina_Lahti_Uratarina_Lammin_Ikkuna_Oy

Monipuolista tehtävää taloudenpidon saralla

Lammin Ikkunan talousyksikkö käsittää kaksi henkilöä, controllerin ja talousjohtajan, jotka hoitavat kaiken yhtiön talous- ja palkkahallinnon nykyaikaisilla ohjelmistoilla. Taloushallinnon kesätyöntekijä pääsee meillä tekemään aitoja talous- ja palkkahallinnon avustavia töitä laidasta laitaan.

”Lammin Ikkuna oli minulle ensimmäinen taloushallinnon työpaikka ja viihdyin yrityksessä kahden kesän verran. Taloushallinnossa työskennellessä ehdottomasti parasta oli se, että siellä pääsi oikeasti oppimaan ja tekemään todella monipuolisesti eri asioita. Olen kuullut monilta kavereilta, että kesätyö voi olla pelkkää osto- tai myyntilaskutusta, jolloin kesä voi käydä pitkäksi, mutta Lammilla tilanne oli täysin eri”, Anniina kertoo.

Taloushallinnon tehtäviin perehdyttämisestä huolehtii talousyksikkömme controller Tuomas, joka vastaa mm. yhtiön myyntilaskutuksesta. Toimiva perehdyttäminen on tärkeä osa Lammin Ikkunan yrityskulttuuria, mikä näkyy niin tehtaan puolella kuin toimistolla. Meillä työntekijä ei jää yksin ja kysymään kannustetaan aina, kun haasteita ilmenee. Talous- ja palkkahallinnon parissa työskentelevä on koko yhtiön toiminnan keskiössä: Yksikössä pääsee tekemään yhteistyötä tehtaan työntekijöiden, asiakkaiden, alihankkijoiden ja muiden toimihenkilöisen kanssa. Tästä on ollut hyötyä Anniinalle jo nyt.

”Tarvitsen tämän hetkisessä työssäni tilintarkastajana päivittäin Lammin Ikkunalla oppimiani taitoja. Lisäksi työyhteisövalmiuksiani yrityksessä kehitti se, että yrityksessä taloushallinto teki kiinteää yhteistyötä myynnin ja tuotannon kanssa”, Anniina kiittelee.

Anniina_Lahti_Uratarina_Lammin_Ikkuna_Oy_2

Joustava ja lämminhenkinen työpaikka

Anniina piti Lammin Ikkunan kesätyössä arvossa eritoten joustavuutta ja työporukan rentoa ilmapiiriä. Eniten kahvitaukoja Anniina vietti muiden toimihenkilöiden, kuten myyjien ja tuotannonsuunnittelijoiden, kanssa.

”Itse tykkäsin erityisesti työn monipuolisuudesta ja siitä, että tarvittaessa työpaikka jousti, mikäli olin menossa esimerkiksi käymään vanhempieni luona Lapissa. Työyhteisö oli lämminhenkinen ja parhaina muistoina tulee mieleen työporukan kanssa vietetyt aamun ja iltapäivän kahvihetket, joissa oli monesti hymy herkässä tarinoita ja vitsejä kunnellessa”, Anniina muistelee.

Tuleva kauppatieteiden maisteri suosittelee Lammin Ikkunaa työnantajaksi taloushallinnon opiskelijalle monesta syystä. Esimerkkinä Anniina nostaa esiin monipuoliset työtehtävät. Monipuolisuudesta puheen ollen, kannattaa käydä tutustumassa Anniinan työpäivien kuulumisiin Lammin Ikkunan Instagramissa kohokohdasta Kesäkaappaus.

”Suosittelisin Lammin Ikkunaa työnantajaksi ehdottomasti sen vuoksi, että siellä pääsee aidosti oppimaan ja työntekijälle annetaan vastuuta. Työ taloushallinnossa ei ole missään nimessä yksitoikkoista, vaan se antaa erinomaiset eväät tulevaisuutta varten. Lisäksi toimistolla käytössä ollut liukuva työaika mahdollisti sen, että ehti nauttimaan myös aurinkoisista kesäilloista”, Anniina kertoo.

Tutustu muihin uratarinoihin ja lähetä hakemus haluamaasi työtehtävään Meille töihin -sivulla. Jos et löydä sinua kiinnostavaa työpaikkaa, pistä ihmeessä tulemaan avoin hakemus ja kerro meille, millaisia tehtäviä etsit.

Kuvat: Anniina Lahti / LASB

Lammin_Ikkunat_ja_Ovet_myyntiedustajaksi_Lammin_Ikkunalle_2020 (1)