Energiatehokas rakentaminen on mahdollista myös ilman kuuluvuusongelmia

Energiatehokas rakentaminen on nykypäivää. Energiatehokkuuden huomiointi rakennusmateriaaleissa ja -tekniikoissa tuo mukanaan useita hyötyjä, kuten ekologisuus, lämmityskulujen pienentyminen ja liikennemelun vähentyminen.

Energiatehokkaan rakentamisen hyötyjen ohella on kuitenkin havaittu myös uudenlaisia haasteita: puhelimen huono kuuluvuus, mobiiliverkkoyhteyden toimintahäiriöt ja signaalien heikko laatu. Uudet, energiatehokkaat rakennusmateriaalit blokkaavatkin kylmän ilman, kosteuden ja metelin lisäksi ulkopuolelleen myös matkapuhelintaajuudet (2G, 3G, 4G/LTE, 5G).

Me Lammin Ikkunat Oy:llä olemme kehittäneet kotimaisen, kustannustehokkaan ratkaisun tähän ongelmaan: Lammin Signal Window® -teknologiaominaisuuden, joka auttaa matkapuhelinsignaaleja läpäisemään olosuhteista riippuen ikkunat jopa 400 kertaa tehokkaammin, kuin mitä ne läpäisevät nykyaikaiset tavalliset ikkunat.*

Miten Lammin Signal Window® toimii?

Lammin Signal Window® -ikkunat ovat optimoitu rakenteensa ja lasituksensa puolesta siten, että matkapuhelinverkkojen taajuudet läpäisevät ne tehokkaammin. Teknologiaominaisuus on täysin passiivinen: se ei vaadi toimiakseen sähköä tai muuta energianlähdettä.

Lammin Signal Window® -teknologiaominaisuus ei myöskään heikennä ikkunan U-arvoa. Energiatehokkaan rakentamisen kaikki hyödyt siis säilyvät, mutta signaalien laatu ja matkapuhelinten kuuluvuus paranee. Ominaisuus voidaan asentaa lähes kaikkiin Lammin ikkunamalleihin, joten ikkunoiden tyyli- tai tarveominaisuuksista ei tarvitse tinkiä.

Kun Lammin Signal Window® -teknologiaominaisuus on asennettu ikkunoihin, se ei vaadi huoltoa eikä eroa käytettävyydeltään tai ulkonäöltään tavallisista ikkunoista. Lammin signaali-ikkuna on kustannustehokas, ekologinen ja vaivaton tapa puhelimen huonon kuuluvuuden ja heikkojen mobiiliverkkoyhteyksien parantamiseen. 

Ota yhteyttä!

Lammin Signal Window® -ikkunoiden edut pähkinänkuoressa:

  • Sopivat kohteeseen kuin kohteeseen: teknologiaominaisuus voidaan asentaa lähes kaikki Lammin ikkunamalleihin ja toiminta ei ole riippuvainen operaattoreista.
  • Ekologisuus: teknologiaominaisuus ei kuluta lainkaan energiaa eikä vaikuta ikkunoiden energiatehokkuuteen.
  • Kustannustehokkuus: ikkunat eivät vaadi sähköä tai muuta energianlähdettä toimiakseen, eivätkä ne vaadi lainkaan huoltoa.
  • Huolettomuus: ikkunat eivät eroa asennukseltaan, ulkonäöltään tai käytettävyydeltään tavallisista ikkunoista.

*Suomessa yleisimmin käytetty MSEA-ikkuna on sisään aukeava, kaksipuitteinen, sivusaranoitu ikkuna, jonka sisäpuite on varustettu kaksinkertaisella lämpölasilla ja ulkopuite tasolasilla.

Ota yhteyttä!

Paras lopputulos saavutetaan huolellisella suunnittelulla

Harvoin voidaan varmuudella sanoa, mistä suunnasta matkapuhelinverkon signaalit läpäisevät rakennuksen ulkoseinät ja lisäksi operaattorit saattavat muuttaa signaalien suuntaa. Tästä syystä suosittelemme Signal Window®:n käyttöä kaikissa rakennuksen ikkunoissa parantamaan matkaviestinsignaalien läpäisyä.

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä ja ennakkosuunnittelemaan kanssamme ikkunoiden sijoittelun. Signal Window® -ikkunoiden sijoittelussa voidaan huomioida esimerkiksi rakennuksen ympäristöä, geometriaa, ulkoseinien rakennusmateriaaleja ja signaalien mahdollisia tulokulmia.

Lammin Signal Window® -ikkuna on tällä hetkellä tarjolla olevista vaihtoehdoista edullisin ratkaisu matkapuhelinkuuluvuuden ja mobiiliverkkoyhteyksien parantamiseksi. Ratkaisun ainoa kustannus muodostuu teknologiaominaisuuden asennuksesta ikkunoihin: tämän jälkeen ikkunat ovat täysin huoltovapaat eivätkä ne vaadi minkäänlaista energianlähdettä toimiakseen.

Ikkunoiden ja ovien laajasta valikoimasta sekä ominaisuuksista johtuen signaali-ikkunoiden hintaeroa verrattuna tavallisiin ikkunoihin on haastavaa määritellä täsmällisesti. Olohuoneen normaalin, valmiiksi asennetun ikkunan kokonaishinnasta signaali-ikkunan hintaero voi olla noin 5 %. Ota yhteyttä ja kerro lisää kohteestasi, niin laskemme sinulle tarjouksen signaali-ikkunoista.

Mikäli haluat lisää tietoa Lammin Signal Window® -teknologiasta, voit ottaa yhteyttä tekniseen tuotepäällikköömme Tommiin (tommi.aulin@lammin.fi) tai tekniseen johtajaan Henriin (henri.hilander@lammin.fi).

(Kuva: Lammin Betoni / Lammi-Kivitalot)

Ota yhteyttä!