Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Suosituimmat ikkunavalmistajat Suomessa

Julkaistu13.10.2020

Suosituimmat ikkunavalmistajat Suomessa ovat Lammin Ikkuna, Alavus Ikkunat, Piklas, Karelia-Ikkunat, Kaskipuu, Fenestra, Skaala IFN ja Pihla Group (Tiivi). Näiden lisäksi on pienempiä ikkuna- ja ovivalmistajia, jotka tekevät tuotteita lähinnä käsityönä.

Listasimme alle Suomen suosituimmat ikkunavalmistajat ja kokosimme keskeisimmät tiedot kustakin toimijasta. Listasimme mukaan sekä suomalaiset ikkunatehtaat että ulkomaalaisessa omistuksessa olevat yhtiöt, joilla on tehtaat Suomessa. Kaikki alla olevat taloustiedot perustuvat vuoden 2019 toteutuneisiin tilinpäätöslukuihin.

Suomalaisten omistamat ikkunavalmistajat

Viisi luettelemistamme ikkunavalmistajista ovat suomalaisten omistuksessa (ikkunavalmistajat Suomi). Nämä yhtiöt ovat Lammin Ikkuna, Alavus Ikkunat, Piklas, Karelia-Ikkunat ja Kaskipuu. Alla lisätietoa näistä yhtiöistä:

Lammin Ikkuna

Yhtiön liikevaihto on noin 14 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 65. Lammin Ikkuna tuottaa ikkunoiden lisäksi myös ovia. Yhtiön erityisiä tuotemerkkejä ovat Signal Window ja EkoWatti. Lammin Ikkunalla on tehtaat Hämeenlinnassa (Lammilla) ja Kangasniemellä.

Lisätietoa Lammin Ikkunasta.

Alavus Ikkunat

Yhtiön liikevaihto on noin 15 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 80. Alavus tuottaa asiakkailleen sekä ikkunoita että ovia. Yhtiön tehdas sijaitsee Rantatöysällä.

Lisätietoa Alavus Ikkunoista.

Piklas

Yhtiön liikevaihto on noin 17 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 123. Piklas tuottaa ikkunoita ja ovia. Yhtiön tehdas sijaitsee Pyhänteellä.

Lisätietoa Piklaksesta.

Karelia-Ikkunat

Yhtiön liikevaihto on noin 26 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 78. Karelia-ikkunat tuottaa asiakkailleen ikkunoita ja tarjoaa myös ovia. Yhtiöllä on kaksi tehdasta Joensuussa.

Lisätietoa Karelia-ikkunoista.

Kaskipuu

Yhtiön liikevaihto on noin 52 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 100. Kaskipuu on erikoistunut oviin, mutta tuottaa myös ikkunoita. Yhtiön erityisenä tuotemerkkinä on Kaski Signal. Kaskipuun tehtaat sijaitsevat Viitasaarella ja Ylikiimingissä.

Lisätietoa Kaskipuusta.

Ulkomaalaisten omistamat ikkunavalmistajat

Kolme luettelemistamme ikkunavalmistajista ovat ulkomaalaisessa omistuksessa. Nämä yhtiöt ovat Fenestra, Skaala IFN ja Pihla Group (Tiivi). Alla lisätietoa näistä yhtiöistä:

Fenestra

Yhtiön liikevaihto on noin 7 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä on 70. Fenestra tuottaa niin ikään ikkunoita ja ovia. Yhtiön erityisiä tuotemerkkejä ovat Passiivi ja Passiivi Plus. Fenestralla on tehdas Suomessa Loimaalla ja Virossa Harjumaalla. Yhtiön pääomistajana on latvialainen sijoitusyhtiö Livonia Partners.

Lisätietoa Fenestrasta.

Skaala IFN

Yhtiön liikevaihto on noin 49 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä 360. Skaala tuottaa asiakkailleen sekä ikkunoita että ovia. Yhtiön erityisenä tuotemerkkinä ovat kippi-ikkunat. Skaalan tehdas sijaitsee Kauhavan Ylihärmässä. Yhtiön omistaa itävaltalainen IFN Holding AG.

Lisätietoa Skaalasta.

Pihla Group (Tiivi)

Yhtiön liikevaihto on noin 126 milj. euroa ja virallinen henkilöstömäärä 652. Pihla tarjoaa asiakkailleen ikkunoita ja ovia. Yhtiön erityisiä tuotemerkkejä ovat Pihla, Tiivi ja PihlaPro. Pihlalla on useita tehtaita Suomessa, mutta sen pääpaikka sijaitsee Ruovedellä. Yhtiön omistaa ruotsalainen, Tukholman pörssissä listattu Inwido AB.

Lisätietoa Pihla Groupista.Ikkunavalmistajat Suomen kartalla

Helpottaaksemme sinun mahdollista ikkuna- ja oviremontin kilpailuttamista sijoitimme ikkunavalmistajien tehtaat Suomen kartalle. Näin löydät mm. sinua lähinnä olevan ikkunatehtaan helpoiten. Muista kuitenkin ottaa huomioon myös muut valintakriteerit kilpailuttamisessa (mm. tuotevalikoima, räätälöitävyys, värit ja jälkimarkkinointi). Näin ikkunavalmistajat sijoittuvat Suomen kartalle:


Kirjoittaja: Risto Järvinen

Risto on Lammin Ikkunan markkinointisuunnittelija. Hän vastaa omalta osaltaan yrityksen markkinointiviestinnästä ja markkinointistrategian toteuttamisesta. Ristolla on kokemusta mm. bloggaamisesta, hakukonemarkkinoinnista ja markkinointistrategian rakentamisesta.