Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

Avainsanat:

Mökkiovi kutsuu lomailijat irtautumaan arjesta

Julkaistu18.04.2021

Mökin ovi on rakennuksen julkisivun näyttävin yksittäinen elementti. Mökkioven valintaa voi ohjata niin käytännön tarpeet kuin luovuus. Joka tapauksessa mökkiovi on se, joka kutsuu lomailijan mökille ja irtautumaan arjesta. Kun saavut mökille, näet ensimmäisenä mökin oven ja siksi siihen kannattaakin panostaa. Lammin Ikkunan ovimallistosta löytyy monenlaisia ovimalleja, jotka sopivat niin vanhalle kesämökille kuin modernimpaan vapaa-ajan asuntoon.

Mökkioven hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota helppokäyttöisyyteen, turvallisuuteen ja näyttävyyteen. Pidä mielessä, että Lammin Ikkunalta saat ovet aina mittatilaustyönä 10 millimetrin välein. Toisin sanoen meiltä löydät oven taloon kuin taloon. Kerron tässä blogissa muutaman vinkin mökkiovien valintaan sekä erilaisiin Lammin Ikkunan ovien yksilöintivalintoihin. Kannustan myös lukemaan blogikirjoitukseni mökkiremontin toteuttamisesta ja mökille valittavista ikkunoista

1 Mökkioven mallin valinta

Mökkioven malli riippuu paljon siitä, millaiset mieltymykset sinulla itsellä on. Jos haluat mökkiisi tai vapaa-ajan asuntoosi modernin lasiaukollisen oven, meiltä saat juuri sellaisen. Toisaalta taas toinen voi haluta mökilleen perinteisen näköisen oven neljän tai kuuden ruudun lasiaukolla. Kaikki meidän ovemme ovat lämpöarvoiltaan huippuluokkaa, eikä mökkiovet eroa tavanomaisista lämpöulko-ovista ja terassiovista mitenkään. Ovimallin lisäksi tulee pohtia, mikä väri puhuttelee sinua eniten. Lammin yleisimpiin ovimalleihin kannattaa tutustua Ovistudio.fi -palvelussa, jossa voit testailla erilaisia ovimalleja ja värivalintoja. Sinulla on mahdollisuus valita oveen myös erikoisväri, muista vain kertoa siitä meille. Olen myynyt monenvärisiä ovia ja värejä on valikoimassa maailman tappiin asti. Värivalintaan kannattaa panostaa, koska oven väri kertoo omistajastaan.

Erityishuomiot mökkiovien malleista ja väreistä:

 • Ovimallin valinnassa voi käyttää luovuutta
 • Oven väriksi voit valita perusvärikartan mukaisen värin tai haluamasi erityisen sävyn
 • Suunnittele oman mökkisi uusi ovi Ovitudiossa ja nappaa siitä kuva tarjouspyynnön liitteeksi

2 Oven koko: Mökkiovi 8x19, mökkiovi 7x19 vai jokin muu? 

Lähestulkoon kaikissa mökeissä, joihin olen oven myynyt, on ollut erikokoiset mökkiovet. Yhdessä on mökkiovi 8x19 ja toisessa mökkiovi 7x19 kokoluokkaa. Kuitenkin koot vaihtelevat, etkä saa rautakaupoista kuin standardimittaisia ovia valmiiksi ”hyllystä”. Lammin Ikkunalta saat oven juuri sinulle sopivana 10 millimetrin välein mittatilaustyönä suoraan kohteeseen toimitettuna. Lisäksi voit valita haluamasi karmisyvyyden. Meidän ovien yleisimmät karmisyvyydet ovat 121 mm, 135 mm, 165 mm ja 190 mm. Yhdessä talossa on todella kapea ovi, toisessa taas matala – sillä ei ole merkitystä Lammin Ikkunan asiakkaana.

Erityishuomiot mökkiovien kokoon liittyen:

 • Lammin ovet valmistetaan mittatilaustyönä 10 millimetrin välein
 • Yleisimmät ovien karmisyvyydet ovat 121 mm, 135 mm, 165 mm ja 190 mm
 • Jos mökkiovesi on ”omituisen kokoinen”, ei hätää sillä me autamme!

3 Turvallisuutta mökille erilaisilla lukkoratkaisuilla

Lukkoratkaisuja on Suomessa tarjolla useita. Kysytyimmät tuotteet, joita meidän kauttamme oviin menee, ovat perinteiset Abloy-lukot, Yale Doorman ja Rollock-älylukko. Sähköisten älylukkojen kysyntä on koko ajan kasvussa. Osa sähkölukoista sopii hyvin esimerkiksi vuokramökeille, kun vuokraaja voi hallinnoida ovien käyttöoikeuksia helposti, vaikka kotisohvalta käsin. Meiltä saat ovet lukkoineen ja sarjoitettuna. Jos vanha lukko on hyvä, se voidaan tarvittaessa siirtää uuteen oveen. Kuitenkin usein lukko uusitaan, koska se on vanhanaikainen ja epäturvallinen tai uuden oven paksuus on eri kuin vanhassa ovessa. Pienellä panostuksella voit lisätä mökkisi turvallisuutta huomattavasti.

Erityishuomiot lukkoratkaisuihin liittyen:

 • Suosituimmat lukkoratkaisut: perinteiset Abloy-lukot, Yale Doorman ja Rollock-älylukko
 • Lukot saat meiltä ovitilauksen yhteydessä sarjoitettuna
 • Lammin Ikkunalta saat oven avaimet käteen -pakettina: yksilöity ovi, lukot, toimitus ja asennus

4 Etsinnässä edullinen mökkiovi?

Mökkioven hintaan voi vaikuttaa monella tapaa. Itse suosittelen valitsemaan oven kokonaisuuden perusteella: 100 % suomalaiselta toimijalta (varo ikkuna- ja ovivalmistajien ”sinivalkopesua” markkinoinnissa, tarkista esimerkiksi onhan yrityksellä suomalainen omistus), juuri minulle yksilöitynä ja kokonaispakettina. Lammin Ikkunalta saat ovipaketin kokonaisuutena - ovi mittatilaustyönä sinun valitsemilla lisävarusteilla ja väreillä, toimitettuna, asennettuna ja lukkoineen päivineen. Pidä mielessä, että rautakaupasta saat kyllä halvan mökkioven, mutta se tulee usein ilman lisävarusteita, lukkoja, toimitusta ja asennusta.

Jos haluat päästä halvemmalla mökkiremontissa, kannattaa kiinnittää huomiota ovimallin valintaan. Ensinnäkin umpiovet (esim. Tundra 100 ja Neva 101) ovat ovimalliston edullisimpia. Ne sopivat hyvin edullisiksi mökkioviksi. Jos siis haluat säästää oven hinnassa, jätä lasiaukot pois. Lasiaukkoa ei välttämättä edes tarvitse mökkioveen, jos sen vieressä on iso ikkuna, josta pääsee runsaasti valoa sisälle. Sama pätee muihinkin valintoihin: Valitse jokin perusväri ja perinteinen Abloyn lukkoratkaisu, jos haluat päästä halvemmalla. Pidä mielessä, että meillä Lammin Ikkunalla panostetaan standardiovia laadukkaampiin tuotteisiin.

Säästövinkit listattuna:

 • Valitse ovipaketti: kun ostat koko paketin, saat sen kokonaisuudessaan edullisemmin
 • Valitse umpiovi lasiaukollisen oven sijaan
 • Valitse perusväri ja vältä erikoisvärejä
 • Valitse yksinkertaisemmat lisävarusteet

Suunnitelmissa mökkioven remontointi?

Suunnitteletko parhaillaan mökkioven vaihtamista? Tutustu Ovistudion ovimallistoon ja pyydä minut käymään kotonasi niin mietitään ratkaisua yhdessä. Kaikki edustajamme ympäri Suomen auttavat mielellään valitsemaan sopiva tuotteet ja tarvittavat lisävarusteet. Tarvittaessa voit pyytää meidät maksuttomalle mittaus- ja arviokäynnille.

Kirjoittaja: Jonne Vuorinen

Jonne edustaa kotimaisia ja laadukkaita Lammin ikkunoita ja ovia Tampereen alueella. Hän uskoo, että toimivat ikkunat ja ovet ovat avaintekijä asumismukavuuden parantamisessa. Jonne haluaa Pirkanmaan alue-edustajana varmistaa, että ikkuna- ja oviremontit menevät maaliin sovitussa aikataulussa ja että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Ota yhteyttä Jonneen, jos mielessäsi on ikkunaremontti Tampereella tai sen lähialueilla.