Täältä löydät ikkunoihin ja oviin liittyvät asiantuntijajutut, blogitekstit, videot ja kuvat. Asiantuntijamme julkaisevat täällä ajankohtaisia juttuja mm. ikkunaremontteihin, rakentamiseen ja sisustamiseen liittyen.

As Oy Puistonportti, Helsinki - yhteistyöprojekti Constin kanssa

Julkaistu29.06.2020

Helsinkiläisen As Oy Puistonportin julkisivuremontti toteutettiin yhteistyössä Constin kanssa vuosina 2018 ja 2019. Lammin Ikkuna toimitti kohteeseen kaikki ikkunat sekä parvekeovet. Kohde sai Julkisivuyhdistys ry:n vuoden julkisivuremontti 2019 -palkinnon mm. onnistuneen suunnittelun ja toteutuksen ansiosta. Tässä projektissa korostui erityisesti Lammin Ikkunan palveluhenkisyys ja kyky toimittaa tuotteita aikataulussa ja jopa yllättävien tilanteiden takia pikavauhdilla.

  • Saneerausvuosi: 2018-2019
  • Kaupunki: Helsinki
  • Kohdetyyppi: Taloyhtiö, kerrostalo
  • Asiantuntija: Mikko Heino

Kokonaisvaltainen kerrostalon julkisivuprojekti

As Oy Puistonportti on 1973 valmistunut kerrostalo, jossa on yhteensä 36 asuntoa. Taloyhtiön projekti oli kokonaisvaltainen julkisivun uudistushanke. Projekti oli poikkeuksellisen laaja ja sen suunnittelussa otettiin huomioon mm. elinkaariajattelu, pitkäikäisyys ja energiatehokkuus. Julkisivupalkinto myönnettiin Puistonportille sen takia, että se oli tuomariston mielestä onnistunut ja rohkaiseva esimerkki siitä, miten 70-luvun arkkitehtuuria voidaan uudistaa ja rakennuksen ilmettä modernisoida. Rakennukselle tehtiin mm. seuraavat asiat:

  • Ikkunat vaihdettiin uusiin ja energiatehokkaisiin watti-sarjan ikkunoihin (U-arvo alle 0,8), joihin valittiin huurtumattomat lasit ja tuloilmaventtiilit
  • Ikkunoihin valittiin rakennuksen tyyliin sopivasti tummanruskeat ulkopuitteet ja valkoiset sisäpuitteet
  • Uusittiin ja korjattiin ulkovaipan lisäksi talotekniikkaa
  • Kaikki vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle rakennettiin uudet ja suuremmat parvekkeet (terassiparvekkeet)
  • Parvekeovet vaihdettiin Lammin EPO-A parvekeoviksi, jotka ovat ääneneristävyydeltään tehokkaammat
  • Lisättiin lasitukset parvekkeille tuomaan asumisviihtyvyyttä

Alla on esitelty valokuvia kohteesta ennen remonttia:

 

Ikkuna- ja ovitoimitukset ajallaan suoraan työmaille

Lammin Ikkunan näkökulmasta As Oy Puistonportti oli tavanomainen saneerauskohde, joka toteutetaan yhdessä rakennusliikkeen kanssa. Kaikki tuotetoimitukset tehtiin suoraan työmaalle. Toimituseriä oli yhteensä 5 kappaletta. Ikkunoita toimitettiin 178 kappaletta ja ovia 49 kappaletta. Tuotteiden asennuksen kohteessa hoiti Constin omat asentajat.

Constin edustajien kanssa käytiin suunnitelmat tarkkaan läpi ja toimitusaikataulu mietittiin valmiiksi hyvissä ajoin. Lammin Ikkunan toimitukset työmaille toteutettiin ajallaan. Projektin loppupuolella työmaalle tuotiin myös pikatoimituksella muutama uusi ikkuna asennuksien yhteydessä sattuneiden tuoterikkojen takia.

Alla on esitelty valokuvia kohteesta remontin jälkeen:

Yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa

Tämän Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan taloyhtiön on aikanaan suunnitellut Toivo Korhonen. Peruskorjaushankkeen pääsuunnittelijana toimi IdeaStructura Oy:n arkkitehti Heikki Pietiläinen. Isännöitsijä ja taloyhtiö olivat aktiivisesti mukana hankkeessa erityisesti suunnitteluvaiheessa. Julkisivuremontin pääurakoitsijaksi valikoituneen Consti Julkisivut Oy:n lisäksi kohteen linjasaneerauksesta vastasi Renevo Oy.

"As Oy Puistonportti oli mielenkiintoinen projekti, jossa yhdistyi moni asia: Ikkunoiden ja ovien suunnittelu yhdessä asiakkaan ja alihankkijoiden kanssa, ikkuna- ja ovitehtaamme yhteispeli sekä nopeat ja täsmälliset tuotetoimitukset Constille suoraan työmaille. Oli hienoa saada tästä projektista myös tunnustus Julkisivuyhdistykseltä vuoden julkisivupalkinnon muodossa", Lammin Ikkunan asiantuntija Mikko Heino muistelee.

Lisätietoa hankkeesta löydät näistä linkeistä:

Kuvat ennen remonttia: Heikki Pietilä. Kuvat remontin jälkeen: Ideastructura Oy

Kirjoittaja: Risto Järvinen

Risto on Lammin Ikkunan markkinointisuunnittelija. Hän vastaa omalta osaltaan yrityksen markkinointiviestinnästä ja markkinointistrategian toteuttamisesta. Ristolla on kokemusta mm. bloggaamisesta, hakukonemarkkinoinnista ja markkinointistrategian rakentamisesta.